ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρεμιέρα με Αιγάλεω για Νίκη Βόλου

πρεμιέρα-με-αιγάλεω-για-νίκη-βόλου-656287

Μετά από έναν και πλέον χρόνο αναμονής η Νίκη Βόλου κάνει σέντρα σήμερα στις 12μ. (τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3) «εγκαινιάζοντας» κόντρα στο Αιγάλεω το ιδιότυπο πρωτάθλημα της Football League για το 2021, που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου με αγώνες σχεδόν κάθε Κυριακή και Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη επιστρέφουν στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τις 8/3/2020 και το παιχνίδι στην Καβάλα, όπου είχαν πανηγυρίσει το διπλό, αλλά το πρωτάθλημα στη συνέχεια διακόπηκε, μην αφήνοντας τους κυανόλευκους να διεκδικήσουν την άνοδο στη Super League 2, με τις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές, να μην διεξάγονται ποτέ.

Πλέον, και μετά την έναρξη της προετοιμασίας το καλοκαίρι και την τρίμηνη διακοπή των προπονήσεων μέσα στον περασμένο Οκτώβρη, οι κυανόλευκοι χωρίς την παρουσία του 12ου παίκτη, όπως ισχύει σε όλα τα γήπεδα σχεδόν σε όλο τον κόσμο, καλούνται να ξεκινήσουν με το δεξί καταφέρνοντας μετά από 18 αγωνιστικές, ότι δεν τους άφησαν πέρυσι.

Η άνοδος ξεκινά από το Πανθεσσαλικό, στο οποίο οι κυανόλευκοι επιστρέφουν, θέλοντας να ζήσουν και πάλι στιγμές δόξας και καταξίωσης, ευελπιστώντας πως θα μπορούν να πανηγυρίσουν στο φινάλε μαζί με τον κόσμο τους.

Για την παρουσία του κόσμου εξάλλου μίλησαν τόσο ο προπονητής Στάικος Βεργέτης, όσο και ο εμπειρότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας Σωτήρης Μπαλάφας, τονίζοντας:

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι δίπλα στη Νίκη».

Αρχικά ο Στάικος Βεργέτης ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ζήσουμε ξανά, ύστερα από ένα χρόνο και κάτι, την αδρεναλίνη ενός επίσημου αγώνα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ποδοσφαιρική ωριμότητα τα παιχνίδια, τόσο στην τακτική μας προσέγγιση, όσο και στη διαχείριση των διάφορων καταστάσεων, εντός αγώνα. Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στα τακτικά τους καθήκοντα, αλλά πρέπει και να δείξουν την απαραίτητη ωριμότητα να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις μέσα σε μία αναμέτρηση, τομέας που έχει επισημανθεί πως χρειάζεται βελτίωση από πέρσι.

Οσον αφορά αποκλειστικά στο ερχόμενο παιχνίδι, έχουμε εικόνα του αντιπάλου και ξέρουμε τα δυνατά του σημεία, έχουμε μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές για τον τρόπο, με τον οποίο θα τα αντιμετωπίσουμε. Το ζητούμενο είναι ποια ομάδα θα καταφέρει, σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, να έχει υψηλό αγωνιστικό ρυθμό. Τέλος, γνωρίζουμε, και το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές, ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας, παρά το γεγονός ότι δε θα βρίσκεται στις κερκίδες».

Από τη μεριά του, ο Σωτήρης Μπαλάφας επεσήμανε τα εξής: «Ο χρόνος αποχής είναι πολύ μεγάλος, μας έλειψε το ποδόσφαιρο πολύ και τώρα καλούμαστε να «βγάλουμε» ένα πρωτάθλημα σε τρεις μήνες. Ο στόχος μας φέτος είναι αυτός που ήταν και πέρσι, η ομάδα να πρωταγωνιστήσει αγωνιστικά και να ανέβει στην παραπάνω κατηγορία. Είμαστε 100% έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πιστεύω πως, όλοι οι ποδοσφαιριστές, έχουμε στο μυαλό μας τη νίκη στην πρεμιέρα. Από ’κει και πέρα, θα αγωνιστούμε σε ένα πρωτάθλημα που πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από την αρχή και να μαζέψουμε τους περισσότερους δυνατούς πόντους από νωρίς. Ο κόσμος είναι μαζί μας, το νιώθουμε και θέλω να είναι σίγουρος πως θα δώσουμε το 100% να κερδίσουμε τον αγώνα που έρχεται, όπως και κάθε αγώνα στο πρωτάθλημα. Θα παλεύουμε σε όλα τα παιχνίδια, μέχρι το τελευταίο λεπτό του καθενός ξεχωριστά, για τη νίκη».

Το Αιγάλεω

Ο προπονητής του Αιγάλεω, Θωμάς Γράφας, που πέρυσι ξεκίνησε στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, συνεχίζει στην ομάδα του «Σίτι» και φέτος και στην αποστολή για τον Βόλο, συμπεριέλαβε τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Γουερέ, Χαντί, Αναστασίου, Βαλμάς, Σ. Βλάχος, Κασνέτση, Λάσκαρης, Μαχαίρας, Μπαρμπαρούσης, Μπουρλάκης, Παπανικόλας, Οικονομόπουλος, Σικαλιάς, Σουλεϊμάν, Σταματάκης, Τσιλιγγίρης, Τσίτσαρης, Μαγκάκης, Πινιώτης, Σφυρίδης. Εκτός έμειναν οι Παπουτσογιαννόπουλος (τραυματίας), Φυλακτός, Σκαφίδας, Κατσέρης, Π. Βλάχος και Παλτόγλου.

Σφυρίζει ο Πολυχρόνης

O Φώτης Πολυχρόνης της Ένωσης Πιερίας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Αιγάλεω. Από την ίδια Ένωση προέρχονται και οι βοηθοί του, και συγκεκριμένα οι Κώστας Βρούζος και Γιάννης Μηνούδης. Στη θέση του 4ου διαιτητή ορίστηκε η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη της Ένωσης Λάρισας, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Γιάννης Τζίκας της Ένωσης Μακεδονίας.

Ο 27χρονος ρέφερι έχει «σφυρίξει» συνολικά 40 ματς εθνικών κατηγοριών από τα οποία τα 11 αντιστοιχούν στη Β’ Εθνική και 29 στη Γ’.

Φέτος διεύθυνε δύο ματς της Super League 2,ενώ στις 13 Οκτωβρίου 2019 ο κ. Πολυχρόνης είχε «σφυρίξει» το ματς της Νίκης Βόλου με αντίπαλο την Καλαμάτα, το οποίο τελέστηκε στη Φιλιππούπολη και έληξε με σκορ 1-1. Το 2018 και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο ρέφερι από την Πιερία είχε διευθύνει το ματς Νίκη Β.-Αμβρυσσέας 0-0 και ένα χρόνο νωρίτερα στις 17/02/18 διεύθυνε τον αγώνα Νίκη Βόλου-Ρήγας Φεραίος 2-1.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι ορισμοί των διαιτητών:

Νότιος Ομιλος

Σήμερα-12μ. (ΕΡΤ3)

Νίκη Βόλου-Αιγάλεω

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Βρούζος (Πιερίας), Μηνούδης (Πιερίας)

4ος: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Αύριο-3μ.μ.

Ρόδος-Επισκοπή

Διαιτητής: Κάτοικος (Αθηνών)

Βοηθοί: Νιδριώτης (Αθηνών), Αραβίδης (Αθηνών)

4ος: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

15.00 Ιάλυσος-Καλλιθέα

Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νταβέλας (Μακεδονίας), Φράγιος (Μακεδονίας)

4ος: Κακουλίδης (Θράκης)

15.00 Αστέρας Βλαχιώτη-Ασπρόπυργος

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Κύριος (Αρκαδίας)

4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

15.00 Σαντορίνη-Καλαμάτα

Διαιτητής: Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), Γούρνιας (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου