ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Έκπληκτοι στη Νίκη Βόλου

έκπληκτοι-στη-νίκη-βόλου-696917

Διορία… 20 – 25 ημερών έδωσαν ο ΠΣΑΠ και η Ενωση Προπονητών στις ομάδες της Football League προκειμένου να ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, κάτι που ήρθε να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κυανόλευκων, οι οποίοι απάντησαν με δική τους ανακοίνωση.

Αν και μόλις προχθές οι κυανόλευκοι πάτησαν γήπεδο, θα πρέπει να βρουν τα… πατήματα τους άμεσα και να μπουν στο γήπεδο, ρισκάροντας πιθανόν με τραυματισμούς, την ώρα που για την αποχή που είχαν από τους αγωνιστικούς χώρους απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας προσαρμογής.

Σε ανακοίνωση του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Νίκη Βόλου τονίζεται: «Με έκπληξη διαβάσαμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης κοινή ανακοίνωση ΠΣΑΠ – ΠΕΠΠ για τον χρόνο προετοιμασίας μας και την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματός μας.

Μετά από αγωνιστική απραξία ενός χρόνου και αποχή τριών μηνών από ομαδικές προπονήσεις (μόλις προχθές, Τετάρτη, μπήκαμε στο γήπεδο σαν ομάδα) θεωρούμε ότι έξι εβδομάδες προπονήσεων είναι το ελάχιστο κατάλληλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για την αγωνιστική δράση. Θέλουμε η επιστροφή μας να γίνει με ασφάλεια, να αγωνιζόμαστε σε ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας.

Σαν επαγγελματίες προπονητές και ποδοσφαιριστές, δεν θα δεχτούμε να υποθηκευτεί το μέλλον μας για οποιοδήποτε σκοπό, πόσο μάλλον όταν δεν μας συμβουλεύτηκαν ποτέ».

Η κοινή ανακοίνωση ΠΣΑΠ-ΠΕΠΠ

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου, με αφορμή την άδεια που έλαβαν οι ομάδες της Football League, να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις αναφέρουν πως: «Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, οι ομάδες της Football League έλαβαν επιτέλους την άδεια να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις.

Επιστρέφουμε υπεύθυνοι, σοβαροί και με τη δέσμευση πως θα εφαρμόσουμε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχουν ήδη αποδεχτεί και υπογράψει, σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή, και οι 20 ομάδες της κατηγορίας.

Επιστρέφουμε λοιπόν στον φυσικό μας χώρο και είμαστε σίγουροι πως σε 20 με 25 ημέρες από σήμερα (οι ποδοσφαιριστές όλο αυτό το διάστημα ακολουθούσαν ατομικό πρόγραμμα και βρίσκονται σε καλό επίπεδο ετοιμότητας) θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματός μας, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Super League 2.

Επειδή τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος και ευελπιστούμε πως όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, που δεν είναι άλλος από το συμφέρον του ποδοσφαίρου και μόνο.

Επίσης ζητάμε από την Πολιτεία να δώσει λύση και στο εναπομείναν κομμάτι του ποδοσφαίρου που παραμένει ανενεργό, καθώς ο αθλητισμός έχει την δυνατότητα να είναι ασπίδα κατά του κορονοϊού και όχι πηγή μετάδοσης».

Προπόνηση στο «Π. Μαγουλάς»

Με πρωινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο «Παντελής Μαγουλάς» συνεχίστηκε χθες η δεύτερη μέρα προπονήσεων των κυανόλευκων, στην οποία πραγματοποιήθηκε προθέρμανση με passing game και πολλές επαφές με την μπάλα.

Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές επιδόθηκαν σε παιχνίδια 8×8 με κάποιους περιορισμούς, αλλά χωρίς ιδιαίτερα απαιτητικές τακτικές οδηγίες, προκειμένου σιγά σιγά να βρίσκουν αγωνιστικό ρυθμό.

Σε αντίθεση με την πρώτη προπόνηση της Τετάρτης κανονικά προπονήθηκε ο Απόστολος Τσιώλης, ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος προπονήθηκε ατομικά, παραμένοντας εκτός Βόλου, ενώ στην προπόνηση δεν συμμετείχαν οι Αντώνης Θεοδωρόπουλος και Λούκας Γκαρσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου