ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βεργέτης: «Άτοπο να μιλάμε για ποδόσφαιρο»

βεργέτης-άτοπο-να-μιλάμε-για-ποδόσφα-785646

Στην κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα της Football League αναφέρθηκε χθες ο Στάικος Βεργέτης, φιλοξενούμενος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Η Νίκη Βόλου όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Football League είδαν χθες το «κόκκινο» της επιτροπής λοιμωξιολόγων για επιστροφή στις προπονήσεις, παρά το γεγονός πως το πρωτάθλημα της Super League 2 θα ξεκινήσει τελικά το επόμενο Σαββατοκύριακο 16/17-1.

Οπως έγινε γνωστό ανεπίσημα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα περιμένει αρχικά την κατάσταση με την πορεία της πανδημίας κι αν θα υπάρξουν κρούσματα μεταξύ των ομάδων της Super League 2 και στη συνέχεια θα ανάψει το πράσινο φως για σέντρα και στο πρωτάθλημα της Football League, οι ομάδες της οποίας όμως τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν ούτε καν να προπονηθούν.

Ο τεχνικός των κυανόλευκων, Στάικος Βεργέτης, παρά το γεγονός πως θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς παραμένοντας με δεμένα χέρια.

Ο τεχνικός από την Αρκαδία φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό «κίτρινης» απόχρωσης, με αφορμή τα σενάρια μεταγραφής του πρώην παίκτη του Μπαράλες από τον Αστέρα Τρίπολης στον Αρη κάτι που τελικά διαψεύστηκε από την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ο Στάικος Βεργέτης δήλωσε πως οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και η επαγγελματική αδράνεια δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά ελπίζει ότι θα περάσει κι αυτό: «Ως επαγγελματίες του ποδοσφαίρου, που ζούμε όλοι από αυτό έχουμε πληγεί και το ποδόσφαιρο περνάει μία φάση δύσκολη αλλά προέχει η δημόσια υγεία. Όσο τα κρούσματα είναι υψηλά είναι κάπου και άτοπο να μιλάμε για ποδόσφαιρο και πρέπει πρώτα να βελτιωθεί η κατάσταση αισθητά» τόνισε ο τεχνικός των κυανόλευκων, προσθέτοντας πως «δεν είναι κατάλληλες οι καταστάσεις για να μπουν οι παίκτες σε ομαδικές προπονήσεις».

Αναφερόμενος στη συνέχεια σε άλλα θέματα σχολίασε:

Για το ρόστερ του Άρη: «Έχουν γίνει καλές επιλογές ενώ ο Άρης έχει και ένα καλό βάθος έχοντας κάνει σωστές κινήσεις. Νομίζω ότι έχει παίκτες και έμπειρους και καλούς, παίκτες που είναι σε μία καλή ποδοσφαιρική ηλικία και το δείχνουν μέσα στο γήπεδο».

Για το αν ο Άρης είναι δίκαια στην δεύτερη θέση: «Για να είναι δεύτερος του αξίζει να είναι εκεί. Έχουν περάσει πολύ αγώνες. Μια Κυριακή μπορεί να είσαι άτυχος, τις πολλές Κυριακές αποδίδεται δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να χάσουν τον προσανατολισμό τους και την συγκέντρωση τους οι παίκτες, δεν πρέπει να χαλάσουν τα αποδυτήρια».

Για τον Μπαράλες: «Ο Μπαράλες ήρθε το καλοκαίρι του 2013 στην Τρίπολη, και εγώ τον ανέλαβα τον Οκτώβριο. Είναι ένα από τους λίγους τόσο καλούς κεφαλοσφαιριστές, η κεφαλιά του είναι σαν σουτ. Είναι ένας φορ που μπορεί να δώσει λύσεις όταν η ομάδα έχει μπλοκάρει. Θυμάμαι σε ένα ματς με τον Πανθρακικό που είχε κλειστεί πίσω και αγωνιούσαμε για να πάρουμε την νίκη, με ένα γέμισμα, έβαλε το γκολ και έδωσε την λύση», ενώ συνέχισε: «Αν τροφοδοτηθεί επαρκώς και σωστά θα δώσει πολλά γκολ σε αυτόν τον Άρη. Θα έχει και τέλεια χημεία με τον Μπερτόγλιο, ξέρουν πως να συνεργαστούν. Είναι μάλιστα και πολύ καλά παιδιά και οι δύο».

Για το αν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του Άρη βλέποντας ότι ο Αργεντινός είναι 33 ετών: «Έτσι όπως έχει γίνει τώρα το ποδόσφαιρο ένας παίκτης μέχρι και τα 36 του μπορεί να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο του. Με την ζωή που κάνει μπορεί να παίξει για χρόνια».

Σε αναμονή από 10 Μαρτίου

Η Νίκη Βόλου όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας περιμένουν από τις 10 Μαρτίου του 2020 να αγωνιστούν και πάλι, θέλοντας πάση θυσία έναρξη προπονήσεων μέσα στον Ιανουάριο, με τους παίκτες το τελευταίο δίμηνο να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο αν και θέλουν δεν παρουσιάζονται αισιόδοξοι για σέντρα άμεσα, θεωρώντας πως πολλές ομάδες δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα απαιτούμενα εβδομαδιαία τεστ, αλλά οι ίδιοι δηλώνουν πανέτοιμοι για σέντρα ακόμη και αύριο.

Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας με προπονήσεις είτε άλλοι βρισκόμενοι στο Βόλο είτε άλλοι στις γενέτειρές τους, κάνοντας προπονήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Πριν τη διακοπή των προπονήσεων η Νίκη είχε επενδύσει πολλά και πρόλαβε να δώσει δέκα φιλικά παιχνίδια, στα οποία μπορεί τα περισσότερα αποτελέσματα να μην ήταν τα επιθυμητά, αλλά η Νίκη έδειξε πως στην καλή της μέρας μπορεί να κοντράρει ομάδες και μεγαλύτερων κατηγοριών, βάζοντας τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο.

Οταν… ξεκινήσει

Οσον αφορά στις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες και όταν ανάψει το πράσινο φως η Νίκη Βόλου, που τοποθετήθηκε στον Νότιο Oμιλο μετά από κλήρωση, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα το Αιγάλεω. Το πρόγραμμα για τον Νότιο Oμιλο της Football League έχει ως εξής:

1η αγωνιστική και 10η

Νίκη Βόλου-Αιγάλεω

2η αγωνιστική και 11η

Ρόδος-Νίκη Βόλου

3η αγωνιστική και 12η

Νίκη Βόλου-Ιάλυσος

4η αγωνιστική και 13η

Αστέρας Βλαχιώτη-Νίκη

5η αγωνιστική και 14η

Νίκη Βόλου-Σαντορίνη

6η αγωνιστική και 15η

Καλαμάτα-Νίκη Βόλου

7η αγωνιστική και 16η

Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου

8η αγωνιστική και 17η

Νίκη Βόλου-Καλλιθέα

9η αγωνιστική και 18η

Νίκη Βόλου-Επισκοπή

Σε κυκλοφορία τα ημερολόγια

Σε κυκλοφορία τέθηκαν τόσο τα ημερολόγια για το νέο έτος 2021, όσο και τα φούτερ της Λέσχης Ο.Φ. Νίκης Βόλου. Μάλιστα το ημερολόγιο είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς γίνεται μία ιστορική αναδρομή στο καμάρι της προσφυγιάς από την ίδρυσή της, αλλά και αναφορά στα προπολεμικά χρόνια που αγωνιζόταν η Νίκη Βόλου με σπάνιες και συλλεκτικές φωτογραφίες. Επίσης, ο πρόεδρος και τα μέλη της Λέσχης ευχαριστούν θερμά και τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Δημήτρη Κοτρώτσο στο τηλ. 6976206981.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου