ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Προετοιμάζει το άμεσο μέλλον

προετοιμάζει-το-άμεσο-μέλλον-778023

Με την προσμονή για εκκίνηση των προπονήσεων κι από κει και πέρα σέντρα και στο πρωτάθλημα της Football League, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου συνεχίζει να στρώνει… το έδαφος και παρά την αγωνιστική απραξία παραμένει ενεργή.

Ετσι, χθες ξεκίνησαν τα έργα στο βοηθητικό γήπεδο, στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, ακριβώς πίσω από το «Παντελής Μαγουλάς». Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί επέκταση του αγωνιστικού χώρου, αντικατάσταση του φωτισμού, τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και έργα που αφορούν στην αποστράγγιση των υδάτων. Πρόκειται για ένα εγχείρημα, το οποίο θα συμβάλλει στην εύρυθμη ροή της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αναφέρει η κυανόλευκη ΠΑΕ, σε ανακοίνωση της, τονίζοντας πως: «Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα, με υπεύθυνο, φυσικά, τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλη Βενέτη. Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα υπάρξει και σχετικό βίντεο, το οποίο θα επιμεληθούμε, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των φιλάθλων μας».

«Αν όχι Δόξα… τότε Νίκη»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αιγάλεω, Αρης Παλτόγλου, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην ραδιοφωνική εκπομπή «Classico» και τον ρ/σ Βόλος 986 και μίλησε αναλυτικά για τα προβλήματα που επικρατούν στο πρωτάθλημα της Football League. Ο ισχυρός άνδρας του «Σίτυ» επισήμανε πως σε περίπτωση που η Δόξα Δράμας δεν καταφέρει να αποκτήσει το πιστοποιητικό συμμετοχής, τότε για την αξιοπρέπεια του πρωταθλήματος, η Νίκη Βόλου πρέπει να ανέλθει κατηγορία. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ της Football League: «Δεν μπορεί να υπάρχει ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ και να μην γνωρίζουμε ποιος είναι ο χρηματοδότης. Πρέπει να υπάρχει μια διαφάνεια και οι ΠΑΕ να είναι πιο λίγες και σωστές στις υποχρεώσεις τους. Το φωνάζαμε από το καλοκαίρι, αλλά δεν έγινε κάτι ως προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για τα έξοδα που απαιτούνται για μία ομάδα της Football League: «Τα έξοδα μιας ομάδας Football League είναι το λιγότερο 500.000-600.000 ευρώ».

Για την ύπαρξη ομάδας που μπορεί να ισοσκελίσει αυτόν τον προϋπολογισμό: «Στη Football League εάν ο χρηματοδότης δεν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, τα συνολικά έξοδα δεν βγαίνουν με τίποτα. Γι’ αυτό φωνάζουμε ότι είναι μία κατηγορία έκτρωμα. Ο κ. Βασιλειάδης, όταν δημιούργησε αυτή την κατηγορία, έβαλε έναν όρο, να δίνει 800.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά. Σίγουρα δεν επικροτούμε την ΕΡΤ να πληρώνει όλο το ποσό. Δυστυχώς οι ΠΑΕ πέφτουν σε «βαθιά νερά» με μηδενικά έσοδα και ο εκάστοτε πρόεδρος να καταστρέφεται οικονομικά. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και μάλιστα στη τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για το μετοχικό κεφάλαιο μιας ΠΑΕ: «Το λιγότερο 200.000 ευρώ. Μα είναι δυνατόν μετοχικό κεφάλαιο με 30.000 ευρώ; Τόσα είναι τα έξοδα για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Για την οικονομική αντοχή των ομάδων μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Τα προβλήματα θα φανούν το καλοκαίρι. Όλοι θα κοιτούν την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αλλά σε κάποιες ομάδες θα είναι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, ενώ σε ΙΚΑ και εφορία θα συσσωρευτούν χρέη. Πάμε να δημιουργήσουμε κάποιες ΠΑΕ που θα χρωστούν δεξιά και αριστερά. Προσωπικά φώναζα από το καλοκαίρι για τα έξοδα που θα προκύψουν στη κατηγορία αυτή».

Για τον αριθμό των ομάδων που κατέθεσαν τον φάκελο για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα: «Αρχικά γνώριζα πως έξι ομάδες κατέθεσαν φάκελο. Δεν έχω νεότερη εικόνα. Σαφώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι το πιστοποιητικό συμμετοχής. Από την άλλη στις 21 του μηνός εκδικάζεται και η υπόθεση της Δόξας Δράμας στη Super League 2. Μακάρι η Δόξα Δράμας να συμμετάσχει, αλλά για την αξιοπρέπεια του πρωταθλήματος, πρέπει η Νίκη Βόλου να ανέλθει κατηγορία. Αυτό είναι το σωστό, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση της περσινής βαθμολογίας και η Νίκη Βόλου διαθέτει όλα τα φόντα στην κατηγορία, οικονομικά και διοικητικά».

Για το αν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα στη SL2 με 11ομάδες: «Το θεωρείτε σωστό και όμορφο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 11 ομάδες; Μας συμφέρει κιόλας, βέβαια. Δε θέλω να κρυφτώ, θα πω την αλήθεια. Είναι και το δίκαιο και το συμφέρον μας, θέλουμε η Νίκη να φύγει από τα πόδια μας, είναι δυνατή αντίπαλός μας για την άνοδο. Μη λέμε παραμύθια. Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι ομάδες όπως το Αιγάλεω, η Καλαμάτα, η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου θα έπρεπε να είναι στην παραπάνω κατηγορία. Με τις διοικήσεις, με τα μετοχικά κεφάλαια, με τον κόσμο που έχουν, θα έπρεπε να είναι στην πιο πάνω κατηγορία».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League: «Δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση θα βρεθούν οι ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω πραγματοποιούν ατομικές προπονήσεις από αρχές Νοεμβρίου. Το περσινό πρωτάθλημα ήταν «φωτιά», το φετινό δεν θα είναι το ίδιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου