ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βασίλης Πέτσης: «Λίγο υπομονή ακόμα σύντομα θα επιστρέψουμε»

βασίλης-πέτσης-λίγο-υπομονή-ακόμα-σύ-779358

Τις πρώτες του δηλώσεις, ως ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, πραγματοποίησε το τελευταίο, χρονικά, μεταγραφικό απόκτημα των κυανόλευκων, Βασίλης Πέτσης. Ο 22χρονος πολυθεσίτης μέσος των κυανόλευκων μίλησε σχετικά με την προσαρμογή του στην ομάδα και την περίοδο της καραντίνας και απάντησε για το αν πιστεύει πως η Νίκη μπορεί να πετύχει τους αγωνιστικούς στόχους της, επιστρέφοντας στην κανονικότητα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Πέτσης που μπορεί και αγωνίζεται τόσο στις πτέρυγες, ως εξτρέμ, όσο και στον άξονα ως «δεκάρι», πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αγία Παρασκευή. Υστερα από μία τριετία στον Ολυμπιακό Βόλου, μεταπήδησε στη Νίκη Βόλου, αγωνιζόμενος στις ομάδες Κ-19 και Κ-20 των κυανόλευκων, τόσο στη Β’ όσο και στην Α’ Εθνική. Στη συνέχεια, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Superleague, με την ομάδα Κ-17 των ερυθρολεύκων, έχοντας σημαντική αγωνιστική συμβολή. Από εκεί ακολούθησε ένας χρόνος στον Απόλλωνα Καναλίων, δοκιμάζοντας, την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ξανά την τύχη του στην Αθήνα, για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρέμεινε για δύο αγωνιστικές σεζόν, μέχρι την εκ νέου επιστροφή του στο Νομό Μαγνησίας, για λογαριασμό του Θησέα, το 2018. Στην ομάδα της Αγριάς, στη Γ’ Εθνική, παρέμεινε για δύο ακόμα χρόνια, όντας ένας εκ των κορυφαίων, στις επιτυχημένες αγωνιστικές πορείες των «πρασίνων», πριν αποκτηθεί τον περασμένο Οκτώβρη από τους κυανόλευκους. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της κυανόλευκης ΠΑΕ σχολίασε:

Για την επιστροφή του στη Νίκη, ύστερα από το πέρασμά του, πριν μερικά χρόνια, από τις «μικρές» ηλικιακά ομάδες των κυανόλευκων: «Είναι τιμή μου και μεγάλη μου χαρά που μου δίνεται ξανά η ευκαιρία να παίξω σε μια ομάδα που έχω αγωνιστεί στο παρελθόν. Η πρώτη μου θητεία στη Νίκη μου άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις. Επέστρεψα σε μία ομάδα με τεράστια ιστορία, στην οποία, τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχει μία υπέροχη διοίκηση κι ένα εξαιρετικό τεχνικό τιμ. Επίσης, ο κόσμος της ομάδας είναι φανταστικός. Ανυπομονώ να αποδείξω πως είμαι αντάξιός όλων αυτών».

Για το αν είναι δυσκολότερο για έναν ποδοσφαιριστή που προστέθηκε τελευταίος, χρονικά, σε ένα έτοιμο ρόστερ, να προσαρμοστεί: «Η προσαρμογή μου ήταν ευκολότερη, απ’ όσο περίμενα, χάρη στον κ. Στάικο Βεργέτη, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, με πλησίασε σαν να ήμουν από την πρώτη μέρα στην ομάδα. Οσον αφορά τους συμπαίκτες μου, με βοήθησαν κι εκείνοι πολύ να εγκλιματιστώ και να ενσωματωθώ το συντομότερο. Βέβαια, είναι δύσκολο να είσαι ο τελευταίος παίκτης που μπαίνει στο ρόστερ, βάσει αγωνιστικού κριτηρίου. Θα πρέπει να αποδείξω στον προπονητή μου και στον κόσμο της Νίκης την αξία μου. Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, για να αποδείξω τί αξίζω».

Για την περίοδο της καραντίνας, το πόσο του λείπει το ποδόσφαιρο και τη συμβολή της Νίκης, σε αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο: «Δεδομένα, όλοι μας διανύουμε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως η υγεία προέχει. Σίγουρα, δεν είναι καθόλου ευχάριστο αυτό που συμβαίνει, τόσο γενικά, όσο και ειδικά, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσωπικά, μου είναι αρκετά δύσκολο, μου λείπει το ποδόσφαιρο, η ομαδική προπόνηση. Φυσικά, μου λείπουν και οι αγώνες, δεν πρόλαβα να έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια. Ευτυχώς, η ομάδα, μέσα από τηλεδιασκέψεις, φρόντισε να μην παραμείνουμε σε απόλυτη αδράνεια και αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερα ευχάριστο».

Για το αν πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να πετύχει τους στόχους της, αν κληθεί να επιστρέψει άμεσα στην κανονικότητα: «Μοναδικός στόχος της ομάδας μας είναι η άνοδος. Τόσο εγώ όσο, και οι συμπαίκτες μου θα είμαστε πανέτοιμοι να δώσουμε τα πάντα, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Ολοι μας ανυπομονούμε να αρχίσει το πρωτάθλημα. Εχοντας μια εξαιρετική σχέση με τον προπονητή μας και όλο το τιμ, από τους οποίους παίρνουμε δύναμη όλο αυτό το διάστημα, είμαι σίγουρος πως, στο τέλος, ό,τι στόχο έχουμε βάλει, θα τον πετύχουμε».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης: «Θα ήθελα να πω στον υπέροχο κόσμο της Νίκης, από τον οποίο, εγώ προσωπικά έχω μόνο ωραίες αναμνήσεις, να κάνει λίγο υπομονή ακόμα γιατί πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε στα γήπεδα και τον θέλουμε στον πλευρό μας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα και το 2021 η Νίκη μας να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες εκεί που ανήκει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου