ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάθος για νέα νίκη

πάθος-για-νέα-νίκη-249173

Με πάθος για την τρίτη συνεχόμενη νίκη θα παραταχθεί σήμερα στις 3μ.μ. η Νίκη Βόλου, φιλοξενώντας τον Πιερικό για την 23η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της FootballLeague. Δίχως Ζουλιώτη, Τζιώρα και Γιώτα οι κυανόλευκοι.

Η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου ολοκληρώθηκε χθες, με ένα τελευταίο – πρωινό χαλάρωμα στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού, με τον τεχνικό Αλέκο Βοσνιάδη να ανακοινώνει λίγο αργότερα την αποστολή για το σημερινό παιχνίδι.

Μετά τις νίκες κόντρα σε Καβάλα (3-0) και Εθνικό Γαζώρου (0-1), η κατάκτηση των τριών βαθμών, αποτελεί μονόδρομο σε ένα ακόμη παιχνίδι, προκειμένου να μειωθεί και πάλι η απόσταση από την κορυφή και την Κέρκυρα (50β.) στους τρεις βαθμούς.

Μπορεί η κατάκτηση της πρώτης θέσης να φαντάζει δύσκολη, η Νίκη καλείται όμως να συνεχίσει με τέσσερις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, αποκτώντας ψυχολογία και όσους βαθμούς περισσότερους μπορεί ενόψει πλέι οφ.

Οι απουσίες των Ζουλιώτη(θλάση προσαγωγό), Γιώτα – Τζιώρα (τιμωρημένοι), ήταν γνωστές από τις αρχές της εβδομάδας με τον Αλέκο Βοσνιάδη να ετοιμάζει τα πλάνα του για την αναμέτρηση κόντρα στον Πιερικό. Εκτός όμως έμεινε και ο Κορέτα λόγω ίωσης, ενώ επιστρέφουν και πάλι οι Ακασού και Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Αποστολίδης, Ταΐρης, Ρεπετσάς, Γκότοβος, Μπιτσάκος, Σοϊλέδης, Ρονκάτο, Παπαδόπουλος, Μανουσάκης, Γέσιτς, Ακασού, Ανιέτε, Πινιέιρο, Ισαάκ, Μπακάλης, Σουλίδης, Τσουκάνης, Πιτταράς, Τσίτας.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, αυτή αναμένεται να αποτελέσουν οι Αποστολίδης (τερματοφύλακας), στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπιτσάκος, Ρεπετσάς, Γκότοβος, Σοϊλέδης, στα αμυντικά χαφ οι Μπακάλης, Πινιέιρο, με τους Ισαάκ και Γέσιτς να παίζουν στις πτέρυγες και τον Ανιέτε πίσω από τον Ρονκάτο.

«Αρχοντας» ο Καραντώνης

Ο Δημήτρης Καραντώνης από την Ημαθία θα διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση και βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας) και Στέλιος Κεντζιόπουλος (Καστοριάς). Χρέη τέταρτου διαιτητή θα επωμιστεί ο Σταμάτης Μολιχιτούδης (Μακεδονίας).

Τελευταία φορά που παιχνίδι της Νίκης Βόλου, είχε διευθύνει ο κ. Καραντώνης ήταν κόντρα στον Παναιτωλικό για τα περσινά play-off δίχως να αναδειχθεί νικητής στο τελικό 1-1, ενώ έχει διευθύνει ακόμη τέσσερις αναμετρήσεις με Πανηλειακό (1-2) και Οικονόμο Τσαριτσάνης (0-0) εκτός έδρας και δύο στο Παντελής Μαγουλάς με Πυρσό Γρεβενών (1-1) και Ζάκυνθο (3-1).

Γκότοβος: «Ετοιμοι για μεγάλα παιχνίδια»

Στο εβδομαδιαίο matchprogramme της Νίκης Βόλου, μίλησε ο κεντρικός αμυντικός των κυανόλευκων Βαγγέλης Γκότοβος, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό μέχρι σήμερα, ενώ τονίζει πως η δυναμική της ομάδας θα φανεί στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται στα πλέι οφ.

«Στα τελευταία παιχνίδια με εξαίρεση αυτό με τη Ζάκυνθο, δείξαμε χαρακτήρα σε δύσκολες έδρες και καταφέραμε να πάρουμε πολύτιμους βαθμούς. Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε έτσι. Θεωρώ ό,τι και βάση προγράμματος έχουμε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για την επικράτηση στις Σέρρες την περασμένη Κυριακή: «Από τι πιο σημαντικές νίκες σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, Σε ένα γήπεδο που θύμιζε βούρκο και που μόνο ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να παιχτεί καταφέραμε και πήραμε μια σπουδαία νίκη που μας δίνει πίστη και δύναμη για ανάλογη συνέχεια».

Για τις πιθανότητες κατάληψης της πρώτης θέσης: «Μετά τη νίκη της Κέρκυρας στη Ζάκυνθο θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Θεωρώ ότι αν μας ευνοήσουν κάποια αποτελέσματα, μπορούμε να τερματίσουμε ακόμα και πρώτοι».

Για την κακή παράδοση κόντρα στον Πιερικό και την ήττα στον α’ γύρο: «Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους πρέπει να κερδίσουμε. Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Στο πρώτο παιχνίδι με τον Πιερικό δεν ήμασταν καλοί και θέλουμε να επανορθώσουμε για αυτή την ήττα. Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Για το αν είναι εφικτό τέσσερις νίκες ως το τέλος: «Νομίζω πως είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια. Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς. Πρέπει να μπούμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί στα πλέι οφ».

Για τα πλέι οφ: «Στα πλέι οφ θα μπούνε οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια θα είναι Τετάρτη, Κυριακή και θα γίνουν δυνατές «μονομαχίες». Η ομάδα μας είναι για τα καλά και δυνατά παιχνίδια. Στα εύκολα και στα αδιάφορα μπορεί να στραβοπατήσει. Στα πλέι οφ όμως πιστεύω πως θα είμαστε πολύ δυνατοί και εκεί θα δείξουμε ποια πραγματικά είναι η Νίκη».

Για την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου: «Δεν θα πω ποιοτική αλλά θεωρώ πως η πιο ανταγωνιστική ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής είναι ο Αιγινιακός. Έχει πολύ καλές μονάδες και έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο».

Για την προσφορά του Αλέκου Βοσνιάδη: «Σίγουρα η έλευση του Βοσνιάδη έχει βοηθήσει προς το καλύτερο την ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Η ομάδα αρχίζει και δένει πάλι, βρίσκει τα πατήματά της. Δουλεύουμε πολύ καλά μαζί και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ο απολογισμός βέβαια για όλους μας και για παίκτες και για προπονητές θα γίνει στο τέλος».

Για τις απώλειες: «Μέχρι τώρα έχουμε χάσει βαθμούς που δεν θα έπρεπε να χάσουμε. Το πάθημα όμως μας έχει γίνει μάθημα και πιστεύω πως θα αποφύγουμε κάτι ανάλογο στη συνέχεια. Η ομάδα κάποια στιγμή έκανε μια “κοιλιά” αλλά πλέον έχει βρει το εαυτό της και συνεχίζει σε καλό δρόμο».

Για τον κόσμο: «Πιστεύω πως ο κόσμος της Νίκης φέτος θα πάρει αυτό που του αξίζει και που περιμένει τόσα χρόνια. Ο κόσμος διψάει για διάκριση και μας το δείχνει καθημερινά. Όμως το ίδιο ισχύει και με εμάς του παίκτες, το τεχνικό τιμ τη διοίκηση αλλά και όλους όσοι ασχολούνται και αγαπούν τη Νίκη Βόλου».

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή
Ζάκυνθος – Κέρκυρα 1-2 (39’ Σίκιμιτς – 53’Ραπτάκης αυτ., 84’ Μπαλντοβαλίεφ)

Σήμερα (3 μ.μ.)
Δόξα Δράμας – Εθν. Γαζώρου
Αν. Καρδίτσας – Αιγινιακός
Καβάλα – Τύρναβος
Νίκη Βόλου – Πιερικός
Βατανιακός – Γιαννιτσά

Αύριο (10/3, 6 μ.μ.)
Ηρακλής – Απόλλων Καλ.(ΟΤΕ)

Η Βαθμολογία

ΟΜΑΔΕΣ Ν-Ι-Η Β.

1. Κέρκυρα 16-2-5 50

2. Νίκη Β. 13-5-4 44

3. Ηρακλής 13-3-6 42

4. Αιγινιακός 11-8-3 41

5. Α. Καρδίτσας 11-7-4 40

6. Eθ. Γαζώρου 8-8-6 32

7. Τύρναβος 8-8-6 32

8. Ζάκυνθος 10-1-1231

9. Απ. Καλαμαριάς 9-4-9 31

10. Πιερικός 6-5-11 23

11. Δόξα Δράμας 5-6-11 21

12. Καβάλα 4-5-13 17

13. Βατανιακός 3-5-14 14

14. Αν. Γιαννιτσών 3-3-16 12

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου