ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι

αποκλεισμός-με-ψηλά-το-κεφάλι-492697

Μπορεί η Νίκη να προσπάθησε και να κέρδισε το χειροκρότημα των φίλων της στο φινάλε του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όμως το γκολ του Θωμά Τσίτα δεν ήταν αρκετό, προκειμένου να της χαρίσει την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά και το 3-1 της Ριζούπολης.

Οι κυανόλευκοι, χάνοντας σωρεία ευκαιριών στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους και έτσι αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι από τη συνέχεια του θεσμού, περιμένοντας πλέον την ερχόμενη Δευτέρα την Κέρκυρα.

Πως ξεκίνησε

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα της Νίκης ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα, μετρώντας τις απουσίες των Ισαάκ και Τζιώρα. Κάτω από την εστία των γηπεδούχων χρησιμοποιήθηκε ο Αποστολίδης και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ζουλιώτης – Γιώτας – Γκότοβος – Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικοί μέσοι τοποθετήθηκαν οι Ακασού και Αναστασόπουλος, στα δεξιά ο Μανουσάκης και στα αριστερά ο Σοϊλέδης, την ώρα που ο Γέσιτς έπαιξε πίσω από τον Ανιέτε με τον Ισπανό να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη θέλησε να μπει από την αρχή δυνατά, ώστε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 και στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ εκτός περιοχής σε ανατροπή του Ανιέτε, με το διαιτητή Αμπάρκιολη όμως να αφήνει τη φάση να συνεχιστεί και τον Σοϊλέδη να σουτάρει άουτ.

Από την άλλη, σε επίσκεψη του Απόλλωνα ο Καμαρά στο 8’ βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η προβολή του παίκτη από τη Σιέρα Λεόνε, βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αποστολίδη από εκτέλεση του Αμπρόουζ, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη σε κεφαλιά του Σόουζα στο 14’ από ακόμη μία εκτέλεση φάουλ του Αμπρόουζ.

Η Νίκη πήρε τα πάνω της στη συνέχεια, με το Σοϊλέδη, που ήταν εξαιρετικός, να βγαίνει απέναντι από την εστία του Γκόμεζ στο 22ο λεπτό, αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε με το αριστερό απομάκρυνε με τις γροθιές ο πανύψηλος (1.98) Βραζιλιάνος τερματοφύλακας.

Δευτερόλεπτα μετά ο Απόλλωνας παίζοντας στην κόντρα, έβγαλε μία ακόμη καλή φάση, αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Αποστολίδης που μπλόκαρε, πριν κάνει την προβολή ο Πετρόπουλος.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβαινε σταδιακά, με την επόμενη καλή ευκαιρία να ανήκει στους γηπεδούχους, όταν στο 23ο λεπτό, ο Ζουλιώτης σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Σοϊλέδης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα με το κεφάλι στην ανυπεράσπιστη εστία του Απόλλωνα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κυρίως με στημένα, όπως στο 31ο λεπτό με τον Καμαρά να αστοχεί και στη συνέχεια την ίδια κατάληξη να έχει το σουτ του Μπάρκογλου στο 34’ έπειτα από αντεπίθεση.

Στο 36ο λεπτό ο Ζουλιώτης σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκότοβος που είχε προωθηθεί κέρδισε τον Γκόμεζ στον αέρα, αλλά η μπάλα κατέληξε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η σημαντικότερη όμως ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Πετρόπουλο να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να βρίσκει αρχικά στα πόδια του Γιώτα και στη συνέχεια στον Αποστολίδη, ο οποίος μαζί με τη βοήθεια της οριζόντιας δοκού, απομάκρυνε σε κόρνερ στο 43’.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν σωστά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, για χτύπημα του Χατζηζήση στο Σοϊλέδη, όμως ο διαιτητής αντί να δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον 36χρονο μπακ, κιτρίνισε τον τερματοφύλακα Γκόμεζ. Από την εκτέλεση φάουλ του Ανιέτε ο Γκότοβος έπιασε για ακόμη μία φορά την κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε και πάλι άουτ για να οδηγήσει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αμπρόουζ έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Αποστολίδης εκτινάχθηκε, απομακρύνοντας σε κόρνερ στο 46ο λεπτό, ενώ ο Αποστολίδης έδιωξε νέο σουτ του Μπάρκογλου. Στο 58ο η Νίκη θα μπορούσε να απειλήσει, με τον Γκόμεζ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με το Σοϊλέδη όμως να μην κάνει σωστά το κοντρόλ. Δύο λεπτά μετά (60)’ ο Σεϊμάν αντικατέστησε τον Αναστασόπουλο, αποτελώντας την πρώτη αλλαγή του Λουτσιάνο στη μεσαία γραμμή.

Η Νίκη φάνηκε να «ξυπνάει» στο 65ο λεπτό, ανεβάζοντας την πίεση στα αντίπαλα καρέ, με το Γέσιτς να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και να κατεβαίνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή, εκεί που το πλασέ του Σέρβου απομάκρυνε ο Γκόμεζ.

Η δεύτερη αλλαγή της Νίκης ήρθε στο 68’, με τον Τσίτα να αντικαθιστά τον Ακασού στην προσπάθεια να παίξει πιο επιθετικά, ενώ από τον πάγκο της Νίκης αποβλήθηκε ο Λουτσιάνο για διαμαρτυρία ένα λεπτό μετά.

Σε εκτέλεση φάουλ του Ανιέτε στο 74ο λεπτό, ο Γέσιτς ήταν ο αποδέκτης της μπάλας, με το Σέρβο να σουτάρει όμως πάνω στα αντίπαλα σώματα από το ύψος του πέναλτι.

Στο 77 ο Ανιέτε προσπάθησε αυτή τη φορά με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ να απειλήσει, με τον Γκόμεζ να απομακρύνει σε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Παπαδόπουλος έπιασε σουτ για λίγο άουτ.

Τρία λεπτά μετά ο Ζουλιώτης σέντραρε από τα δεξιά, ο Σοϊλέδης «πέταξε» πάνω από την αντίπαλη άμυνα με την κεφαλιά του όμως να περνά ξανά εκτός.

Τελικά, το πολυπόθητο πρώτο γκολ ήρθε στο 82’, με τον Ανιέτε να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα και να βγάζει για τον αμαρκάριστο Τσίτα, που με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Με οκτώ λεπτά να υπολείπονται και το Πανθεσσαλικό να έχει πάρει φωτιά υπό τις ιαχές «Νίκη βάλε κι’ άλλο γκολ», ο Σοϊλέδης στο 86ο λεπτό απείλησε με φάουλ από πλάγια θέση, με τον Γκόμεζ να απομακρύνει σε κόρνερ. Σουτ του Σεϊμάν κατέληξε απελπιστικά άουτ στο 88’. Απελπιστική όμως ήταν και η κατάληξη της φάσης στο 89΄, με τον Γέσιτς να σεντράρει από τα αριστερά και τον Μπιτσάκο ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι να σουτάρει άουτ.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε όμως και στο 92’, με τον Ανιέτε να βρίσκει το Ζουλιώτη μέσα στην περιοχή και το σουτ του να σταματάει στον Γκόμεζ, με το Βραζιλιάνο να σώζει ξανά την εστία του.

ΝΙΚΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ 1-0

Πανθεσσαλικό – Κύπελλο Ελλάδος «16»

Σκόρερ: 82’ Τσίτας
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
Κίτρινες: Χατζηζήσης, Εγκόν, Καμαρά
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Λουτσιάνο ντε Σόουζα) Απόστολιδης, Ζουλιώτης, Παπαδόπουλος, Γιώτας, Γκότοβος, Ακασού (68’ Τσίτας), Αναστασόπουλος (60’ Σεϊμάν), Μανουσάκης(77’ Μπιτσάκος), Σοϊλέδης, Γέσιτς, Ανιέτε.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: (Λόρι Σάντσεζ) Γκόμεζ, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Παπαζαχαρίας(46΄Εγκόν), Σόουζα, Καμαρά, Αμπρόουζ, Κουκ (62’ Γκουέλα), Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου (87’ Τσεμεπρίδης), Πετρόπουλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Ζάττας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου