ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στάικος Βεργέτης: «Να επανέλθω με τη Νίκη στις υψηλότερες κατηγορίες»

στάικος-βεργέτης-να-επανέλθω-με-τη-νί-661095

Μετά την μεγάλη ευκαιρία που του έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης το 2013, πιστεύοντας σε αυτόν και στις γνώσεις που απέκτησε μέσω της παρουσίας του στην ομάδα της Τρίπολης ως μέλος του προπονητικού team, ο Στάικος Βεργέτης έγινε γνωστός στην ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ακολούθησαν σπουδαίες στιγμές με τους Αρκάδες στην Ευρώπη, άνθρωποι που θα μείνουν φίλοι για μια ζωή, οι «περιπέτειες» με Νέα Σαλαμίνα και Δόξας Δράμας και τώρα η ιστορική Νίκη Βόλου. Ο 44χρονος τεχνικός, μίλησε στο sport-fm.gr για όλα τα παραπάνω, αποκάλυψε ιστορίες από την παρουσία του στον Αστέρα, αναφέρθηκε στο σύνολο του Ράσταβατς, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αντίδρασή του όταν του ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνει… την «αφετηρία των πάντων» του. Φυσικά ερωτήθηκε και για τη Νίκη Βόλου και για τους λόγους που αποδέχθηκε τη συνεργασία με τους κυανόλευκους, αναφέροντας πως θέλει να επιστρέψει στις υψηλότερες κατηγορίες με την ομάδα της Μαγνησίας. Αναλυτικά όσα είπε ο Στάικος Βεργέτης:

Για την συνεργασία του με την Νίκη Βόλου: «Αποδέχτηκα την πρόταση για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν ότι μου άρεσε πάρα πολύ τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας και ο δεύτερος, ότι μετά την αποχώρηση μου από την Δόξα Δράμας, στην οποία έζησα ωραίες στιγμές και κρατάω μόνο τα θετικά, έμεινα εννέα μήνες ανενεργός και έπρεπε να επιστρέψω και πάλι στη δράση. Είμαι επαγγελματίας, ζω από αυτό. Εχουμε μια διοίκηση με την οποία υπάρχει εξαιρετική επικοινωνία και συνεννόηση. Συνάντησα ανθρώπους που αγαπούν πολύ την ομάδα, «έχουν ταιριάξει τα χνώτα μας» και είμαστε ενωμένοι».

Για τους στόχους της ομάδας του: «Δυστυχώς την περσινή σεζόν το πρωτάθλημα διακόπηκε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και χάσαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την άνοδο. Αν ξεκινήσει και πάλι, κάτι το οποίο θα είναι αρκετά δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές, φυσικά και στόχος είναι η άνοδος. Η νέα διοίκηση με προϊστάμενο τον κ. Παπακωνσταντίνου, ευελπιστεί να ανεβάσει και πάλι την ομάδα στις υψηλότερες κατηγορίες. Αυτό το project με βρίσκει σύμφωνο και θα ήταν χαρά μου μέσα από αυτό να επανέλθω και εγώ εκεί».

Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Για εμένα είναι όχι απλά μια εμπειρία, είναι η αφετηρία των πάντων, από εκεί “μπήκα” στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οκτώ χρόνια ήμουν στο τεχνικό team, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου σαν γυμναστής, αναλυτής, βοηθός, τα πάντα. Βοηθούσα την ομάδα και αυτή εμένα. Εχοντας επιρροές από 11 προπονητές σε αυτά τα οκτώ χρόνια, εκπαιδεύτηκα και έμαθα πολλά πράγματα».

Για την προαγωγή του σε πρώτο προπονητή: «Οταν με φώναξαν και μου είπαν αναλαμβάνεις την ομάδα, εγώ νόμιζα εννοούσαν ως υπηρεσιακός μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος. Οχι μου λένε, θα κάτσεις στον πάγκο “όσο πάει”. Ηταν απίστευτο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, αφού έδωσαν τις τύχες της ομάδας σε κάποιον που δεν είχε υπάρξει επαγγελματίας προπονητής».

Για το «μαγικό ταξίδι»: «Ο στόχος φυσικά ήταν να καταφέρει η ομάδα να ανακάμψει και να ξαναβγεί στην Ευρώπη. Οταν αυτό επετεύχθη, περάσαμε ένα μαγικό καλοκαίρι με τρεις προκριματικούς γύρους και εν τέλει προκριθήκαμε στους ομίλους του Europa League. Εζησα πράγματα που δεν είχα καν ονειρευτεί, μιλάμε για ένα “ταξίδι” που ζούσαμε και δεν το είχαμε καν συνειδητοποιήσει.

Τη δεύτερη χρονιά, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πέσαμε πάνω σε ομάδαρες, όπως η Σπάρτα Πράγας και η Σάλκε, γενικά αυτό μας δυσκόλεψε λίγο και στο πρωτάθλημα. Οι απώλειες βαθμών αλλά και η φθορά, οδήγησαν την διοίκηση στην αντικατάστασή μου. Μην ξεχνάμε ότι ο φίλος του προπονητή είναι το αποτέλεσμα. Η απόφαση αυτή ήταν απόλυτα σεβαστή. Τόσο εγώ όσο και όλοι στεναχωρήθηκαν».

Για τα «πρόσωπα» που έχει να θυμάται από τους Αρκάδες: «Αρχικά οι δύο μεγαλομέτοχοι που με επέλεξαν, οι αδερφοί Μποροβήλοι που ασχολούνται με όλα τα διοικητικά θέματα και με στήριξαν, το προπονητικό team και φυσικά οι παίκτες. Η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που απαρτίζεται από πολλά μέλη και εμείς είχαμε καταφέρει να είναι όλα όπως έπρεπε.

Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον θα είναι ο Μπαράλες που βγήκε πρώτος σκόρερ, ο Ντε Μπλάσις που μετά πήγε στη Μάιντς, ο Ουσέρο, αργότερα ο Ιγκλέσιας και φυσικά το αμυντικό δίδυμο Γκοϊάν-Σανκαρέ. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα ελληνόπουλα Μπακασέτα και Κουρμπέλη, που έχουν φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ηταν εξαιρετικοί παίκτες και καλά παιδιά. Είχαν πείσμα, επιμονή, υπομονή και ανταμείφθηκαν».

Για το δεύτερό του πέρασμα από την ομάδα της Τρίπολης: «Οσον αφορά την δεύτερη θητεία μου, παραιτήθηκα από τη Νέα Σαλαμίνα και αμέσως ήρθε η πρόταση του Αστέρα. Η ομάδα δεν πήγαινε καλά και θεώρησα καθήκον μου να επιστρέψω για να την κρατήσω στην κατηγορία. Μου έχει δώσει τόσα πολλά, δεν μπορούσα να πω όχι και εν τέλει τα καταφέραμε. Πάντα θα τύχει κάτι δεινό για να επέλθει η αλλαγή προπονητή, όπως συνέβη ξανά μετά την εκκίνηση της νέας σεζόν, όμως εγώ κρατάω τα καλά, τους φίλους, τις αναμνήσεις, αυτά αξίζουν».

Για κάποιες ιστορίες που του έμειναν στο μυαλό: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν παίζαμε στον γ’ προκριματικό απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είχαμε κερδίσει 2-0 στην Τρίπολη και στο 24’ σκοράραμε με τον Γκοϊάν. Ολο ο πάγκος πανηγύρισε και μου έλεγαν προκριθήκαμε, εγώ τους είπα καθίστε κάτω, δεν έχει κριθεί τίποτα, θα μας βγει η ψυχή απόψε. Χάσαμε 3-1, σκορ πρόκρισης, αλλά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο καρδιοχτυπούσαμε. Επίσης θυμάμαι όταν πήγαμε στην Τουρκία να παίξουμε με την Μπεσίκτας, όλοι μου έλεγαν 4-5 μην φάμε και ξεφτιλιστούμε. Δεν θα χάσουμε τους έλεγα και δικαιώθηκα με το 1-1. Μάλιστα στο τέλος λίγο έλειψε να πάρουμε και το ματς».

Για τον φετινό Αστέρα: «Εγώ μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να ξαναδώ τον Αστέρα στην Ευρώπη, έχει τους παίκτες, τη δυναμική και την ψυχολογία να τα καταφέρει, στα playoffs δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν. Ο Ράσταβατς κατάλαβε γρήγορα τις αδυναμίες της ομάδας, όταν δεν ερχόντουσαν τα θετικά αποτελέσματα, δούλεψε πάνω σε αυτό και οι διαφορές φάνηκαν. Προσπαθεί να αναδείξει τα θετικά στοιχεία που έχει η ομάδα και το καταφέρνει καλά. Ο Αστέρας βασιζόταν πάντα στο λατινοαμερικάνικο και ισπανικό στυλ. Υπάρχουν οι Μουνάφο, Μπαράλες, Ιγκλέσιας που εκπροσωπούν την παλαιά γενιά, αλλά και νεότεροι που δείχνουν ότι έχουν ένα καλό επίπεδο για να βοηθήσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου