Νίκη Βόλου: Επέστρεψε στο γήπεδο και κατέθεσε προτάσεις…

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-17, 21:13:31
Οι κυανόλευκοι επέστρεψαν από σήμερα στις προπονήσεις
Νίκη Βόλου: Επέστρεψε στο γήπεδο και κατέθεσε προτάσεις…

Πρόταση τροποποίησης του Αρθρου 13 για την αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, του αθλητικού νομοσχεδίου που έχει εισέλθει στη φάση της διαβούλευσης, κατέθεσε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, μέσω του προέδρου της Νικόλαου Παπακωνσταντίνου.

Η κυανόλευκη ΠΑΕ υποστηρίζει πως ο νομοθέτης θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του την ιδιαιτερότητα του συνεταιρισμού της Super League 2 και Football League και της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείται στη συντριπτική του πλειοψηφία από ομάδες της SL2 και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να «περάσει» μία τροποποίηση της προκήρυξης προς όφελος των πολλών ομάδων της FL.

Για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ζητεί να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο μίας αγωνιστικής περιόδου, όπου όλες οι υφιστάμενες ΠΑΕ της SL2 και Football League θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη νέα ενοποιημένη Β’ Εθνική εφόσον πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που έχει θέσει ο νομοθέτης στο αθλητικό νομοσχέδιο.

H παρέμβαση - σχόλιο του Νίκου Παπακωνσταντίνου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει αναλυτικά: «Λόγω των ειδικών συνθηκών που προκαλεί ο ιός covid-19, επειδή η υφισταμένη προκήρυξη της Super League 2 για την διεξαγωγή πρωταθλήματος την αγωνιστική περίοδο 2021-22, προβλέπει την συμμετοχή 14 ομάδων και με δεδομένο ότι τα συμφέροντα των ομάδων της Super League 2 και της Football League είναι αλληλοσυγκρουόμενα, καθίσταται δύσκολη έως και αδύνατη η τροποποίηση της παραπάνω προκήρυξης, όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Super League 2 την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Κατόπιν αυτών είναι ορατός ο κίνδυνος 18 ανώνυμες εταιρίες (ΠΑΕ) να σταματήσουν να υπάρχουν μετά την διεξαγωγή των φετινών πρωταθλημάτων, αφού θα έχουν υποβιβαστεί στην νέα Γ’ εθνική μέσα από μία αγωνιστική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η κατάταξη των ομάδων δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική.

Η συνέπεια αυτών θα είναι καταστροφική ως προς τις ΠΑΕ που θα λυθούν αυτόματα. Θεωρούμε ότι η βούληση του νομοθέτη είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ΠΑΕ που υφίστανται κατά την ψήφιση του νόμου, να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εφόσον πληρούν τα κριτήρια που αναγράφονται στο άρθρο 13 του σχεδίου νόμου.

Κατόπιν όλων των ανώτερων προτείνουμε, να προστεθεί μεταβατική διάταξη στο σχέδιο νόμου, και ειδικά λόγω των συνθηκών που προαναφέραμε, για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 και μόνο για αυτή στο πρωτάθλημα της νέας Super League 2 που θα διεξαχθεί, να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι υφιστάμενες ΠΑΕ κατά την χρονική στιγμή ψήφισης του νόμου, εφόσον πληρούν τα κριτήρια που αναγράφονται στην παράγραφο 13».

Επέστρεψαν στο γήπεδο

Η Νίκη Βόλου έκανε σήμερα την πρώτη της προπόνηση, έστω και στο μισό γήπεδο, ύστερα από το μεγάλο διάστημα αποχής. Οι ποδοσφαιριστές εκτέλεσαν με ιδιαίτερη διάθεση το πρόγραμμα του τεχνικού τιμ, δείχνοντας έτοιμοι πνευματικά να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της αγωνιστικής επανέναρξης που έρχεται.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=