ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ανούσιο να ξεκινήσει πρωτάθλημα»

ανούσιο-να-ξεκινήσει-πρωτάθλημα-709231

Το πρωτάθλημα της Football League πολύ δύσκολα θα κάνει εκκίνηση το επόμενο χρονικό διάστημα και στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου το θεωρούν ανούσιο να γίνει σέντρα τη φετινή χρονιά.

Τη θέση αυτή υπερασπίστηκε και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ρήγας Στύλας, ο οποίος βλέπει όχι μόνο την ομάδα του, αλλά και τις υπόλοιπες της κατηγορίας να παραμένουν αδρανείς και μακριά από τις προπονήσεις, ενώ ακόμη και σήμερα να επέστρεφαν στα γήπεδα, θα χρειάζονταν μίνιμουμ ένας μήνας προετοιμασίας, με στόχο το πρωτάθλημα να κάνει εκκίνηση στην καλύτερη περίπτωση στα μέσα Μαρτίου.

Ο Ρήγας Στύλας παραβρέθηκε στη συνάντηση ερασιτεχνικών σωματείων και όχι μόνο την περασμένη Κυριακή στην παραλία του Βόλου, τονίζοντας αρχικά: «Είναι λογικό πως ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Θεωρώ ότι είναι άδικο όλο αυτό που γίνεται για πολλούς αθλητές της πόλης μας και της χώρας μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα, ώστε να δώσει το πράσινο φως σε χιλιάδες παιδιά που θέλουν να αγωνιστούν και να πάρουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες. Όντως είναι άδικο και πρέπει κάτι να γίνει. Ο αθλητισμός προέρχεται μέσα από την κοινωνία και η κοινωνία αναπνέει μέσα από τον αθλητισμό».

Αναφορικά με το πρωτάθλημα της Football League και την κυανόλευκη ΠΑΕ δήλωσε: «Όσον αφορά στο δικό μας κομμάτι, θεωρώ ότι είναι ανούσιο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League. Πλέον διανύουμε το Φεβρουάριο χωρίς καμία ομαδική προπόνηση. Θέλουμε τουλάχιστον περίπου ένα μήνα μια μίνι προετοιμασία, ώστε οι ποδοσφαιριστές μας να έρθουν στην ανάλογη και επιθυμητή βάση. Από τη δική μου πλευρά, το βλέπω δύσκολο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και θα πάμε σε νέα δεδομένα που περιμένουμε μετά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση Αυγενάκη. Φυσικά απομένουν τα βήματα και οι προϋποθέσεις που έχει βάλει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ώστε να ξεκινήσει η ομάδα μας».

«Πρωτάθλημα με την ισχύουσα προκήρυξη»

Ο πρόεδρος της Ένωσης SL2 & FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά χθες στον Βόλος 98.6 και στην εκπομπή «Clasico» και εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην επικείμενη αναδιάρθρωση, αλλά και στο αίτημα των ομάδων της Football League να αρχίσει το πρωτάθλημα και εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά αισιόδοξος για σέντρα, τονίζοντας πως η FL θα γίνει με την ισχύουσα προκήρυξη.

Μεταξύ άλλων σχολίασε: «Αρχικά, εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσουμε, έχουν υπογράψει υγειονομικό πρωτόκολλο, έχουν πληρώσει κι έχουν «ματώσει». Σε όλη την Ευρώπη, μόνο η ελληνική Football League δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, είναι το μόνο επαγγελματικό πρωτάθλημα».

Για την επικείμενη αναδιάρθρωση: «Εγώ θα πάρω θέση, μόνο όταν έχω κάτι επίσημο, προς το παρόν, δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου, ως διοργανώτρια, για να ενημερώσω τις ομάδες. Ξέρω ότι όλοι οι παράγοντες στις ομάδες είναι κύριοι στις υποχρεώσεις τους, ότι όλες οι διοικήσεις των ομάδων της Football League έχουν «ματώσει», ότι προσπαθούν κάθε μέρα να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές τους και μαζί κάνουμε προσπάθεια να παίξουμε. Μάλιστα, θα ζητήσουμε να παραστούμε, αυτήν την εβδομάδα, στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, για να συζητήσουμε τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες. Αν έρθει κάτι επίσημο στα χέρια μας, θα ενημερώσουμε τις ομάδες. Ακόμα δεν έχουμε δει κάτι. Και, να ξέρετε, ό,τι αποφασιστεί, πρέπει να περάσει από την ΕΠΟ, που είναι η ποδοσφαιρική αρχή. Μην αρχίσουμε πάλι να λέμε «θα κάνει αναδιάρθρωση ο Λεουτσάκος». Δε θα κάνω εγώ αναδιάρθρωση».

Για το αν θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Football League: «Βεβαίως και θα γίνει. Μιλάμε για 500 οικογένειες. Δεν είναι στο χέρι μας, βέβαια».

Για το αν θα γίνει το πρωτάθλημα με την ήδη υπάρχουσα προκήρυξη: «Βεβαίως».

Για το γεγονός ότι μόνο έξι ομάδες της Football League έχουν αδειοδότηση από την ΕΕΑ μεταξύ εκείνων οι ΠΑΕ Νίκης και Ολυμπιακού: «Η ΕΕΑ θα κάνει ξανά συνεδρίαση και θα εξετάσει και τις υπόλοιπες ομάδες, όλες οι ομάδες θα περάσουν από δύο φορές εξέταση. Εμείς πιέσαμε να γίνει αυτό γιατί, όπως ξέρετε, τον τελευταίο καιρό, η ΕΕΑ δεν συνεδρίαζε. Δεν είναι ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν καταθέσει φακέλους, απλά δεν έχουν εξεταστεί. Το κράτος γενικά, όπως γνωρίζετε, είναι σε αναστολή».

Για το θέμα της επανέναρξης προπονήσεων: «Πιστεύουμε πως θα συζητηθεί την Παρασκευή. Έχουμε ζητήσει να είμαστε κι εμείς παρόντες».

Για το αν υπάρχει χρονικό όριο για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League: «Για το πρωτάθλημα της Football League έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να πάρουμε έναν μήνα παράταση. Το πρωτάθλημα μπορεί να αρχίσει μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Είναι μικρό το πρωτάθλημα και εκτιμώ πως προλαβαίνει να ολοκληρωθεί. Όμως δεν είναι στο χέρι μας να ορίσουμε πότε θα ξεκινήσει. Πρέπει η ΕΠΟ και οι επιδημιολόγοι να αποφασίσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου