ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Επισημοποιεί την ενίσχυσή της

νίκη-βόλου-επισημοποιεί-την-ενίσχυσή-664724

Στην τελική ευθεία για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Football League στις 28 Μαρτίου έχει μπει η ομάδα της Νίκης Βόλου που άρχισε να επισημοποιεί και την ενίσχυση της με παίκτες που βρίσκονται αρκετό καιρό στον Βόλο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ξεκινώντας από το Νο 1 επίσημα ποδοσφαιριστής της Νίκης είναι ο τερματοφύλακας Τάσος Καραγκιόζης, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση του 23χρονου γκολκίπερ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Τάσο Καραγκιόζη. Ο Τάσος είναι 23 ετών, κατάγεται από την Κατερίνη κι αγωνίζεται ως τερματοφύλακας.

Πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Πιερικό. Το ταλέντο του έγινε σύντομα αντιληπτό, με τον Λεβαδειακό της Superleague να τον κάνει δικό του, σε ηλικία 17 ετών. Στους Βοιωτούς, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο κι αγωνίστηκε για δύο αγωνιστικές σεζόν στο πρωτάθλημα Κ-20 της πρώτη τη τάξει εθνικής μας κατηγορίας. Το καλοκαίρι του 2016 παίρνει μεταγραφή στον Αιγινιακό. Παραμένει εκεί για τρεις αγωνιστικές σεζόν, έχοντας πάρει, στην τελευταία του χρονιά στο Αιγίνιο, γάντια βασικού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Τελευταία του ποδοσφαιρική στέγη ήταν ο ΝΠΣ Βόλος, στον οποίο μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2019 κι έκανε, με τη φανέλα του, τις πρώτες του τρεις εμφανίσεις στη Superleague 1.

Καλωσορίζουμε τον Τάσο στην κυανόλευκη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία κι επιτυχίες».

Το σίγουρο είναι ότι ακολουθούν και άλλες ανακοινώσεις αφού παίκτης της Νίκης Βόλου πρέπει να θεωρείται ο Χουάν Ματέα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα προπονείται με τους κυανόλευκους. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση και μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Στο λίγο διάστημα που συμμετείχε στις προπονήσεις έπεισε τον Στάικο Βεργέτη πως του ανήκει μία θέση στο ρόστερ των Βολιωτών. Ο Ματέα ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανσερραϊκού όμως μετά τη διακοπή των προπονήσεων, λόγω του lockdown, έλυσε τη συνεργασία τους με την ομάδα των Σερρών.

Με την προσθήκη του 25χρονου Αργεντινού, ο οποίος διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, μεγαλώνει η λάτιν παροικία στη Νίκη Βόλου καθώς ήδη «μέλη» της είναι οι Ροχάνο, Γκονζάλες, Γκαρσία και Μπόσιο.

Ο Juan Ignacio Mattea είναι γεννημένος στις 5/2/1996 στο Rio Couarto της Cordoba στην Αργεντινή και αγωνίζεται ως πλάγιος επιθετικός/εξτρέμ. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στις ακαδημίες της River Plate και της Belgrano Cordoba και αγωνίστηκε με επιτυχία στην Β’ Εθνική και τις μικρές κατηγορίες της πατρίδας του. Ξεχώρισε, φορώντας την φανέλα της Talleres, της Estudiantes και της Αcción Juvenil. Την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη 2020, ήρθε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ, με την ομάδα της Mons Calpe SC, σκοράροντας 3 τέρματα!

Στο αγωνιστικό πάζλ θεωρείται πως θα υπάρξουν και νέοι παίκτες για να καλυφτούν κάποια κενά καθώς στα φιλικά προετοιμασίας που είχαν γίνει φάνηκε μια δυσκολία στο γκολ, ο προπονητής Στάικος Βεργέτης μοίρασε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και μόνο σε ένα στο τέλος έκανε μόνο πέντε αλλαγές. Λίγο πολύ πάντως «δείχνει» να υπολογίζει σε ένα βασικό κορμό και θέλει να έχει σε ετοιμότητα τουλάχιστον μια εικοσάδα παικτών, παρά το γεγονός ότι στα φιλικά έπαιξαν 38 παίκτες.

Ο χρόνος άλλωστε που μεσολάβησε από το πρώτο φιλικό (27/8) με την Παναχαϊκή στην Πορταριά μέχρι το τελευταίο (1/11) με τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν 65 ημέρες ενώ σε κάποια φιλικά με ερασιτεχνικές ομάδες χρησιμοποιήθηκαν παίκτες υπό δοκιμή που ποτέ δεν υπέγραψαν συμβόλαιο, παίκτες που στη συνέχεια έφυγαν από την ομάδα, αλλά και νεαροί από την ομάδα Νέων οι οποίοι ήταν και θα είναι υπό «παρακολούθηση»…

Πάντως επόμενη ανακοίνωση θα είναι και ο 19χρονος επιθετικός Νικόλας Πετράκης που αγωνίζονταν στην Ομόνοια Σίνδου Θεσσαλονίκης και μετέχει καιρό στην προετοιμασία.. Ο νεαρός που έχει πείσει είναι γιός του Γιάννη Πετράκη που έχει περάσει από τις τάξεις της Νίκης, ενώ τελικά δεν συνέχισε στις προπονήσεις της Νίκης ο Ιρλανδός γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς Αμπιμπόλα Ομπασότο . Πάντως είναι και άλλοι παίκτες για τους οποίους εντός των ημερών θα παρθεί η απόφυση για το αν θα υπογράψουν συμβόλαιο…

Στο μεταξύ με προπόνηση στο Στάδιο της Νεάπολης συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία της Νίκης Βόλου ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League στις 28 Μαρτίου. Ασκήσεις ενδυνάμωσης, παιχνίδια κατοχών, αρκετή δουλειά στην τακτική, διπλό με αρκετούς περιορισμούς και κλείσιμο με τελειώματα περιελάμβανε η προπόνηση που έλαβαν μέρος όλοι οι παίκτες πλην του Αλέξανδρου Μπιτσάκου, του οποίου ο τραυματισμός αποδείχθηκε σοβαρότερος από την αρχική εκτίμηση. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος θα μείνει περίπου ενάμιση μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης καθώς υπέστη κάκωση συνδέσμου στο γόνατο.

Το κλίμα εν όψει της σέντρας για την καθυστερημένη φετινή αγωνιστική σεζόν είναι πολύ καλό και οι παίκτες δείχνουν πως έχουν αστείρευτη δίψα να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής Στάικος Βεργέτης εχει φέρει την ομάδα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ρίχνοντας το βάρος στα καλύτερα τελειώματα των φάσεων αφού στα τελευταία πέντε φιλικά η ομάδα δεν είχε πετύχει γκολ … και στο τελευταίο, το τέρμα που πέτυχε ήταν από αυτογκόλ! Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι σε 7 φιλικά ματς προετοιμασίας η Νίκη δεν σκόραρε και τελευταία φορά που οι κυανόλευκοι επέτυχαν γκολ ήταν στις 23/9 απέναντι στον αδύναμο ΠΑΟ Καλλιθέας,

Αναλυτικά τα έως τώρα φιλικά της Νίκης ήταν:

Νίκη-Απόλλων Λάρισας 1-2 (4’ αυτογκόλ Σκούπρας- 47′Λίταινας, 83′ Νούσιος)

ΑΕ Καραϊσκάκης-Νίκη 1-0 (63’ πεν. Γυφτοκώστας)

Νίκη – ΝΠΣ Βόλος 0-1 (82’ Ουάρντα)

Νίκη – Θησέας 0-1 (85’ Γκάγκας)

Απόλλων Λάρισας – Νίκη 1-0 (18΄Μάρτινς )

Νίκη Βόλου – ΠΑΟ Καλλιθέας 7-0 (8′ Αλιατίδης, 45′ Τσιώλης, 53′ Αργύρης, 76′ Κάρδαρης, 77′ Ντομίνγκεθ, 79′ Λούκας Γκαρσία, 89′ πεν. Σαλαμούρας)

Νίκη – Λεβαδειακός 0-1 (53’ Συμελίδης)

Νίκη – ΑΕΛ 0-2 (76’ Στελιάνο, 85’ Τρούγιτς)

Νίκη – Τοξότης 0-1 (15΄Παπουτσής)

Νίκη – Παναχαϊκή 2-1 (28’Αλιατίδης, 89’ Οικονομίκος – 65’ Σκεπετάρης).

Τώρα για το πρωτάθλημα στο Νότιο όμιλο βάσει του καταρτισμού του από το αγωνιστικό τμήμα της λίγκας, φαίνεται πως θα διεξαχθούν και επτά εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτες 7/4, 14/4, 28/4, 5/5,12/5, 19/5 και 2/6) με τη Νικά στον αρχικό σχεδιασμό να τυχαίνει να παίζει στον Βόλο όλες τις αγωνιστικές αυτές.

Η αγωνιστική περίοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τρεις μήνες και στο σχέδιο αυτό υπάρχουν ματς όλες τις Κυριακές πλην της πρώτης του Μαΐου που είναι το Πάσχα ώστε η λήξη του πρωταθλήματος να είναι 13/6.

Με βάση το προσχέδιο αυτό οι αγώνες της Νίκης στο πρωτάθλημα θα είναι:

1η (28/3): Νίκη Βόλου – Αιγάλεω

2η (4/4): Ρόδος – Νίκη Βόλου

3η (7/4): Νίκη Βόλου – Ιάλυσος

4η (11/4): Αστέρας Βλαχιώτη – Νίκη Βόλου

5η (14/4): Νίκη Βόλου – Σαντορίνη

6η (18/4): Καλαμάτα – Νίκη Βόλου

7η (25/4): Ασπρόπυργος – Νίκη Βόλου

8η (28/4): Νίκη Βόλου – Καλλιθέα

9η (5/5): Νίκη Βόλου – Επισκοπή

10η (9/5):Αιγάλεω-Νίκη Βόλου

11η (12/5): Νίκη Βόλου-Ρόδος

12η (16/5): Ιάλυσος-Νίκη Βόλου

13η (19/5): Νίκη Βόλου-Αστέρας Βλαχιώτη

14η (23/5): Σαντορίνη-Νίκη Βόλου

15η (3/5): Νίκη Βόλου-Καλαμάτα

16η (2/6): Νίκη Βόλου-Ασπρόπυργος

17η (6/6): Καλλιθέα-Νίκη Βόλου

18η (13/6): Επισκοπή-Νίκη Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου