ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βαριά «άρρωστη» η Νίκη Βόλου, νέα εντός έδρας ήττα από Ιάλυσο

βαριά-άρρωστη-η-νίκη-βόλου-νέα-εντός-644348

Η πρεμιέρα… του φετινού πρωταθλήματος της Football League δεν ήταν ιδανική για τη Νίκη Βόλου, η οποία αν και άξιζε κάτι παραπάνω ηττήθηκε από το Αιγάλεω (1-2), η ισοπαλία μεσοβδόμαδα με τη Ρόδο (1-1) δεν ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φθάσαμε στο χθες και το παιχνίδι με τον Ιάλυσο, που άπαντες περίμεναν το πρώτο φετινό τρίποντο των κυανόλευκων για την 3η αγωνιστική της Football League, αλλά αντί αυτού ήρθε νέα εντός έδρας ήττα (0-1).

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι δείχνουν να «νοσούν» και αυτό αποτυπώνεται και στις αντιδράσεις των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι μην μπορώντας να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα, την είδαν χθες να… χάνει για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Μπορεί το ρόστερ των κυανόλευκων, βάσει των ίδιων να χτίστηκε φέτος, για ανώτερη κατηγορία, ωστόσο αυτό που αποτυπώνεται για την ώρα στο χορτάρι είναι πως με τέτοια αποτελέσματα… βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με έναν μόλις βαθμό και στο +1 από τον ουραγό Ασπρόπυργο.

Πώς παρατάχθηκαν

Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η Νίκη άλλαξε ριζικά τον σχηματισμό της, αφήνοντας το 4-1-4-1, με τον Στάικο Βεργέτη να επιλέγει το 3-6-1. Συγκεκριμένα με τον Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια και με τριάδα αμυντικών τους Αργύρη, Μπαλάφα και Αλιατίδη από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μπόσιο, μπροστά του οι Ντομίνγκεθ και Μέτσε ως εσωτερικοί μέσοι, δεκάρι ο Λούκας Γκαρσία και στα άκρα από τα δεξιά ο Κρουθ και ο Τζοβάρας από τα αριστερά στο ντεμπούτο του, με τον Ροχάνο

στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Ιάλυσο, ο Βαγγέλης Χαντές παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-5-1, έχοντας τους

Ανδρούτσο, κάτω από τα δοκάρια, δίδυμο στόπερ τους Τερζίου και Καρπαθάκη, στα άκρα της άμυνας δεξιά και αριστερά τους Γκέζο και Σκεντεράι. Ρούσος με Μανιώτη ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, οργανωτής ο Μαστραντωνάκης, δεξιά του ο Γιώργου, αριστερά στη μεσαία γραμμή ο Β. Παπαδόπουλος και στην κορυφή ο Σταθόπουλος.

Το παιχνίδι

Μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα η πρώτη φάση σημειώθηκε για τους γηπεδούχους, όταν ο Κρουθ επιχείρησε συρτή σέντρα από τη δεξιά πλευρά, αλλά η αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων απομάκρυνε την μπάλα, προτού ο Ροχάνο γίνει αποδέκτης της μπάλας.

Η Νίκη Βόλου έχασε κλασική ευκαιρία για γκολ στο 6ο λεπτό με τον Λούκας να σηκώνει την μπάλα με το αριστερό από τα δεξιά και ο Τζοβάρας με κεφαλιά «ψαράκι» έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι κυανόλευκοι συνέχιζαν να πιέζουν προς τα καρέ του Ιάλυσου και στο αμέσως επόμενο λεπτό (7ο) το διαγώνιο σουτ του Τζοβάρα μέσα από την περιοχή, πέρασε άουτ. Στο 9’ οι γηπεδούχοι απώλεσαν νέα κλασική ευκαιρία, όταν από κόρνερ του Γκαρσία από τα αριστερά, ο Τζοβάρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο.

Μετά το πρώτο εκρηκτικό δεκάλεπτο της Νίκης Βόλου, ο Ιάλυσος ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Πρώτη τελική για τους ποδοσφαιριστές του Ιάλυσου σημειώθηκε στο 23’, σε δυνατό σουτ του Σκεντεράι εκτός περιοχής που έφυγε άουτ, αλλά η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους επιτεύχθηκε στο 29’, καθώς ο Περιστερίδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μαστραντωνάκη.

Στη συνέχεια οι κυανόλευκοι βγήκαν με αξιώσεις και πάλι στην κόντρα επίθεση, με τον Μπόσιο που έκανε την κάθετη στον Ροχάνο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ.

Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες, όταν σε φάουλ του Ρούσσου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ομως η κλασική ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 39ο λεπτό για τον Ιάλυσο. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος βρέθηκε σε απόσταση βολής και έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά φάτσα με την εστία έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη η Νίκη Βόλου μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 47’.

Αρχικά ο Ανδρούτσος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σκαστή κεφαλιά του Ροχάνο, έπειτα από σέντρα του Κρουθ από τα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κρουθ, με τον Αργύρη που έκανε την κεφαλιά να βλέπει τον Ανδρούτσο να βρίσκεται και πάλι σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας σταθερά την μπάλα.

Μεγάλο πλήγμα για τη Νίκη Βόλου, ήρθε στη συνέχεια, καθώς ο Τζοβάρας στην πρώτη του εμφάνιση με την κυανόλευκη ομάδα αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 51’ και τη θέση πήρε ο Πολίμος.

Οι γηπεδούχοι παρότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν να φτάσουν σε τελική φάση σε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό και κακό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο, η ομάδα του Ιάλυσου, παίζοντας έξυπνα, κατάφερε να πάρει αυτό που κατάφερε και την περασμένη αγωνιστική απέναντι στο Αιγάλεω. Συγκεκριμένα, φθάνοντας στο 86’ σημειώθηκε το 0-1 με σκόρερ τον Χατζησάββα, ο οποίος ανενόχλητος σκόραρε με γυριστή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενουμένων.

Αυτή ήταν η πρώτη τελική για την ομάδα του Ιάλυσου στη επανάληψη που μετουσιώθηκε σε γκολ, με τη Νίκη στη συνέχεια να έχει μεγάλη ευκαιρία αρχικά με τον Γκονζάλες στο 91’, να αποτυγχάνει για το 1-1, σουτάροντας ψηλά άουτ κι ενώ βρισκόταν σε θέση μέσα δεξιά και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου χάθηκε και στο 93’, όταν ο Κρουθ προσπάθησε να «κρεμάσει» με πλασέ τον Ανδρούτσο, όμως ο Καντούτσης αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία των φιλοξενουμένων και έσωσε την ομάδα του, ενεργώντας ως τερματοφύλακας για να διώξει με θεαματικό ανάποδο ψαλιδάκι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΙΑΛΥΣΟΣ 0-1

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Νότιος Ομιλος Football League

3η Αγωνιστική

Σκόρερ: 86’ Χατζησάββας

Διαιτητής: Λάμπρου (ΕΠΣ Εύβοιας)

Βοηθοί: Βασίλης Καλύβας (Φθιώτιδας), Λεωνίδας Δελής (Βοιωτίας)

4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στάικος Βεργέτης): Περιστερίδης, Αλιατίδης (72’ Σαλαμούρας), Μπαλάφας, Αργύρης, Μέτσε (46’ Μπιτσάκος), Μπόσιο, Τζοβάρας (51’ Πολίμος), Ντομίνγκεθ (62’ Γκονζάλες), Γκαρσία, Κρουθ, Ροχάνο.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Ευάγγελος Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Σκεντεράι, Καρπαθάκης, Τερζίου, Μανιώτης, Ρούσσος, Γιώργου (78’ Παπουτσογιαννόπουλος), Παπαδόπουλος, Μαστραντωνάκης (69’ Ρεκλείτης, 85’ λ.τρ. Καντούτσης), Σταθόπουλος (69’ Χατζησάββας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου