ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ολοταχώς για το «διπλό»

ολοταχώς-για-το-διπλό-504412

Ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος δίνει την Κυριακή (6 μ.μ., ΟΤΕ) η Νίκη Βόλου απέναντι στον Τύρναβο στο Αλκαζάρ. Οι κυανόλευκοι καλούνται να «χτυπήσουν» το «διπλό» σε μία δύσκολη έδρα, με στόχο τη μείωση της διαφοράς από την πρωτοπόρο Κέρκυρα. Εβδομάδα… φωτιά ακολουθεί σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ματής

Τη δεύτερη νίκη του στον πάγκο των Βολιωτών θέλει ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα, μετά την ισοπαλία στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση (0-0) και την επικράτηση (1-0) κόντρα στη Δόξα Δράμας κατά την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Ελληνοβραζιλιάνος τεχνικός, που έχει εντοπίσει τα αδύνατα και τα δυνατά σημεία της Νίκης Βόλου, θέλει να περάσει τα δικά του στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού των κυανόλευκων, για να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα και να την οδηγήσει στις νίκες, με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Βορείου ομίλου. Αυτό, μπορεί να επιτευχθεί, είτε με τη δουλειά και τη βελτίωση του υπάρχοντος ρόστερ, είτε με μεταγραφές που ενδέχεται να γίνουν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που διανύουμε ήδη.

Ο ίδιος, πάντως, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου του παιχνιδιού με τη Δόξα, θέλει να κάνει προσθήκες, αλλά φέρνοντας παίκτες που θα βοηθήσουν πραγματικά τη Νίκη και δεν θα γίνουν κινήσεις μόνο για τα… μάτια του κόσμου.

Τύρναβος όπως… Αναγέννηση

Αρκετές ομοιότητες εντοπίζονται στο παιχνίδι του Αλκαζάρ την Κυριακή και της αναμέτρησης πριν περίπου 20 μέρες με την Αναγέννηση. Πρόκειται για ακόμη ένα θεσσαλικό ντέρμπι, στο οποίο η Νίκη καλείται να «κυνηγήσει» το τρίποντο, ενώ η ομάδα της Καρδίτσας και το σύνολο του νομού Λάρισας βρίσκονται κοντά στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής, η Αναγέννηση βρίσκεται στην 5η θέση με 24 βαθμούς, ενώ ο Τύρναβος 6ος με 21.

Ωστόσο, το σημαντικότερο θέμα στο οποίο θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή ο Λουτσιάνο, είναι η έδρα του Τυρνάβου. Πριν το ματς της Νίκης με την Αναγέννηση, η ομάδα της Καρδίτσας είχε εντός έδρας επίδοση 6 νίκες και μία ισοπαλία. Από την άλλη, ο Τύρναβος έχει 6 νίκες και μόλις μία ήττα. Δεν είναι αήττητος στο Αλκαζάρ, διαθέτει όμως μία από τις ισχυρότερες έδρες του Βορείου ομίλου και μία εμφάνιση εφάμιλλη του αγώνα στην Καρδίτσα, μαζί με μεγαλύτερη δεινότητα στο σκοράρισμα και τύχη, μπορούν να φέρουν το «τρίποντο» στους κυανόλευκους.

Τύρναβος και… φωτιά

Η αναμέτρηση με τον Τύρναβο ανοίγει το… χορό μιας σειράς δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν για τους Βολιώτες και θα κρίνουν πολλά όσον αφορά την κορυφή του Βορείου ομίλου, αλλά και το μέλλον της Νίκης στο Κύπελλο.

Μετά το παιχνίδι στο Αλκαζάρ, ακολουθεί η ρεβάνς Κυπέλλου, με τον Απόλλωνα Σμύρνης στις 16 Ιανουαρίου (8 μ.μ.). Μετά το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού στη Ριζούπολη, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια στη ρεβάνς και η Νίκη θα πρέπει να αναζητήσει τα γκολ που θα αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης, απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος -στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας- μετράει δύο νίκες (απέναντι σε Αρη εκτός και Πανθρακικό εντός), μία ισοπαλία (κόντρα στον Εργοτέλη στην Κρήτη) και μία ήττα (από τον Ολυμπιακό Πειραιώς εντός).

Μετά το παιχνίδι με τους Αθηναίους, ακολουθεί ακόμη ένα ντέρμπι Πρωταθλήματος, αυτή τη φορά όχι «θεσσαλικό» αλλά… κορυφής, απέναντι στην πρωτοπόρο Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό (20/1). Στη συνέχεια κοντράρεται εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αιγινιακό εντός έδρας, ενώ το πρόγραμμα… φωτιά ολοκληρώνεται με δύο δύσκολα παιχνίδια μακριά από το Βόλο με Ηρακλή και Ζάκυνθο σε «Καυτανζόγλειο» και Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου