ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πικρή πρεμιέρα για Νίκη Βόλου

πικρή-πρεμιέρα-για-νίκη-βόλου-653091

Με το αριστερό άρχισε το φετινό πρωτάθλημα της Football League η ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία στη χθεσινή πρεμιέρα του Νοτίου Ομίλου, σε παιχνίδι που ξεκίνησε στις 12μ. στο Πανθεσσαλικό, έχασε με 1-2 από το Αιγάλεω, το οποίο «χτύπησε» στις καθυστερήσεις του πρώτου και του δεύτερου μέρους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου πέταξε… το πρώτο μέρος του αγώνα, στο οποίο μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις, έπειτα από πέναλτι του Τσιλιγκίρη, ισοφάρισε με πέναλτι του Γκαρσία στο β’ μέρος, είχε δύο δοκάρια (με Κρουθ και Γκαρσία), που θα μπορούσαν να φέρουν την ολική ανατροπή, αλλά το σύνολο του Θωμά Γράφα απέδρασε με το διπλό από το Πανθεσσαλικό με χτύπημα του Μπουρλάκη στο 91’.

Πώς ξεκίνησαν

Χωρίς τον βασικό της επιθετικό Αντόνιο Ροχάνο, που ήταν τιμωρημένος από την περσινή σεζόν, αλλά δίχως και τον Λούκα Μπόσιο, λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής, ο Στάικος Βεργέτης, παρέταξε τη Νίκη Βόλου σε σχήμα 4-1-4-1. Σε αυτό, πέραν του Περιστερίδη, που ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Τσιμπούκας, Μπαλάφας, Αλιατίδης και Πολίμος. Αμυντικός μέσος αντί του Μπόσιο, ήταν ο Αργύρης και μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά κινούνταν οι Γκαρσία, Ντομίνγκεθ, Μέτσε και Κρουθ, την ώρα που στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε ο Γκονζάλες.

Για το Αιγάλεω του Θωμά Γράφα, ο Σικαλιάς ήταν ο τερματοφύλακας και σε σχήμα 4-5-1 στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά κινούνταν οι Παπανικόλας, Μαγκάκης, Οικονομόπουλος και Αναστασίου. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μαχαίρας και Λάσκαρης, στα δεξιά κινούνταν ο Τσίτσαρης, στα δεξιά ο Σταματάκης, με τον Τσιλιγκίρη να έχει ρόλο οργανωτή πίσω από τον προωθημένο Μπαρμπαρούση.

Ανούσιο ξεκίνημα…

Σε ένα κακό πρώτο μέρος Νίκη Βόλου και Αιγάλεω δεν είχαν πολλά πράγματα να παρουσιάσουν, με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού να είναι εμφανής και τα λάθη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα παιχνίδι που η Νίκη είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δύσκολα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή.

Η έλλειψη ρυθμού ήταν εμφανής τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και για τους φιλοξενούμενους, που παρατάχθηκαν φυσικά με πιο αμυντικογενές πλάνο, με τις ομάδες να μην έχουν φιλικά στα πόδια τους, τους τελευταίους μήνες, όταν και επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Πρώτη τελική στο 33’!

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική φάση στο παιχνίδι ήρθε στο 33ο λεπτό. Η Νίκη Βόλου πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, όταν ο Γκονζάλες συνδυάστηκε έξοχα με τον Κρουθ, με τον πρώτο να πλασάρει με το δεξί από το ύψος του πέναλτι και αριστερά, με την μπάλα όμως να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά.

Αδύναμη κεφαλιά του Μπαρμπαρούση στο 41’ έπειτα από σέντρα του Σταματάκη από τα δεξιά, δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Περιστερίδης, σε μία φάση που αδράνησε ωστόσο η άμυνα των κυανόλευκων.

Ψυχρολουσία… από το μηδέν

Το Αιγάλεω από το… πουθενά βρέθηκε να προηγείται στο σκορ, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο ένα λεπτό που κρατήθηκε ως εξτρά χρόνο, κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά με την μπάλα να φθάνει στην περιοχή της Νίκης, όπου ο Οικονομόπουλος έπιασε σουτ στα… τυφλά, με τον Ντομίνγκεθ να βρίσκεται μπροστά του και να σταματά την μπάλα με το χέρι στην προσπάθεια να αμυνθεί, πηδώντας και με τα δύο χέρια ανοιχτά.

Ο διαιτητής Πολυχρόνης χωρίς δεύτερη σκέψη καταλόγισε σωστά το πέναλτι, με την εσχάτη των ποινών να αναλαμβάνει ο Τσιλιγκίρης, στήνοντας την μπάλα απέναντι από τον Περιστερίδη.

Ο μέσος του Αιγάλεω έστειλε την μπάλα στα αριστερά της εστίας του τερματοφύλακα της Νίκης, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη πλευρά, με το 0-1 να έρχεται σε… νεκρό χρόνο. Ο Τσιλιγκίρης μάλιστα είχε σκοράρει και πέρυσι στο Βόλο και πάλι από το σημείο του πέναλτι, όταν Νίκη Βόλου και Αιγάλεω είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι με 1-1 στο γήπεδο της Νεάπολης.

Με την… κατακύρωση του τέρματος οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τη Νίκη πλέον να έχει μπροστά της ένα βουνό να ανέβει, θέλοντας σε 45 λεπτά να πετύχει την ανατροπή.

Ανέβηκε, ισοφάρισε και ατύχησε…

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη Βόλου δεν προχώρησε σε κάποια διορθωτική κίνηση άμεσα, με τον Λούκας Γκαρσία να αλλάζει πλευρά στο 55’ και να προσπαθεί να απειλήσει τον Σικαλιά, αλλά το σουτ με το αριστερό από διαγώνια θέση μπόρεσε και μπλόκαρε έστω και με διπλή προσπάθεια ο έμπειρος τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Ακόμη ένα συρτό σουτ στο 57’ από τον Κρουθ, αυτή τη φορά εκτός περιοχής με το δεξί δεν ήταν ικανό να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να πατήσουν στα καρά του Αιγάλεω με αξιώσεις, όντας «κλειδωμένοι» από τους αντιπάλους τους.

Φάουλ εκτός περιοχής της Νίκης στο 59’ για το Αιγάλεω δεν είχε τύχη μετά από το χτύπημα του Τσιλιγκίρη, ο οποίος δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση, σουτάροντας ψηλά πάνω από την εστία.

Ο Στάικος Βεργέτης λίγο νωρίτερα έριξε στο παιχνίδι τον Σαλαμούρα, ο οποίος κράτησε μπάλα στα πόδια και η Νίκη πλέον άρχισε να έχει σφυγμό, όταν νωρίτερα οι ποδοσφαιριστές της έδειξαν να μην έχουν ρυθμό και σύνδεση.

Τελικά, φθάνοντας στο 74ο λεπτό η Νίκη κέρδισε πέναλτι όπως και το Αιγάλεω μετά από εκτέλεση κόρνερ και χέρι του Μαχαίρα. Ο διαιτητής Πολυχρόνης έδειξε την ίδια… άσπρη βούλα με τον Γκαρσία πλέον αντί του Τσιλιγκίρη να στήνει την μπάλα στη λευκή βούλα, με τον Αργεντινό να μην λανθάνει και να σημειώνει το 1-1… που προκάλεσε ξεσηκωμό… από τους φιλάθλους της Νίκης μέσω των ηχητικών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο Πολίμος μάλιστα θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς… τούμπα, όταν ο πλάγιος μπακ της Νίκης, μετακομίζοντας στο δεξί άκρο της άμυνας έπιασε το σουτ με το αριστερό, αναγκάζοντας σε σωτήρια επέμβαση τον Σικαλιά, ο οποίος με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα μπροστά από την εστία του στο 78’.

Το… φυτίλι είχε μπει για τη Νίκη πλέον που ανέβαζε στροφές, όταν κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής στο 80’. Την μπάλα στα αριστερά της περιοχής, έστησε ο Κρουθ, στέλνοντας την όμως στο οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά, για να εκτιναχθεί… επιστρέφοντας στο χορτάρι, όπου δεν μπόρεσε κάποιος κυανόλευκος να πάρει το ριμπάουντ και να απειλήσει εκ νέου.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στη Νίκη και στο 86ο λεπτό, με τον Γκαρσία να σουτάρει με τη μία και με το αριστερό από τα δεξιά και εκτός περιοχής, όταν η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκών από τα αριστερά του Σικαλιά για να περάσει άουτ, με τους γηπεδούχους να τραβούν τα μαλλιά τους…

Ασχημο παιχνίδι της… μοίρας

Η… μοίρα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη… αφού στο πρώτο από τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Τσιμπούκας δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της Νίκης, εκεί όπου ο Μπουρλάκης, που είχε περάσει ως αλλαγή στις αρχές του δευτέρου μέρους, βρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την μπάλα ως δώρο… και κεραυνοβόλησε τον Περιστερίδη κάνοντας το 1-2, σε ένα σημείο που η Νίκη διαμαρτύρονταν για φάουλ του Μαχαίρα στον Πολίμο, αλλά ο Πολυχρόνης άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, φέρνοντας το Αιγάλεω και πάλι μπροστά στο σκορ, σε ένα σημείο που πλέον ήταν πολύ δύσκολο να έρθει νέα απάντηση από τη Νίκη.

Η ήττα δεν αποφεύχθηκε για τους κυανόλευκους, που δεν μπόρεσαν όχι μόνο να πανηγυρίσουν τη νίκη, που άξιζαν βάσει ευκαιριών, αλλά ούτε και να πάρουν τον βαθμό κόντρα στον κακό τους δαίμονα, από τον οποίο πέρυσι έχασαν συνολικά πέντε βαθμούς, που σήμερα θα μπορούσαν να τους έχουν φέρει σε… άλλη κατηγορία.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΙΓΑΛΕΩ 1-2

Football League – 1η αγωνιστική

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 76’ πεν. Γκαρσία-45+1’ πεν. Τσιλιγκίρης, 91’ Μπουρλάκης

Κίτρινες: Τσιμπούκας – Σταματάκης, Παπανικόλας

Διαιτητής: Πολυχρόνης

Βοηθοί: Βρούζος, Μηνούδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βεργέτης): Περιστερίδης, Αλιατίδης, Μπαλάφας (62’ Σαλαμούρας), Αργύρης, Πολίμος (92’ λ.τρ. Θεοδωρόπουλος), Τσιμπούκας, Μέτσε, Ντομίνγκεθ, Γκαρσία, Κρουθ, Γκονζάλες (84’ Τσιώλης).

ΑΙΓΑΛΕΩ (Γράφας): Σικαλιάς, Μαγκάκης, Αναστασίου, Οικονομόπουλος, Παπανικόλας, Μαχαίρας, Λάσκαρης (83’ Κασνέτση), Τσιλιγκίρης (75’ Χαντί), Τσίτσαρης (54’ Μπουρλάκης), Σταματάκης, Μπαρμπαρούσης

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Νότιος Ομιλος

Χθες

Νίκη Βόλου-Αιγάλεω 1-2

Σήμερα – 3μ.μ.

Ρόδος-Επισκοπή

Διαιτητής: Κάτοικος (Αθηνών)

Βοηθοί: Νιδριώτης (Αθηνών), Αραβίδης (Αθηνών)

4ος: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

15.00 Ιάλυσος-Καλλιθέα

Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νταβέλας (Μακεδονίας), Φράγιος (Μακεδονίας)

4ος: Κακουλίδης (Θράκης)

15.00 Αστέρας Βλαχιώτη-Ασπρόπυργος

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Κύριος (Αρκαδίας)

4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

15.00 Σαντορίνη-Καλαμάτα

Διαιτητής: Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), Γούρνιας (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Βλάχος (Ανατολικής Αττικής).

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Οι αγώνες της Νίκης στο πρωτάθλημα είναι:

1η (Xθες): Νίκη Βόλου-Αιγάλεω 1-2

(31/3): Ρόδος-Νίκη Βόλου

3η (4/4): Νίκη Βόλου-Ιάλυσος

4η (11/4): Αστέρας Βλαχιώτη-Νίκη Βόλου

5η (14/4): Νίκη Βόλου-Σαντορίνη

6η (18/4): Καλαμάτα-Νίκη Βόλου

7η (25/4): Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου

8η (28/4): Νίκη Βόλου-Καλλιθέα

9η (5/5): Νίκη Βόλου-Επισκοπή

10η (9/5):Αιγάλεω-Νίκη Βόλου

11η (12/5): Νίκη Βόλου-Ρόδος

12η (23/5): Ιάλυσος-Νίκη Βόλου

13η (30/5): Νίκη Βόλου-Αστέρας Βλαχιώτη

14η (23/5): Σαντορίνη-Νίκη Βόλου

15η (6/6): Νίκη Βόλου-Καλαμάτα

16η (13/6): Νίκη Βόλου-Ασπρόπυργος

17η (20/6): Καλλιθέα-Νίκη Βόλου

18η (27/6): Επισκοπή-Νίκη Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου