ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τρίτη σερί και συνεχίζει

τρίτη-σερί-και-συνεχίζει-252771

Με λυτρωτή τον Ρεπετσά η Νίκη Βόλου «ξόρκισε» τον Πιερικό και παραμένει στη δεύτερη θέση

Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή πανηγύρισε η Νίκη Βόλου, επικρατώντας αυτή τη φορά του Πιερικού με 1-0, χάρις σε τέρμα που πέτυχε ο Ρεπετσάς στο 72ο λεπτό και τη διαφορά από την κορυφή και την Κέρκυρα να παραμένει στο -3, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Επόμενο παιχνίδι των κυανόλευκων είναι αυτό κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην 24η αγωνιστική και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα με ώρα έναρξης τις 3μ.μ. και θα καλυφθεί και τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ.

Η νίκη επί του Πιερικού διατήρησε τα χαμόγελα στο κυανόλευκο στρατόπεδο, μετά από τις νίκες με Καβάλα και Εθνικό Γαζώρου και πλέον αυτό που απομένει είναι να συνεχιστούν οι επιτυχίες αρχικά στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια με Αναγέννηση Γιαννιτσών(εκτός), Βατανιακό (εντός) και Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός) ώστε από εκεί και πέρα να ξεκινήσει η μάχη των play-off και της ανόδου.

Με την υπόθεση της πρώτης θέσης του Βορείου ομίλου να μην έχει ξεκαθαρίσει στη Νίκη Βόλου, είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν νικηφόρα περιμένοντας στραβοπάτημα της Κέρκυρας, η οποία στα επόμενα τρία παιχνίδια θα αντιμετωπίσει την Καβάλα(εντός), τον Εθνικό Γαζώρου (εκτός) και τον Πιερικό (εντός).

Δίκαιη νίκη

Οι τρεις βαθμοί μπορεί να ήρθαν δύσκολα, η επικράτηση όμως των κυανόλευκων ήταν δίκαιη, όπως τόνισε και ο τεχνικός του Πιερικού μετά το τέλος της αναμέτρησης. Οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με απουσίες αφού εκτός έμειναν οι Ζουλιώτης, Γιώτας και Τζιώρας, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να χρησιμοποιεί στη θέση του δεξιού μπακ τον Μπιτσάκο, τον Ρονκάτο να ξεκινά για πρώτη φορά ως βασικός στην επίθεση, ενώ ο Ρεπετσάς κάλυψε και με το παραπάνω… το κενό του Γιώτα, βρίσκοντας δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων όσο και τα φαλτσοσφυρίγματα του διαιτητή Καραντώνη, κυριάρχησαν στο Πανθεσσαλικό, όπου η Νίκη μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό , αλλά η μαζική άμυνα των γηπεδούχων όσο και ο εξαιρετικός τερματοφύλακας Πατσιογιώργος διατηρούσαν το μηδέν μέχρι το 72’. Εκεί ο Σοϊλέδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ρεπετσάς νίκησε τους πάντες στην μάχη των αιθέρων, ενώ κανονικό γκολ του Ανιέτε τρία λεπτά νωρίτερα είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ, σε μία από τις πολλές περιπτώσεις που η κυανόλευκη κερκίδα, «έβραζε» με τις διαιτητικές αποφάσεις.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0

FootballLeague – 23η Αγωνιστική

Σκόρερ: 72’ Ρεπετσάς

Διατητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Παρασίου (Ημαθίας), Κεντζιόπουλος (Καστοριάς)

4ος: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ανιέτε, Μανουσάκης, Πινιέιρο, Παπατόλιος, Μπρίτο, Κέρι

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Μπιτσάκος, Σοϊλέδης, Ρεπετσάς, Γκότοβος, Μπακάλης, Πινιέιρο (61’ Σουλίδης), Μανουσάκης (63’ Ισαάκ), Γέσιτς (88’ Πιτταράς), Ανιέτε, Ρονκάτο.

Πιερικός: Πατσιογιώργος, Λαζαρίδης, Καραγκούνης (57’ Μιχαηλίδης), Ντόικιτς (75’ Πέικος), Ιορδανίδης, Ίτσιος, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης, Μανίκας, Μπρίτο (69’ Κέρι), Τσιρλίδης.

Κυανόλευκα…

  • Πρόεδρο-κόσμημα χαρακτήρισε τον Ανδρέα Πάτση, ο προπονητής του Πιερικού, Γιώργος Καμπερίδης, στο περιθώριο της συνέντευξης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι δύο άνδρες έχουν συνεργαστεί μάλιστα στο παρελθόν και είχαν και συνομιλία λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο κ. Καμπερίδης μάλιστα, μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό μετά το τέλος του παιχνιδιού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο των κυανόλευκων, ευχόμενος παράλληλα την άνοδο στη SuperLeague.
  • Την άμεση επέμβαση του Ανδρέα Πάτση, προκάλεσε η ολιγόλεπτη διακοπή μετά το γκολ της Νίκης στο 72ο λεπτό, όταν ολιγάριθμοι «φίλαθλοι» της Νίκης Βόλου, βρέθηκαν μέχρι το ταρτάν. Ο πρόεδρος των κυανόλευκων τα έβαλε με τους «θερμοκέφαλους» ζητώντας εξηγήσεις.
  • Από τα γεγονότα της αγωνιστικής δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και το «FairPlay», της Κέρκυρας κόντρα στην ομάδα της Ζακύνθου την περασμένη Παρασκευή. Ο Αλέκος Βοσνιάδης σε ερώτηση που δέχθηκε απάντησε ότι πάνω απ΄ όλα προέχει η σωματική ακεραιότητα των παικτών, όμως εάν κάποια ομάδα στο μέλλον το κάνει σκόπιμα και σε βάρος της ομάδας του, τότε ο ίδιος θα δώσει εντολή να μην τηρηθεί.
  • «Ανεβασμένος» στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε ο Μπιτσάκος, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να «παίρνει μέτρα» και να βοηθάει την ομάδα του στην ανάπτυξη, από τη δεξιά πτέρυγα.
  • Ακόμη καλύτερο περιμένουν τον Εβάντρο Ρονκάτο στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός και έδειξε ξανά ότι αγωνίζεται με πάθος, αυτό όμως που του λείπει μέχρι στιγμής είναι το γκολ. Παίρνοντας όμως ευκαιρίες το μόνο βέβαιο είναι πως μπορεί να δικαιώσει απόλυτα για την επιλογή του τον Ιανουάριο.
  • Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παραμένει η Αναγέννηση Γιαννιτσών, που θα φιλοξενήσει τη Νίκη Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα. Η ομάδα των Γιαννιτσών, θα συνεχίσει με δύο προπονήσεις (Τετάρτη-Παρασκευή), με τους ποδοσφαιριστές της να περιμένουν να τελειώσει το φετινό μαρτύριο, μιας και τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα.
  • Ο Ν. Σαμαράς (φωτό) ήταν ο τυχερός που κέρδισε τη συλλεκτική φανέλα της Νίκης Βόλου, και παρέλαβε από τα χέρια του Χρήστου Τζιώρα, αγοράζοντας τον τυχερό λαχνό, πριν από τη σέντρα του κυριακάτικου αγώνα.

Βοσνιάδης: Απόλυτο μέχρι τέλους

Ακρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα όχι όμως και από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, ήταν ο προπονητής της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος έχοντας στο πλάι του τον χρυσό σκόρερ των κυανόλευκων, Θανάση Ρεπετσά, σχολίασε: « Ηταν μια ακόμη νίκη στο τελευταίο διάστημα με πολλές φάσεις. Δυστυχώς δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε νωρίς και δώσαμε κουράγιο στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δεν μπορεί σε ένα παιχνίδι που έχεις 15 τελικές να δυσκολευτείς τόσο πολύ. Συμβαίνουν όμως κι αυτά, οι βαθμοί είναι που μετράνε. Εχουμε ανάγκη να κάνουμε το απόλυτο μέχρι το τέλος. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση, τη νίκη, από τη συμπαράσταση του κόσμου. Είναι σημαντικό που η Νίκη συσπειρώνεται. Χτίζοντας αυτοπεποίθηση, στην τελική φάση θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

Για το αν το άγχος επηρέασε τους παίκτες του: «Οταν υπάρχει στόχος, είναι φυσιολογικό να βγαίνει άγχος. Ηταν παιχνίδι που μας πήγε σφικτά, θα παίξουμε με πολύ καλές ομάδες και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Μακάρι να μπορούμε να τελειώνουμε τα παιχνίδια όταν μπορούμε. Κάποιες φορές αν είμαστε αγχωμένοι, μπορεί να είμαστε και πιο συγκεντρωμένοι, μέσα από το άγχος να βγει η ουσία. Η ομάδα μας έχει ποιότητα και θα διαχειριστεί σωστά το άγχος».

Στο ίδιο κλίμα ο Θανάσης Ρεπετσάς τόνισε: «Κάναμε μια δίκαιη νίκη. Δεν προηγηθήκαμε γρήγορα και ήρθε το επιπλέον άγχος. Παίξαμε όμως με στόχο και πλάνο και βάλαμε γκολ με ένα στημένο που δουλεύουμε πολύ. Εδώ που είμαστε περνάει σε δεύτερη μοίρα το καλό ποδόσφαιρο. Πρώτα έρχεται το αποτέλεσμα σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι τρεις βαθμοί γιατί έχουμε στόχο να αλλάξουμε κατηγορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου