ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με 3-0 επιβλήθηκε η Νίκη του Αετού Σκύδρας διατηρώντας το αήττητο

με-3-0-επιβλήθηκε-η-νίκη-του-αετού-σκύδρα-398754

Ποδαρικό με το δεξί έκανε στο 2012 η Νίκη Βόλου επικρατώντας με 3-0 του ουραγού Αετού Σκύδρας στη 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League 2. Οι κυανόλευκοι παρέμειναν έτσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας πλέον 11 βαθμούς και τέσσερις λιγότερους από τον Εθνικό Γαζώρου χάρις στα δύο τέρματα που σημείωσε ο Πουλάκος και ένα ο Αναστασίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η νίκη ήταν αναγκαία για τους κυανόλευκους έτσι ώστε να παραμείνουν στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και να προσπεράσουν τον Τύρναβο που το Σάββατο είχε επιβληθεί με 1-0 της ΑΕ Ποντίων.

Ο προπονητής της Νίκης Αλέξης Αλεξίου παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-4-2 χρησιμοποιώντας τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια ενώ στην άμυνα ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Στουρνάρας και στα αριστερά ο Κοντοχρήστος με τους Μκρτσιάν και Παπατζίκο να είναι οι δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ο Ριζογιάννης με τον Λαμπρόπουλο είχαν ρόλο αμυντικών μέσων και στα δεξιά κινούνταν ο Μουδούρογλου με τον Κυπτίου στα αριστερά. Στην επίθεση παρτενέρ του Πουλάκου ήταν ο Αναστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες και έτσι στον πάγκο της βρέθηκαν μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές, ενώ στον αντίποδα ο Αετός Σκύδρας είχε μόλις δύο αναπληρωματικούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα καθώς ο Ριζογιάννης με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 10ο λεπτό έστειλε την μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Παπατζίκος έπιασε τη κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κυπτίου αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και άλλαξε πορεία ενώ κατευθύνονταν προς το τέρμα.

Στο 12ο λεπτό νέο κόρνερ από τον Μουδούρογλου και κεφαλιά αυτή τη φορά του Μκρτσιάν έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η πρώτη μεγάλη όμως στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 15ο λεπτό με τον Στουρνάρα να πραγματοποιεί σέντρα από τα δεξιά και τον Αναστασίου να πιάνει την κεφαλιά η οποία μετά από παρέμβαση του Ραβούση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι όμως απάντησαν επίσης με δοκάρι στο 17ο λεπτό όταν ο Θεοδωρίδης ελίχθηκε στην αντίπαλη άμυνα έπιασε το σουτ και είδε την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο του Βούρα.

Οι καλές στιγμές για την Νίκη είχαν και συνέχεια μιας και στο 18ο λεπτό ο Πουλάκος έπιασε ψαλιδάκι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι δίχως να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό μετά ο Κυπτίου έπιασε σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στον αντίποδα και στο 22ο λεπτό ο Καλαϊτζίδης είχε τετ α τετ με τον Βούρα αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης έδειξε την κλάση του αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το αριστερό σουτ σώζοντας την εστία του.

Για την Νίκη ακολούθησαν ακόμη δύο φάσεις με τον Αναστασίου αρχικά να πλασάρει άουτ στο 26ο λεπτό και τον Κυπτίου στο 30’ να αστοχεί με το κεφάλι σε σέντρα του Κοντοχρήστου από καλή θέση.

Τελικά το πολυπόθητο πρώτο γκολ που θα έλυνε και τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Νίκης όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια σημειώθηκε στο 31ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Ριζογιάννης ήταν εκείνος που έβγαλε σέντρα στον Αναστασίου και ο τελευταίος πλάσαρε με το δεξί για να σκοράρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσης. Αυτό ήταν και το τέταρτο τέρμα του Αναστασίου που οδηγεί τη Νίκη στο σκοράρισμα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν επιθετικά προς τα αντίπαλα καρέ αλλά το σουτ του Πουλάκου στο 34ο λεπτό πέρασε άουτ, ενώ το σουτ του Κυπτίου τρία λεπτά μετά μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν παραδώσει τα όπλα και σημείωσαν το δεύτερο δοκάρι της αναμέτρησης στο 38ο λεπτό με τον Μπρέγκου να σημαδεύει την συμβολή των δοκών με σουτ.

Οι κυανόλευκοι ήταν εκείνοι που πέτυχαν το επόμενο τέρμα της αναμέτρησης καθώς ο Πουλάκος στο 39ο λεπτό δέχθηκε το δώρο του αντίπαλου τερματοφύλακα ο οποίος προσπάθησε να διώξει αλλά έβγαλε την ασίστ για τον Πουλάκο που με πλασέ έκανε το 2-0.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη χάθηκε και στο 42ο λεπτό, όταν ο Αναστασίου με πλασέ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ραβούση ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια.

Δυνατά και στην επανάληψη

Η Νίκη συνέχισε το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη και έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 46ο λεπτό με τον Αναστασίου να κερδίζει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και να σουτάρει με τη μία για να αποκρούσει ο Ραβούσης. Ο Πουλάκος που καιροφυλακτούσε σούταρε ξανά για να απομακρύνει ξανά ο τερματοφύλακας του Αετού.

Τελικά οι κυανόλευκοι μπροστά σε 1500 φιλάθλους τους έφθασαν στην επίτευξη και του τρίτου τέρματος στο 76ο λεπτό με τον Ριζογιάννη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μουδούρογλου να παίρνει την κεφαλιά την οποία και απέκρουσε ο Ραβούσης για να φθάσει η μπάλα στον Πουλάκο ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η Νίκη Βόλου είχε ακόμη δύο ευκαιρίες αλλά τόσο το ψαλιδάκι του Πουλάκου όσο και το σουτ του Κυπτίου δεν βρήκαν το στόχο. Ντεμπούτο για τη Νίκη Βόλου πραγματοποίησαν οι Χολέβας και Χατζητρακόσιας.

Δήλωσαν…

Καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του δεν ήταν ο προπονητή της Νίκης Αλέξης Αλεξίου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο διοικητικό κομμάτι της ομάδας: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε τους τρεις βαθμούς. Σημειώσαμε τρία γκολ, αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Έχω πολλές απαιτήσεις και νομίζω ότι έχουμε παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο σε άλλα παιχνίδια. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί. Περιμένω όσοι αγαπάνε τη Νίκη και έχουν προσφέρει τα προηγούμενα χρόνια να έρθουν κοντά στην ομάδα, για να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό. Δε γίνεται να κάνουμε πρωταθλητισμό με προβλήματα. Περιμένω λύσεις στο διοικητικό, για να ηρεμήσει η ομάδα. Δεν υπάρχουν σ’ αυτό το σύλλογο μεσοβέζικες καταστάσεις. Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να μπουν μπροστά. Είναι αμαρτία γι’ αυτόν τον κόσμο, που γεμίζει το γήπεδο. Τέτοιον κόσμο στη Γ’ Εθνική δε θα βρείτε πουθενά. Άρα να αναλογιστούν κάποιοι άνθρωποι ότι από αύριο πρέπει να ηρεμήσουμε. Αποφασίστε: Θέλετε πρωτάθλημα; Θέλετε η ομάδα ν’ ανέβει; Έλατε όλοι κοντά στην ομάδα. Μπαίνω εγώ μπροστά και οι παίκτες ακολουθούν. Είμαι εδώ από τον Σεπτέμβρη και προσπαθώ να φτιάξω μια ομάδα με νέα παιδιά και σας είπα ότι πάω για πρωτάθλημα. Τελείωσαν τα ψέματα. Τέσσερις μήνες κάνω υπομονή και δε μιλάω. Ήρθε η ώρα να πάρετε εσείς τις αποφάσεις σας. Ελάτε να φτιάξουμε την ομάδα. Δε θα μπαίνω εγώ στη φωτιά μόνος μου τέσσερις μήνες. Έλεος!»

Από την άλλη ο προπονητής του Αετού Σκύδρας κ. Τυριακίδης σχολίασε: «Διάβασα τη συνέντευξη του Αλέξη Αλεξίου πριν το ματς που επικαλέστηκε τον Θεό. Εμείς έχουμε ακόμη περισσότερα προβλήματα, καθώς κρεμόμαστε σε μία κλωστή. Ήρθαμε με 13 ποδοσφαιριστές και ο ένας ήταν τραυματίας. Αύριο ένας ή δύο απ’ αυτούς ίσως λύσουν τα συμβόλαιά τους. Μαζί με τη διοίκηση προσπαθούμε να βρούμε τη δύναμη να βγάλουμε τη χρονιά. Αυτό θα γίνει με τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές και αν λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, όσο μπορεί περισσότερο.

FOOTBALL LEAGUE -5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

3 – 0

Σκόρερ: 31’ Αναστασίου, 39’, 76’ Πουλάκος

Διαιτητής: Τζουανόπουλος

Βοηθοί: Μεσσήνης, Χριστόπουλος (Αχαΐας)

ΝΙΚΗ: Βούρας, Στουρνάρας (81’ Παραλίκης), Παπατζίκος (89’ Χολέβας), Μκρτσιαν, Κοντοχρήστος, Λαμπρόπουλος, Ριζογιάννης, Κυπτίου, Μουδούρογλου (86’ Χατζητρακόσιας), Πουλάκος, Αναστασίου

ΑΕΤΟΣ: Ραβούσης, Κυριακίδης, Μαργιορίδης, Κοντσίδης, Λεκάκης, Παπασυμεών(62’ Ξόμπλιας), Μπρέγκου, Λυσίτσας, Καλαϊτζίδης, Θεοδωρίδης (81’ Πασχώνης), Παπαστεργίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου