«Σε κατάσταση… αλαλούμ»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-03-02, 17:26:44
Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 τονίζει πως οι ομάδες της FL θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στα γήπεδα
«Σε κατάσταση… αλαλούμ»

Σε αναζήτηση για πιο ξεκάθαρα μηνύματα… βρίσκεται η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, η οποία μπορεί από χθες να μπήκε στην 3η εβδομάδα προπονήσεων, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα αναφορικά με το πρωτάθλημα της Football League, που πιστεύεται πως θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924, που έχει αναλάβει διοικητικό πόστο στους κυανόλευκους από το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η ομάδα στην οποία εργάζεται, αλλά και ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Θεσσαλία Tv «Στη Σέντρα» σχολίασε σχετικά:

Για την κατάσταση στην κυανόλευκη ΠΑΕ σχετικά με την αναδιάρθρωση: «Είμαστε κι εμείς είμαστε αρκετά μπερδεμένοι, διότι έχουμε φτάσει στον Μάρτιο και σε λίγο θα μπει ο Ιούνιος. Νομίζω ότι ζούμε σε μια κατάσταση αλαλούμ. Έχουμε αρχίσει προπονήσεις εδώ και δύο εβδομάδες. Προσπαθούμε να μπούμε σ’ έναν ρυθμό πιο κανονικό, τουλάχιστον οι ποδοσφαιριστές. Παρότι έκαναν ατομικές προπονήσεις αυτό το διάστημα, είναι πολύ διαφορετικό να μπουν σε μία προπόνηση με όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα μηνύματα στο τι πρόκειται να έρθει τις επόμενες εβδομάδες. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη φετινή χρονιά, με τόσα που ακούγονται κάθε μέρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε, να ακούμε και να περιμένουμε τις επίσημες αποφάσεις».

Για την προχειρότητα που επικρατεί στην Ελλάδα: «Στο ποδόσφαιρο, ειδικότερα στο ερασιτεχνικό, το συναντάμε πολύ συχνά. Δείτε τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία κατά τη διάρκεια της σεζόν να μην ξέρεις τι θα κάνεις, πώς θα προσεγγίσεις τους χορηγούς, ποιο ρόστερ θα έχεις και με ποιο βάθος, ποιο θα είναι το καλεντάρι κλπ».

Για το αβέβαιο μέλλον: «Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα για το τι θα γίνει. «Lockdown» υπάρχει μόνο στη θεωρία και όχι στην πράξη. Κατανοητό ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει, από την άλλη όμως όσοι τηρούν τα μέτρα ίσως «τιμωρηθούν», επειδή οι περισσότεροι δεν τα εφαρμόζουν. Σχετικά με το ποδόσφαιρο δεν είναι δυνατόν στη Super League 2 να κάνουν προπονήσεις και ταξίδια, να δίνουν αγώνες και εμείς ακόμη να περιμένουμε τι θα γίνει και αν θα γίνει. Θα έπρεπε αυτό να είχε γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο και η Football League να διεξάγεται τώρα παράλληλα».

Για την οργάνωση που επικρατεί στην ΠΑΕ Νίκη: «Είναι θετικό ότι βγαίνει αυτό προς τα έξω. Κι εμείς, ο καθένας από τη δική του θέση, προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα σύνολο. Γιατί δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά ένας οργανισμός. Για να φτάσει ο ποδοσφαιριστής στην προπόνηση, προαπαιτούνται κάποια άλλα πράγματα. Έχει αρχίσει μία πολύ οργανωμένη προσπάθεια από πέρσι, στην οποία ηγούνται οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενέτης. Για συνοδοιπόρους έχουν πάρα πολλούς ανθρώπους, που είναι αφανείς ήρωες. Το «Π. Μαγουλάς» είναι μία πρώτη αρχή. Όποιος έχει πάει εκεί, έχει μείνει ευχαριστημένος με ό,τι έχει δει μέχρι σήμερα. Ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη, διότι μιλάμε για μία κατάσταση, η οποία θα αναβαθμίσει πλήρως τα γραφεία που βρίσκονται μπροστά στην οδό Μαιάνδρου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αναβάθμισης του ποδοσφαιρικού γηπέδου δίπλα στον χώρο του ΟΣΕ, που θα είναι προπονητήριο σε συνάρτηση με τα άλλα γήπεδα που θα έχει στη διάθεσή της για προπόνηση η Νίκη».

Για το αν αδικείται η οργανωμένη προσπάθεια της Νίκης από την αβεβαιότητα της κατάστασης: «Συμφωνώ ώς ένα σημείο αλλά αν έρθεις από κοντά και δεις και μιλήσεις με τους ανθρώπους που τρέχουν την ομάδα θα καταλάβεις πως δεν κοιτάνε το σήμερα και το αύριο και να τελειώσει η σεζόν, αλλά κοιτάνε σε ένα μακρύτερο μέλλον και είναι πολύ καλό αυτό».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος και τα χρονικά όρια που θα τεθούν: «Πραγματικά είμαστε σε μία αναμονή και το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Σήμερα ξέρουμε αυτό και αύριο γνωρίζουμε κάτι άλλο. Η θέση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι πως πρέπει να δούμε ποια είναι τα δεδομένα, κάτι που είναι και το πιο σωστό, μιλώντας για έναν υγιή οργανισμό. Ο άνθρωπος που ηγείται μιας τέτοιας κατάστασης αυτό θα σκέφτονταν. Σκεφτείτε για παράδειγμα να πούνε πως θα αγωνιστείς τώρα στο πρωτάθλημα όπως είναι, με δέκα ομάδες σε κάθε όμιλο από τους οποίους ανεβαίνουν δύο ομάδες, με ένα έμψυχο υλικό 23-25 ποδοσφαιριστών που απέχουν ένα χρόνο και θα πρέπει να βγάλεις ένα πρόγραμμα «φωτιά» με αγώνες Τετάρτη-Κυριακή, που πλέον δεν μετράνε τα ρόστερ με βάσει το πώς χτίστηκαν τον Αύγουστο. Πλέον όλοι οι ποδοσφαιριστές μετά από έναν χρόνο αποχής έχουν πολύ μικρές διαφορές. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα - τζόγος, στο οποίο δεν ξέρεις τι θα γίνει την Κυριακή και είναι κρίμα αυτό για ανθρώπους και για ομάδες που έχουν επενδύσει να μην ξέρουν ποιος ανεβαίνει και ποιος πέφτει.

Μιλάμε για ομάδες που δεν θα έχουν αγωνιστικό ρυθμό γιατί σε τέσσερις εβδομάδες στην καλύτερη να πιάσεις έναν ρυθμό κι αν παίξεις δύο - τρία παιχνίδια μπορεί αυτοί οι τρεις βαθμοί που έχεις αφήσει πίσω να σου στοιχίσουν στην πορεία. Μιλάμε για τις υπόλοιπες ομάδες, που αν μείνουν εκτός δυάδας αποχαιρετούν τις επαγγελματικές κατηγορίες και είναι κρίμα για προέδρους που έχουν επενδύσει τα καλά τους τα λεφτά».

Για τις ομάδες που δεν μπορούν να είναι συνεπείς οικονομικά: «Για εμένα το κρίμα είναι που αφήνει το ίδιο το σύστημα, ενώ μπορεί να το ελέγξει, το να υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και ξεκινάνε τον Σεπτέμβρη με στόχο να δουν αν θα φτάσουν τον Δεκέμβρη.

Βλέπουμε να ξεκινάνε ομάδες χωρίς πιστοποιητικά και χωρίς αδειοδότηση, τις οποίες «τιμωρούν» με το να μην κάνουν μεταγραφές. Αν μια ομάδα που χρωστάει και βάσει της αδειοδότησης δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα σημαίνει πως θα ανοίξει τα χρέη της. Θα κλείσει μια άλλη επιχείρηση στην οποία χρωστάει και θα αφήσει μια οικογένεια ενός ποδοσφαιριστή στο δρόμο και είναι κρίμα. Θα πρέπει να παίξουν ποδόσφαιρο και αυτοί οι όροι για εμένα αν θες να προχωρήσεις.

Για το πώς αντεπεξέρχεται στις οικονομικές απαιτήσεις η ΠΑΕ Νίκη Βόλου: «Δεν ξέρω αν ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει μια μηχανή που κόβει χρήμα, δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά το βέβαιο είναι πως δεν μας άφησε μόνους μέχρι σήμερα που μιλάμε και εμάς και τους ποδοσφαιριστές σε πολλά επίπεδα. Δεν χρειάζεται να ευλογούμε τα γένια κανενός, αλλά καλό είναι να λέγονται κάποια πράγματα».

Για το αν διακρίνει διάθεση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου για μετάβαση στην επόμενη μέρα: «Αν κάποιος ψαχτεί και πάει μέσω ΓΕΜΗ στη δημοσιότητα και βρει τα μετοχικά κεφάλαια των ΠΑΕ, εκεί θα καταλάβεις τι όρεξη υπάρχει και τι διάθεση υπάρχει από τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Επίσης, η ανάπλαση που έχει ξεκινήσει στο «Π. Μαγουλάς» δείχνει πως δεν το κάνανε για να κονομήσουν φέτος και να φύγουν αλλιώς αντί για πλαστικό τάπητα θα έριχναν δύο πράσινα χαλιά και καουτσούκ που θα έβρισκαν στον δρόμο και θα παίζαμε μπαλίτσα, για να μιλήσω χαριτολογώντας».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=