ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παπακωνσταντίνου: «Θέλουμε δράση, αλλά…»

παπακωνσταντίνου-θέλουμε-δράση-αλλ-766360

Μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφορικά με την αναδιάρθρωση – πρόταση του Λευτέρη Αυγενάκη, θέση πήρε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου.

Καλεσμένος στον Βόλος 9.86 και στην εκπομπή «Classico» μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου μίλησε για την νέα πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, όσον αφορά την αναδιάρθρωση και την σύσταση μίας ενιαίας Β’ Εθνικής. Ο ίδιος τόνισε ξεκάθαρα πως η Νίκη Βόλου θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και πως το ρόστερ της κυανόλευκης ομάδας είναι χτισμένο για την Super League 2, ενώ ανέφερε πως η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Football League είναι άνευ ουσίας, εφόσον θα καταργηθεί, μην βλέποντας τον λόγο για να ξεκινήσει.

Εξάλλου, ούτε χθες υπήρχε απάντηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, αναφορικά με τις προπονήσεις στην εν λόγω κατηγορία, αν και υπήρξε η δέσμευση πως κάτι τέτοιο θα γίνει χθες.

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, ο ίδιος ανέφερε σχετικά:

Για το πλάνο αναδιάρθρωσης: «Είναι ένα προσχέδιο νόμου αρκετά σφαιρικό. Νομίζω ότι θίγει πολλά ζητήματα του ποδοσφαίρου. Εμείς λέμε εδώ και δύο χρόνια το τι πρεσβεύουμε και θεωρούμε ότι μία τέτοια κίνηση είναι σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν περάσει αυτός ο νόμος, που θεωρώ ότι θα περάσει και θα εφαρμοστεί, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδίως στις μικρότερες κατηγορίες για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο προϊόν για όλους. Και αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές, φιλάθλους και σε ομάδες βιώσιμες. Χαιρετίσαμε την προσπάθεια του κ. Αυγενάκη και δημοσιεύσαμε σχετική ανακοίνωση, στην οποία είμαστε υπέρ. Δεν νομίζω κάποια ομάδα να είναι αντίθετη σε αυτή την πρόταση».

Για τον τρόπο διεξαγωγής της νέας ενιαίας Β’ Εθνικής: «Υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά και λεπτομέρειες πολύ σημαντικές. Θεωρώ ότι πολλά από αυτά τα ζητήματα (σ.σ. μορφή) μπορεί να μη τα θίξει και να αφήσει απλώς τα κριτήρια να ξεδιαλύνουν το τοπίο, και ουσιαστικά να καθορίσουν τη μορφή και το σχήμα της νέας κατηγορίας για τη νέα χρονιά. Αλλά αυτό περιμένουμε να το δούμε μετά από δύο εβδομάδες και θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα και ολοκληρωμένη άποψη».

Για το αν υπήρξε κάποια συζήτηση, σχετικά με το θέμα, με τη διοργανώτρια αρχή της SL2/FL: «Συγκεκριμένη ενημέρωση, σχετικά με αυτό, δεν έχουμε. Πιστεύω πως θα ήταν ορθότερο, όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση των δύο εβδομάδων και ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή, να γίνει μία Γενική Συνέλευση όλης της Football League, να συγκεντρωθούμε και οι 20 ομάδες και να δούμε, ως συνεταιρισμός, πώς θα αντιδράσουμε και πώς θα πορευτούμε. Και σε σχέση με την επόμενη χρονιά, αλλά κυρίως σε σχέση με φέτος. Η φετινή χρονιά είναι η πιο σημαντική, πιστεύω».

Για το αν θα μπορούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τα νέα δεδομένα της αναδιάρθρωσης και όχι μόνο: «Καθίσταται δύσκολο γενικά. Αρχικά, λόγω των υγειονομικών δεδομένων, η Αθήνα μπαίνει ξανά στο «κόκκινο». Είναι λάθος να δώσουν το «πράσινο φως» για έναρξη προπονήσεων, όσο η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος δε δύναται να συγκεκριμενοποιηθεί. Εμείς, ως ΠΑΕ Νίκη Βόλου, παρατηρούμε προσεκτικά τις εξελίξεις κι επιθυμούμε να πάρουμε θέση, βάσει της λογικής, κι όχι εν βρασμώ. Αυτήν τη στιγμή, δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η μορφή της αναδιάρθρωσης, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της στη φετινή σεζόν. Μπορεί η φετινή σεζόν να είναι άνευ αντικειμένου. Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Εδώ περιμένουμε να δούμε, αν θα παίξουμε, από τον περασμένο Μάρτιο, οι 14 μέρες μας πείραξαν; Η πλειοψηφία αποφασίζει. Πέρσι, οι περισσότεροι δεν ήθελαν να παίξουμε τρεις αγωνιστικές, για να τελειώσει το πρωτάθλημα, με μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο».

Για το αν η Νίκη θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας είναι στο Βόλο, είναι πληρωμένοι, κινούμαστε στη μεταγραφική αγορά. Αυτή δεν είναι εικόνα ομάδας που δε θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Αν όμως αποδειχθεί, βάσει του νομοσχεδίου, πως η φετινή χρονιά είναι άνευ αντικειμένου, θα με προβληματίσει, αν ο συνεταιρισμός, τελικώς, θα επιθυμεί να παίξουμε. Για ποιον λόγο θα παίξουμε; Το μυαλό μου πάει ξεκάθαρα αλλού μετά. Πουθενά στα χρονικά δεν έχει διεξαχθεί πρωτάθλημα, άνευ ουσίας. Αν απλά παίξουμε ένα τουρνουά άνευ ουσίας, ξέρουμε όλοι τι θα γίνει. Και ο νόμος που επιχειρεί να «περάσει» ο υπουργός, είναι εντελώς αντίθετος από αυτήν τη φιλοσοφία. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να παίξουμε, το τονίζω».

Για το αν η Νίκη είναι έτοιμη για την ενιαία Β’ Εθνική: «Σαφέστατα. Χτίσαμε ένα ρόστερ, για να συμμετάσχουμε στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία και δεν το έχουμε αλλάξει, είμαστε από τις λίγες ομάδες που το έχουμε πράξει αυτό. Και θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε, είτε παίξουμε φέτος στη Football League, είτε παίξουμε στη Super League 2, του χρόνου. Όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί, τα τηρούμε, δεν υπάρχει θέμα. Και οικονομικά, και γενικά. Έχουμε την οργάνωση, έχουμε τις δομές, έχουμε σωστά πόστα. Το οικονομικό, από μόνο του, μόνο μέχρι ένα σημείο μπορεί να σε φτάσει. Θα είναι δύσκολο πολλές ομάδες να καταφέρουν να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Μακάρι όλες οι ομάδες να τα καταφέρουν, να βρουν τα χρήματα με διαφάνεια και να τα καταθέσουν. Αν δεν μπορέσουν, ο νόμος προβλέπει ξεκάθαρα τί θα γίνει με αυτές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου