ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με ψυχή… και γκολ στο 91’ η Νίκη πήρε βαθμό στη Ρόδο

με-ψυχή-και-γκολ-στο-91-η-νίκη-πήρε-βαθ-591301

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο η Νίκη Βόλου φιλοξενήθηκε χθες στη Ρόδο και στο Οικονομίδειο γήπεδο Ιαλυσού, από τον Ιάλυσο για την 12η αγωνιστική της Football League και για τον Νότιο Ομιλο, αποσπώντας ισοπαλία με 1-1 χάρις σε… γκολάρα του Λούκας Γκαρσία στο 91ο λεπτό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην επιστροφή του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο των κυανόλευκων μετά από περίπου επτά χρόνια, η Νίκη είχε και πάλι δύο πρόσωπα, αλλά κράτησε το καλό για το δεύτερο μέρος, στο οποίο δικαιούνταν ίσως κάτι παραπάνω.

Οι κυανόλευκοι δημιούργησαν ευκαιρίες, απειλήθηκαν με το 2-0, αλλά εντούτοις μόνο ικανοποιημένοι μπορεί να είναι από τον βαθμό της ισοπαλίας. Μπορεί να μην κέρδισαν, αλλά έδειξαν να έχουν σφυγμό… και πλέον απομένουν ακόμη επτά τελικοί, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τετάρτη στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο.

Ο αγώνας

Η Νίκη ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, και να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά στην πρώτη ουσιαστικά φάση οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν. Ηταν το 25ο λεπτό, όταν ο Παπαδόπουλος βρήκε τον Σταθόπουλο στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου καιροφυλακτούσε ο Μαστραντωνάκης. Ο ποδοσφαιριστής του Ιάλυσου έπιασε την κεφαλιά, ο Περιστερίδης έκανε απέλπιδα προσπάθεια να αποκρούσει και τελικά μετά από υπόδειξε του πρώτου βοηθού Τοροσιάδη, ο διαιτητής της αναμέτρησης Πολυχρόνης «μέτρησε» το τέρμα υπέρ των γηπεδούχων.

Παρά την ψυχρολουσία του 1-0 η Νίκη δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ζητώντας πέναλτι για ανατροπή του Κρουθ, αλλά ο Πολυχρόνης δεν έδειξε να συγκινείται. Ο Κρουθ είχε αναλάβει… τα ηνία για να φτιάχνει παιχνίδι, αλλά και να τελειώνει φάσεις, έχοντας εκτέλεση φάουλ στο 43’ με τον Μαστραντωνάκη να απομακρύνει την μπάλα, ενώ στο 45’ αντεπίθεση και σέντρα του Πολίμου για τον Ροχάνο, πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα ο Ανδρούτσος.

Με προσπάθεια του Ροχάνο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αλλά ο Αργεντινός φορ δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα, προκειμένου να ισοφαρίσει σε 1-1, μετά από σέντρα του Καλουτσικίδη από τα δεξιά.

Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν για να φθάσουμε στο 59’, όταν και πάλι ο Ροχάνο βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα και από κάθετη πάσα του Γκονζάλες, είδε και πάλι τον τερματοφύλακα Ανδρούτσο να κάνει την έξοδο και να μπλοκάρει την μπάλα, πριν τελειώσει τη φάση Αργεντινός.

Με τον Ιάλυσο να έχει ρόλο κομπάρσου, αλλά και το υπέρ του 1-0, φθάσαμε στο 86’, όταν οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το παιχνίδι, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Ο Μπουσάι σημάδεψε τον Χριστόπουλο στην αντεπίθεση και ο τελευταίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Με το παιχνίδι να μην έχει τελειώσει και τον 4ο να δείχνει πέντε λεπτά καθυστερήσεων, η Νίκη έφτασε στην πηγή… πίνοντας νερό με τον Γκαρσία. Ηταν το πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, με τον Τζοβάρα να πατάει την μπάλα για τον Πολίμο κι αυτός να σεντράρει για τον Γκαρσία, που με υπέροχο ανάποδο ψαλιδάκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε ένα γκολ… ποίημα για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι… δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό… που τους βρήκε, έμειναν μάλιστα και με παίκτη λιγότερο στο 94’ με αποβολή του Ρούσσου. Πλέον η Νίκη πρέπει να κερδίσει πάση θυσία τον εξ αναβολής αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο.

ΙΑΛΥΣΟΣ-ΝΙΚΗ 1-1

Οικονομίδειο Ιαλυσού

Σκόρερ: 25’ Σταθόπουλος-91’ Γκαρσία

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Πλακάς (Δυτ. Αττικής)

4ος: Στάμος (Αθηνών)

Κίτρινες: 43’ Παπουτσογιαννόπουλος, 56’ Ρούσσος, 87’ Τερζίου/10’ Μπαλάφας

Κόκκινη: 94’ Ρούσσος (δεύτερη κίτρινη)

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Τερζίου, Σκεντεράι, Μπουσάι, Καρπαθάκης, Μανιώτης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρούσσος, Παπαδόπουλος (81’ Χριστόπουλος), Μαστραντωνάκης (86’ Πατσίλης), Σταθόπουλος (71’ Γιώργου).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Περιστερίδης, Αλιατίδης(88’ Αργύρης), Τσιμπούκας (λ.τρ. 88’ Σαλαμούρας), Μπαλάφας (65’ Τζοβάρας), Καλουτσικίδης, Πολίμος, Μέτσε, Γκαρσία, Κρουθ (65’ Ντομίνγκεθ), Τσιώλης (38’ Γκονζάλες), Ροχάνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου