ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μάχη μέχρι τέλους σε όλα τα μέτωπα…

μάχη-μέχρι-τέλους-σε-όλα-τα-μέτωπα-238996

Με εκατοντάδες Νικιώτες, πλημμύρισε χθες η αίθουσα του Ξενοδοχείου Ξενία, όπου ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης των μετοχών από την κυανόλευκη ΠΑΕ, που άγγιξε τους 755 νέους μετόχους.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Πάτσης, έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης Νίκης, λέγοντας ότι η άνοδος για εκείνον δεν είναι όνειρο αλλά απαίτηση να βρεθεί η ομάδα ξανά στη θέση της και προανήγγειλε μάχη μέχρι τέλους, αφού εκείνος θα εγκαταλείψει τελευταίος το καράβι.

Ο ισχυρός άνδρας της κυανόλευκης ΠΑΕ, έγινε δεκτός μέσα σε αποθέωση από το πλήθος, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία το ποσό που συγκεντρώθηκε από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά η προσπάθεια όσων έτρεξαν να βοηθήσουν.

Ο κ. Πάτσης διαχώρισε την ομιλία του σε τρία σκέλη, από τα οποία το πρώτο αφορούσε την διαφάνεια της ΠΑΕ, το δεύτερο είχε να κάνει με όσους ενεπλάκησαν την δεκαετία 2002-12 και άφησαν πίσω τους ένα χρέος περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ ενώ το τρίτο αφορούσε την σχέση της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, όπου όλοι θα πρέπει να υπηρετούν την ίδια ιδέα, δίχως να υπάρχουν διαφορετικά μαγαζιά.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ, είπε ότι θα είναι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει το καράβι, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων, θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές κατά εκείνων που διοίκησαν τον σύλλογο τα περασμένα χρόνια.

Ο κ. Πάτσης είπε ότι η πορεία της ομάδας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε δύο επίπεδα, από τα οποία το πρώτο είναι το επόμενο τετράμηνο, με τον στόχο της ανόδου, και το δεύτερο επίπεδο από τον Ιούνιο και μετά:

«Πολλοί λένε ότι ο Πάτσης φεύγει, αλλά κανείς δεν έχει πει τι κάνει ο Πάτσης για την ομάδα και τι θα κάνει. Αυτή η ομάδα είναι προέκταση του εαυτού μου και θα είμαι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει το καράβι. Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η πολιτική της διοικήσεως και των μετόχων.

Θέλουμε πάνω απ’ όλα και απαιτούμε διαφάνεια. Η διαφάνεια απαιτεί κάθαρση. Η διαφάνεια και η κάθαρση θα γίνουν με σύγκρουση. Δεν γίνεται διαφορετικά. Από το 2002 και μετά έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο έγκλημα στο όνομα της Νίκης Βόλου. Δεν βρέθηκαν καταρχάς ποτέ βιβλία και έγινε και μία καταγγελία ανώνυμη. Εστειλα μία επιστολή με την οποία είπα ότι συντάσσομαι με το ΣΔΟΕ και θέλω να γίνει έλεγχος. Κάποιοι κύκλοι εδώ στο Βόλο και στην Αθήνα προλόγιζαν ότι τον Ιανουάριο θα βγει το πόρισμα και η Νίκη θα κατεβάσει ρολά. Είχα διαβεβαιώσεις από τον κ. Τσαμπρινό ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δυστυχώς για τον κ. Τσαμπρινό τα γεγονότα τον διέψευσαν. Τον Ιανουάριο παραδόθηκε σε μας το πρώτο Φύλλο Ελέγχου με 210 παραβάσεις. Πώς γίνεται αυτό όταν τα βιβλία δεν έχουν κατατεθεί γιατί έχουν χαθεί;

Υπολογίζουμε χρονικά να υποβληθούν στην ΠΑΕ 4 εκ. ευρώ τον Ιούνιο μήνα, που θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Τη δεκαετία 2002 – 2012 δεν πληρώθηκε τίποτα και πουθενά. Δεν πληρώθηκε ΦΠΑ, δεν πληρώθηκαν φόροι, υπήρχαν περίεργα τιμολόγια που πηγαινοερχόντουσαν. Γενικά δεν πληρώθηκε τίποτα.

Το 2007 ο κ. Χρόνης είπε ότι διαχειρίστηκε ένα μπάτζετ ύψους 1 εκ. ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν σε υποχρεώσεις τρίτων και έμεινε και μία ζημιά 250χιλ. ευρώ. Το 2002 με το 2012 με βάση τα στοιχεία που έχω πάρει επισήμως από την εφορία, πληρώθηκε στην εφορία το ποσό των 210.000 ευρώ.

Στη θητεία μου, πληρώθηκαν 250.000 ευρώ περίπου. Εξοφλήθηκαν 42 τελεσίδικες αποφάσεις από τη Νίκη Βόλου συνολικού ποσού 582.000 ευρώ. Στο ΙΚΑ εμείς πληρώσαμε το πόσο των 102χιλ. ευρώ σε βεβαιωμένο χρέος 603χιλ. ευρώ. Επιπλέον επιβλήθηκε ποσό έναντι οφειλών σε τρίτους και προμηθευτές. Δηλώθηκαν στην Γ.Σ. του 2007, 710χιλ. ευρώ έσοδα. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Το συσσωρευμένο χρέος ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ.

Η Νίκη Βόλου για κάποιους ήταν μια μορφή προσωπικής επιχείρησης, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, να ζουν από αυτήν αδιαφορώντας για την τύχη της. Όταν ζητήσω την εξουσιοδότηση, θα προχωρήσω με τη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί σήμερα (σ.σ. χθες), σε μηνύσεις και αγωγές. Το 2012 υπήρχε ένα χαρτί ανάκλησης άδειας της ΠΑΕ και αυτό το βρήκαμε τυχαία. Αυτοί που διοικούσαν δεν προσέτρεξαν πουθενά; Εσύ που είσαι μέτοχος τι έκανες; Αρα λοιπόν είχες λόγο να εξακολουθείς να είσαι μέτοχος της Νίκης Βόλου.

Επίσης κρατικοί λειτουργοί συνέβαλαν σε όλα αυτά και εξυπηρετούσαν τη Νίκη να αγωνίζεται. Ουσιαστικά την οδηγούσαν περισσότερο στο σκοτάδι. Δεν θα είχε φτάσει η κατάσταση σε αυτό το απροχώρητο σημείο. Είναι μεγάλο ψέμα να λένε ότι έκανε ότι μπορούσε για να υπάρχει η Νίκη.

Συνειδητά και ο ίδιος έβαζε το λιθαράκι του σε μια καταστροφική πορεία της ομάδας. Πρέπει όλο αυτό να λάβει ένα τέλος. Ολοι οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στα δικαστήρια για να αποδείξουν ότι θέλουν. Θα οδηγηθούν στην ποινική διαδικασία και θα κινήσουμε και όλες τις αστικές μας αξιώσεις για να πάρουμε ή αν μπορούμε να πάρουμε, ή να ικανοποιήσουμε ηθικά αυτή την ομάδα, απέναντι σε ανθρώπους που την ευτέλισαν. Εσείς και εγώ θα πρέπει να περάσουμε σε μία άλλη μέρα. Δύσκολη μέρα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε».

«Η ομάδα αναπνέει…»

Για την παρουσία των μετόχων: «Η συγκινητική παρουσία των 755 μετόχων, δείχνει ότι αυτή η ομάδα αναπνέει. Θα προσπαθήσουμε να σηκώσουμε τον ασθενή. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια κατάματα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα πρέπει να μπούμε στο πρόβλημα. Αυτό που θα συζητηθεί είναι το τετράμηνο που έρχεται. Η ομάδα είναι σε μία τροχιά ανόδου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να σκύβει το κεφάλι. Δεν με νοιάζει μέχρι τελευταία στιγμή να χάνει η ομάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι η ομάδα θα ανέβει. Χωρίς πίστη, πείσμα, επιμονή, μία τρέλα και μια επαναστατική διάθεση, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Έχουμε ακόμα πέντε αγωνιστικές, όχι για να πετύχουμε το όνειρο. Εγώ δεν ζω για το όνειρο. Ζω για να δω τη Νίκη εκεί που της αξίζει. Αυτό δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα. Ο Βασιλιάς πρέπει να πάει στον θρόνο του. Άρα λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό το διάστημα το οποίο έρχεται». Ενώ ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του BlueClub, Νεκτάριο Αντωνίου, ο οποίος μαζί με τους συνδεσμίτες, αφύπνισαν πολλούς στην αγορά μετοχών.

Η σχέση με τον Ερασιτέχνη

Για την σχέση με τον Ερασιτέχνη: «Ερασιτέχνης και ΠΑΕ θα προχωρήσουν μαζί. Η Νίκη θα είναι μία και αδιαίρετη. Θα πρέπει κάτω από μία ομπρέλα όλοι μαζί να υπηρετήσουμε την ιδέα που λέγεται Νίκη Βόλου».

Τα πολιτικά…

Παράλληλα είπε ότι η Νίκη θα συγκρουστεί πολιτικά και δεν θα έχει πρόεδρο υποψήφιο Δήμαρχο, αλλά πρόεδρο που θα παρεμβαίνει και δεν θα είναι ο φτωχός συγγενής. «Η Νίκη Βόλου οφείλει να παρεμβαίνει σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια της πόλης. Εχουμε λόγο, άποψη, θέση και απαίτηση. Εφόσον εγκριθεί από τη Γ.Σ., η ομάδα θα παρεμβαίνει και θα συγκρούεται και στα πολιτικά δρώμενα. Η Νίκη Βόλου δεν θα έχει υποψήφιο δήμαρχο, αλλά θα έχει πρόεδρο που θα παρεμβαίνει. Η Νίκη Βόλου δεν είναι ο φτωχός συγγενής, αλλά ο οικοδεσπότης. Ελάτε να σας φιλοξενήσουμε! Στο σπίτι μας εμείς κάνουμε κουμάντο».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου