ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακόμη πιο ισχυρή Νίκη

ακόμη-πιο-ισχυρή-νίκη-498911

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ», θέλοντας το σύλλογο που αγαπάει, όπως τόνισε, ακόμη πιο δυνατό, ενώ στη συνέχεια απάντησε και σε όλα τα ερωτήματα που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Ζάττας

Από τις ειδήσεις που προέκυψαν χθες δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την πρόθεση του κ. Πάτση να αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου και την Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, μετά από τοποθέτηση του προέδρου της κ. Δημήτρη Βαϊράμογλου.

Όσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη με την τιμή της μετοχής να είναι 30 ευρώ και να διατίθενται συνολικά το 15% των μετοχών ή αλλιώς 12χιλιάδες μετοχές, τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν σε μεταγραφές, αλλά και τη δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου.

Αρχικά ο κ. Πάτσης θέλησε να κάνει έναν μίνι απολογισμό της παρουσίας τους στον κυανόλευκο θώκο, με τον Απρίλιο να ολοκληρώνει δύο χρόνια, δηλώνοντας για την προγενέστερη κατάσταση:

«Τον ερχόμενο Απρίλιο ολοκληρώνονται δύο χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα, την οποία ανέλαβα στη Γ’ Εθνική, έχοντας πτωτική πορεία και χωρίς αλεξίπτωτο. Τότε υπήρχαν ποδοσφαιριστές που έκαναν αποχή και δεν κατέβαιναν σε αγώνες εξαιτίας οφειλών προς τρίτους. Μέτοχοι δεν υπήρχαν, ενώ τα διοικητικά συμβούλια ήταν πρωτοδικείου, χωρίς να προσφέρουν τίποτα, διαχειριζόμενοι στην πραγματικότητα το θάνατο της Νίκης Βόλου. Αν κάποιος ήθελε να δει την αλήθεια, θα έβλεπε πως το μόνο που περίμενε κανείς ήταν ο ασθενής να αποβιώσει».

Για τη «θητεία» του: «Όσο βρίσκομαι στην ΠΑΕ, κατά την άποψη μου, έχουν γίνει τα βήματα για να μπορούμε να πούμε πως υπάρχει μία σοβαρή ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία, έχοντας παρόν και μέλλον, δίχως να στέκεται στο παρελθόν της. Αναλαμβάνοντας την ΠΑΕ, υπήρξε μία καταγγελία προς το ΣΔΟΕ για παλαιότερες κακοδιαχειρίσεις. Στόχος της καταγγελίας ήταν να πέσει όλο το βάρος σε εμένα. Τότε ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών να διεξαχθεί οικονομικός έλεγχος με απόλυτη διαφάνεια, ώστε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα. Η Νίκη πλέον άλλαξε οριστικά σελίδα και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα κι από κανέναν».

Για την «ξεφτίλα» με την ΑΕΚ: «Όταν δώσαμε το καλοκαίρι φιλικό με την ΑΕΚ, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα θεώρησης των εισιτήριων και γι’ αυτό παίξαμε με αθεώρητα εισιτήρια, για να πληρώσουμε την επόμενη μέρα πρόστιμο 900 ευρώ στην εφορία. Πριν δύο μήνες, με κάλεσε ένας πρώην, μεγάλος παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου και στη συνάντηση που είχα με κάποιον ενδιάμεσό του, μου έβγαλε ένα πακέτο εισιτηρίων εκείνου του αγώνα, λέγοντας μου: «Αυτά μου τα έφεραν Νικιώτες για να σε καταγγείλω στο ΣΔΟΕ», με τον κ. Πάτση να ερωτάται: «Ποιοι Νικιώτες μάζεψαν τα εισιτήρια και πήγαν στον υποτιθέμενο μισητό αντίπαλό τους, με μόνο σκοπό να κάνουν κακό στη Νίκη Βόλου; Πόση ξεφτίλα νιώθουν αυτοί, όταν ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου μου τα έδωσε λέγοντάς μου: «Να ποιοι είναι οι φίλοι σου…». Πολλοί θα αναρωτιούνται για το ποιοι έκαναν αυτές τις ενέργειες. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία για το ποιοι ήταν οι πρωτεργάτες. Είναι προφανές πως ήταν άνθρωποι της ΠΑΕ που γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις. Κάποιοι που υπηρέτησαν υποτίθεται την ιδέα, μισούν θανάσιμα ότι αυτή η ιδέα μπορεί να γίνει λάβαρο και μπροστάρης και να κυριαρχήσει».

Για τις οφειλές προς την εφορία: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου είναι σε πλήρη ρύθμιση των χρεών της στην εφορία και δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα και περιμένουμε τα πορίσματα του τακτικού ελέγχου, προκειμένου στη συνέχεια να προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τελευταία υπάρχει μία παραφιλολογία πως η Νίκη θα φάει το τάδε πρόστιμο και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Είχα μία συνεργασία με τον κ. Τσαμπρινό και συνεχίζω να συνεργάζομαι μαζί του και σας διαβεβαιώνω πως κάνει ότι μπορεί, ώστε η ΠΑΕ να εξυγιανθεί και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, τίποτα από αυτά που ακούγονται δεν είναι αλήθεια. Σε περίπτωση που κάποιοι θέλουν να φύγω από τη Νίκη, ή να «κλείσει» η Νίκη Βόλου, είναι βαθιά νυχτωμένοι και δεν ξέρουν ποιος είμαι εγώ».

Για το Παντελής Μαγουλάς, τα «γίδια» και το σήμερα: «Η Νίκη Βόλου έπαιζε στο Παντελής Μαγουλάς, που είναι ορόσημο της ιστορίας της και σημείο αναφοράς, όμως για να είμαστε ρεαλιστές είναι τα «γίδια μπήκαν στο μαντρί» και από εκεί πήγαμε στο Πανθεσσαλικό. Από τις αποχές παικτών, έχουμε πλέον ένα αξιολογότατο ρόστερ και ξαφνικά η Νίκη βρίσκεται σε όλες τις εφημερίδες, αποτελώντας ένα από τα φαβορί για άνοδο. Η Νίκη απέκτησε δυναμική και τη σέβονται και οι αντίπαλοι, έχοντας τις καλύτερες εγκαταστάσεις και υποδομές. Δημιουργήσαμε την Κ-19 και επενδύουμε στη νέα γενιά, έχοντας 60 παιδάκια που αποτελούν το αύριο του συλλόγου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές απέκτησαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και έχουν όλα εκείνα που θα πρέπει μία ΠΑΕ να παρέχει. Αποκτήσαμε γραφεία στο κέντρο του Βόλου και δημιουργούμε μουσείο. Κατακτήσαμε την άνοδο από τη Γ’ στη Β’, όταν η ομάδα βάδιζε στο τοπικό και όλα αυτά σε ενάμιση χρόνο.
Πέρυσι κάναμε μία πολύ ωραία πορεία και φέτος η ομάδα ατενίζει θετικά για την άνοδο. Να μη βλέπετε πολλές ταινίες. Όποιος νομίζει πως σε 24 ώρες μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, τότε να πάει στον κινηματογράφο».

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το Δ.Σ. της ανόδου

Στην αρχή ο κ. Πάτσης ανέφερε ότι πέρυσι έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 700.000 ευρώ, την οποία κάλυψε ο ίδιος και το τελικό ποσό ανήλθε σε παραπάνω από 1εκ. ευρώ για να συνεχίσει: «Σήμερα λέμε στο φίλαθλο, τον επιχειρηματία, ότι μπροστά του έχει μια υγιή επιχείρηση. Θα διαθέσουμε ένα ποσοστό 15,6% στην αγορά, με παραίτηση του παλιού μετόχου υπέρ των νέων. Η Νίκη Βόλου πέρα από ομάδα, αποτελεί επιχείρηση και μπορούν να συμμετέχουν όσοι νομίζουν ή θέλουν να είναι κομμάτι της ιστορίας και της επιχείρησης, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Θα διατεθούν 12.000 μετοχές, με τιμή μετοχής τα 30€ . Θα ξεκινήσει την Τετάρτη το πρωί και θα ολοκληρωθεί είτε 28 είτε 29 Ιανουαρίου. Ο τρόπος θα γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό με την αιτιολογία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μόλις ολοκληρωθεί το υπόλοιπο θα το αγοράσω εγώ. Στη συνέχεια θα εγκριθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από το Υπουργείο Εμπορίου και μετά θα γίνει Γ.Σ., ώστε ο κάθε μέτοχος να πάρει τις μετοχές του. Μετά την ολοκλήρωση θα βγει και το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ, το οποίο θα αναλάβει να την οδηγήσει στη Σούπερ Λιγκ».

Οπως ξεκαθάρισε ο κ. Πάτσης, τα χρήματα της αύξησης του Μ.Κ. θα διατεθούν για κάλυψη αναγκών της ΠΑΕ και τις μεταγραφές, όπως επίσης και την κατασκευή προπονητικού κέντρου, λέγοντας πως ο Δήμος Βόλου έχει δεχθεί αίτημα για μίσθωση μιας μεγάλης έκτασης.

Για τους ενδιαφερόμενους νέους μετόχους: «Πολλοί σε ερωτεύονται, αλλά λίγοι σε παντρεύονται. Θα φανεί. Υπάρχει όντως ένα ενδιαφέρον, υπάρχουν άνθρωποι και σοβαροί επιχειρηματίες που συζητάμε. Από κει και πέρα το παιχνίδι είναι ανοιχτό. Είτε είναι οπαδός, είτε είναι επιχειρηματίας εδώ είμαστε».

Σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σχετικά με την αγωνιστική πορεία της ομάδας και την ανησυχία του κόσμου ο κ. Πάτσης απάντησε: «Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία και τον προβληματισμό των φιλάθλων που είναι ταυτόσημος με το δικό μου, αλλά εγώ οφείλω να είμαι ψύχραιμος. Η ομάδα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη. Έχει αξιολογότατο ρόστερ και θα επιδιώξει να πετύχει το στόχο της. Αν κριθεί ότι πρέπει να γίνει κάτι, θα γίνει. Η ομάδα περνάει κάμψη, αλλά θα ενθουσιάσει και πάλι. Αν ο προπονητής κρίνει ότι πρέπει να γίνουν κάποιες προσθήκες, θα γίνουν. Προχθές υπογράψαμε έναν παίκτη. Εάν τον ανακοίνωνα την Πέμπτη, θα βγαίνανε όλοι να λένε διάφορα. Σήμερα το πρωί μου τον ζήτησε ο Ολυμπιακός Πειραιώς να δοκιμαστεί και θα πάει. Στόχος μας είναι από την ποδοσφαιρομάνα Θεσσαλία να αναδειχθεί το μέλλον της Νίκης. Ποδοσφαιριστής της Κ-19 υπέγραψε συμβόλαιο κι έγινε επαγγελματίας. Δεν κάνουμε σόου, κάνουμε δουλειά. Μας ενδιαφέρει η υγεία και η μακροημέρευση της επιχείρησής μας. Δεν θα κάνουμε προσκλητήριο όσων δεν έχουν ομάδα ή παικτών που δεν έχουν πού να πάνε. Τα κασέ τον Γενάρη εκτοξεύονται στα ύψη. Μόνο εάν κρίνουμε ότι πρέπει, θα κάνουμε μεταγραφές. Η Νίκη Βόλου έχει πολύ καλό ρόστερ, έκανε δύο κακές εμφανίσεις, αλλά δεν σημαίνει ότι ξέχασα τι προσέφεραν αυτοί οι παίκτες. Δεν μπορώ να ισοπεδώσω τα πάντα ξαφνικά. Εγώ την αγαπάω τη Νίκη Βόλου. Έχω γίνει κομμάτι της. Ο σχεδιασμός γίνεται βάσει τριετίας και πενταετίας και όχι για μόνο για το τώρα».

Για την απομάκρυνση του Σέρτζιαν Τσέροβιτς από την ΠΑΕ, ο κ. Πάτσης σχολίασε πως το έργο του ήταν ο μεταγραφικός σχεδιασμός το καλοκαίρι, ο οποίος και ολοκληρώθηκε, αναλαμβάνοντας πλέον ρόλο εξωτερικού συνεργάτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου