ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η κόντρα πρώην και νυν

η-κόντρα-πρώην-και-νυν-490395

Ο Αλέκος Βοσνιάδης είναι από χθες ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου, με την κυανόλευκη ΠΑΕ να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ελληνα προπονητή.

Ανθρωπο «χαμηλού επιπέδου» χαρακτήρισε ο «πρώην», Λουτσιάνο ντε Σόουζα, τον 52χρονο τεχνικό, λόγω της παρουσίας του στον Πανθεσσαλικό, πριν καν ανακοινωθεί στον Ελληνοβραζιλιάνο η λύση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ. Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα προετοιμάζονται από χθες οι κυανόλευκοι.

Αμεσα -λοιπόν- βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Λουτσιάνο ντε Σόουζα, που απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Νίκης το βράδυ της Πέμπτης, μετά τον αποκλεισμό των κυανόλευκων από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας, Ανδρέας Πάτσης, είχε έτοιμο το διάδοχο, μιας και ακολουθεί το παιχνίδι… όλα τα λεφτά, όσον αφορά την κατάληψη της πρώτης θέσης του Βορείου ομίλου, απέναντι στην Κέρκυρα τη Δευτέρα (20/1, 6 μ.μ.) στο Πανθεσσαλικό. Ετσι, ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τους κυανόλευκους στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής θα είναι ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Ο 52χρονος προπονητής είχε συζητήσει με τον κ. Πάτση το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και μετά την απομάκρυνση του Παναγιώτη Τζαναβάρα, με το μεγαλομέτοχο της Νίκης να καταλήγει τότε στο Λουτσιάνο. Πλέον, καλείται να βρει άμεσα λύσεις στο αγωνιστικό κομμάτι των κυανόλευκων, για να μην παρουσιαστεί ξανά το άσχημο πρόσωπο των τελευταίων παιχνιδιών πρωταθλήματος και να αρχίσει η… αντεπίθεση με στόχο την κατάκτηση της κορυφής του Βορείου ομίλου και τη διεκδίκηση της ανόδου μέσω των μπαράζ, με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες.

Η λιτή ανακοίνωση της κυανόλευκης ΠΑΕ ανέφερε: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει πως ήρθε σε συμφωνία με τον κ. Αλέκο Βοσνιάδη, ο οποίος αναλαμβάνει από αύριο (σ.σ σήμερα) καθήκοντα προπονητή στην ομάδα».

Κόντρα με το… καλημέρα

Ασέβεια προς το πρόσωπό του θεώρησε ο Λουτσιάνο, το ότι ο Βοσνιάδης βρέθηκε στο γήπεδο την περασμένη Πέμπτη και είχε συζητήσεις με τον Ανδρέα Πάτση, πριν καν μάθει ο ίδιος ότι θα απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας, χαρακτηρίζοντας «χαμηλού» επιπέδου τον 52χρονο τεχνικό, με το Βοσνιάδη να απαντά πως «ο Λουτσιάνο είπε κάποια πράγματα πάνω στην ένταση, που αν με ήξερε δεν θα τα έλεγε».

Αρχικά, ο Λουτσιάνο δήλωσε:

Για το γεγονός ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης ήταν στο γήπεδο πριν ανακοινωθεί το «διαζύγιο» του ίδιου με τη Νίκη Βόλου: «Κατά τη γνώμη μου είναι ασέβεια αυτό που έχει γίνει. Αυτή είναι η άποψή μου. Όποιος προπονητής και αν είναι, διότι πρόκειται για κάποιον που δεν μένει στο Βόλο και θα ήταν διαφορετικά αν γινόταν στην Αθήνα, που ο κάθε τεχνικός έχει πολλές επιλογές για να διαλέξει να δει ένα ματς. Θεωρώ χαμηλού επιπέδου κάποιον, που κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και ο Μουρίνιο να ήταν στις εξέδρες το ίδιο θα έλεγα».

Για τη συνεργασία με τον πρόεδρο της ομάδας, Ανδρέα Πάτση: «Είχαμε καλή συνεργασία μέχρι την Τετάρτη. Μου φάνηκε περίεργο, καθώς μιλούσαμε συχνά στο τηλέφωνο. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Αν πίστευα ότι δεν έχω δυνατότητες, δεν θα γινόμουν προπονητής. Δεν θα διακινδύνευα να λερώσω το όνομα μου, που έφτιαξα με ιδρώτα».

Από την πλευρά του, ο Αλέκος Βοσνιάδης απάντησε: «Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις μου με τον Απόλλωνα. Ό,τι παιχνίδι έγινε πήγα και το είδα και έχω άριστες σχέσεις με όλους. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσω το παιχνίδι. Εγώ είχα χορτάσει στην Αθήνα προπονητές πάνω από τον πάγκο μου και ποτέ δεν θα έκανα το ίδιο. Πήγα όσο πιο διακριτικά μπορούσα για να δω τον αγώνα. Κάποια στιγμή οι προπονητές πρέπει να βλέπουν κανένα παιχνίδι. Ο κ. Λουτσιάνο είπε κάποια πράγματα πάνω στην ένταση, που αν με ήξερε δεν θα τα έλεγε».

Προπόνηση με τους συνεργάτες του Βοσνιάδη

Ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα αποχαιρέτησε τους πρώην -πλέον- παίκτες του το βράδυ της Πέμπτης και αποχώρησε από την πόλη του Βόλου νωρίς χθες το πρωί, με προορισμό την Αθήνα. Ωστόσο, η απογευματινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου δεν ήταν… ακέφαλη. Συγκεκριμένα, έγινε υπό τις οδηγίες των συνεργατών του Αλέκου Βοσνιάδη και όχι από τον ίδιο τον Ελληνα τεχνικό, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε (από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ) και η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ετσι, η πρώτη προπόνηση με το Βοσνιάδη θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου σήμερα, όπου θα γνωρίσει τους παίκτες και θα καταστρώσει τα πρώτα του πλάνα, ενόψει του παιχνιδιού της Δευτέρας. Ο έμπειρος τεχνικός έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές τη Νίκη να αγωνίζεται, με αποκορύφωμα το ματς κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και γνωρίζει τι θα πρέπει να αλλάξει και να βελτιωθεί στο προσεχές μέλλον.

Οι δύο συνεργάτες που προπόνησαν τους παίκτες της Νίκης εχθές ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- οι Ηλίας Παπαθανασίου και Κώστας Βελιτζέλος, οι οποίοι γνώρισαν τους ποδοσφαιριστές, ενώ το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε κυρίως χαλάρωμα και ασκήσεις αποφόρτισης για όσους αγωνίστηκαν στο παιχνίδι Κυπέλλου. Αγώνα δρόμου για να προλάβουν το παιχνίδι της Δευτέρας κάνουν οι Τζιώρας και Ισαάκ. Ρεπό δεν προβλέπεται για τους κυανόλευκους, ενόψει της αναμέτρησης με την Κέρκυρα, ενώ η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.

Δεν αποκλείεται -επίσης- η αλλαγή προπονητή να φέρει και μεταγραφές, με τις ημέρες της μεταγραφικής περιόδου να περιορίζονται και τις απαιτήσεις των ελεύθερων ποδοσφαιριστών να μειώνονται, δημιουργώντας ευκαιρίες για τις ομάδες που «ψάχνονται» να ενισχυθούν. Η θέση που «καίει» κυρίως, είναι αυτή του επιθετικού, αφού ο τραυματισμός του Τζιώρα δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον επιθετικό τομέα των κυανόλευκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου