ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σέντρα… και άνοδος

σέντρα-και-άνοδος-790583

Με το 2020 να μας έχει αφήσει πλέον, σίγουρα οι ευχές και τα «θέλω» της Νίκης Βόλου δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από άνοδο για το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο όμως είδε τη χρονιά που πέρασε να φθάνει τρία βήματα από την πηγή και τελικά να μην πίνει νερό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η έλευση του Στάικου Βεργέτη στα τέλη του 2019 έδωσε όραμα πρωταθλητισμού στους κυανόλευκους, που περίμεναν κάτι διαφορετικό στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά αυτή ποτέ δεν ολοκληρώθηκε στους αγωνιστικούς χώρους παρά μόνο στα χαρτιά.

Στα… χαρτιά η Νίκη δεν ήταν η τυχερή και όποιες ζαριές έριξε δεν της έφεραν τα πολυπόθητα αποτελέσματα, έχοντας πάντως παράπονα για παρατυπίες και εμφανής αδικίες.

Πλέον με το 2021 το ζητούμενο είναι ένα, και δεν είναι άλλο από την επιστροφή στην κανονικότητα και την πραγματικότητα, δηλαδή η επιστροφή στα γήπεδα, αρχικά για προπονήσεις κι από κει και πέρα για σέντρα στο πολύπαθο πρωτάθλημα της Football League, και κατά τα νέα δεδομένα στον Νότιο Όμιλο, όπου τοποθετήθηκαν οι κυανόλευκοι.

Στη Νίκη Βόλου δεν έχουν κρύψει πως στόχος της ομάδας είναι η άνοδος, αλλά αυτή θα έρθει βήμα-βήμα και παιχνίδι με παιχνίδι, με τη διοίκηση των κυανόλευκων να έχει επενδύσει πολλά και να περιμένει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για μία ισχυρή Νίκη Βόλου, από τις Ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα, όπου θα υπάρχει η υπογραφή της διοίκησης του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Στάικου Βεργέτη.

Ενόψει της νέας χρονιάς ο τεχνικός των κυανόλευκων, που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από τον κόσμο της ομάδας, έστω κι αν το αποτέλεσμα πέρυσι δεν ήταν το επιθυμητό, ευχήθηκε μέσω της ΠΑΕ: «Ελπίζω κι εύχομαι η νέα χρονιά, εκτός από υγεία, να φέρει λόγους και αφορμές, ώστε ο κόσμος να ξαναβρεί το χαμόγελό του.

Σε ότι αφορά την ομάδα μας, εύχομαι να μας ξαναβάλει σε τροχιά διεκδίκησης των στόχων και των ονείρων μας, η Νίκη να χαράξει το δρόμο προς το μέλλον διατηρώντας τα ιδανικά της ιστορίας της».

Η Νίκη Βόλου παρά την περίοδο της αναστολής συνεχίζει να «δουλεύει» έστω και εκτός αγωνιστικών χώρων και δηλώνει έτοιμη για τη νέα πρόκληση που θα έχει μπροστά της μέσα στο νέο έτος.

Η ομάδα με το πρόγραμμα τηλεπροπονήσεων να συνεχίζεται, περιμένει τουλάχιστον την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις, ώστε να καλυφθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η απουσία των παικτών από το γήπεδο και να επανέλθει η αγωνιστική ετοιμότητα όταν θα ανάψει το πράσινο φως για επισήμους αγώνες.

Πριν τη διακοπή των προπονήσεων η Νίκη είχε επενδύσει πολλά και πρόλαβε να δώσει δέκα φιλικά παιχνίδια, στα οποία μπορεί τα περισσότερα αποτελέσματα να μην ήταν τα επιθυμητά, αλλά η Νίκη έδειξε πως στην καλή της μέρας μπορεί να κοντράρει ομάδες και μεγαλύτερων κατηγοριών, βάζοντας τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο.

Τα αποτελέσματα των κυανόλευκων στους αγώνες προετοιμασίας ήταν:

Νίκη-Απόλλων Λάρισας 1-2

(4’ αυτογκόλ Σκούπρας- 47’ Λίταινας, 83’ Νούσιος)

ΑΕ Καραϊσκάκης-Νίκη 1-0

(63’ πεν. Γυφτοκώστας)

Νίκη-ΝΠΣ Βόλος 0-1

(82’ Ουάρντα)

Νίκη-Θησέας 0-1

(85’ Γκάγκας)

Απόλλων Λάρισας-Νίκη 1-0

(18’ Μάρτινς )

Νίκη Βόλου-ΠΑΟ Καλλιθέας 7-0

(8’ Αλιατίδης, 45’ Τσιώλης, 53’ Αργύρης, 76’ Κάρδαρης, 77’ Ντομίνγκεθ, 79’ Λούκας Γκαρσία, 89’ πεν. Σαλαμούρας)

Νίκη-Λεβαδειακός 0-1

(53’ Συμελίδης)

Νίκη-ΑΕΛ 0-2

(76’ Στελιάνο, 85’ Τρούγιτς)

Νίκη-Τοξότης 0-1

(15’ Παπουτσής)

Νίκη-Παναχαϊκή 2-1

(28’Αλιατίδης, 89’ Οικονομίκος – 65’ Σκεπετάρης).

Οταν… ξεκινήσει

Οσον αφορά στις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες και όταν ανάψει το πράσινο φως η Νίκη Βόλου, που τοποθετήθηκε στον Νότιο Oμιλο μετά από κλήρωση, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα το Αιγάλεω. Το πρόγραμμα για τον Νότιο Oμιλο της Football League έχει ως εξής:

1η αγωνιστική και 10η

Νίκη Βόλου-Αιγάλεω

2η αγωνιστική και 11η

Ρόδος-Νίκη Βόλου

3η αγωνιστική και 12η

Νίκη Βόλου-Ιάλυσος

4η αγωνιστική και 13η

Αστέρας Βλαχιώτη-Νίκη

5η αγωνιστική και 14η

Νίκη Βόλου-Σαντορίνη

6η αγωνιστική και 15η

Καλαμάτα-Νίκη Βόλου

7η αγωνιστική και 16η

Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου

8η αγωνιστική και 17η

Νίκη Βόλου-Καλλιθέα

9η αγωνιστική και 18η

Νίκη Βόλου-Επισκοπή

Ευχές των κυανόλευκων

Πλην της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ευχές για την έλευση του νέου χρόνου εξέφρασαν και τα υπόλοιπα τμήματα των κυανόλευκων, συστήνοντας υπομονή και αισιοδοξία.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΒ «Η Νίκη»: «Ο πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές του ΓΣΒ «Η Νίκη» σας εύχονται καλές γιορτές γεμάτες υγεία, ελπίδα, δύναμη και αλληλεγγύη. Ευτυχισμένο το 2021».

Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ: «Το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Από πλευράς μας αντιμετωπίζουμε την όλη κατάσταση με υπομονή, αισιοδοξία και χαμόγελο και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουμε στα γήπεδα, αλλά κυρίως να είμαστε και πάλι όλοι μαζί και υγιείς. Η Διοικούσα Επιτροπή. του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, το προπονητικό τιμ και οι αθλητές εύχονται σε όλους καλή χρονιά».

Η ακαδημία καλαθοσφαίρισης της Νίκης: «Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και η κάθε ευχή είναι ξεχωριστή και μοναδική. Ευχές λοιπόν για τα αυτονόητα που έπαψαν να είναι. Δύναμη σε όλους με ελπίδα για τις ζωές όλων μας. Ευχές για ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, χαρά και αισιοδοξία».

Το τμήμα στίβου: «Ο έφορος του τμήματος στίβου του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» Γιώργος Τάκης, το διοικητικό προσωπικό, οι προπονητές και οι αθλητές εύχονται η νέα χρονιά, το 2021, να μας βρει όλους νικητές στον αγώνα για ζωή. Ο αθλητισμός είναι υγεία, Ευτυχισμένο το νέο έτος…»

Το τμήμα βόλεϊ: «Η Διοικούσα Επιτροπή, οι προπονητές και οι αθλήτριες του τμήματος βόλεϊ της Νίκης Βόλου σας εύχονται καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, πολλά χαμόγελα και με ένα καλύτερο αύριο…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου