ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Καλύτερη στη συνέχεια

καλύτερη-στη-συνέχεια-507576

Η χρονιά ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 της Δόξας Δράμας στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για την πρεμιέρα του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Μπορεί οι κυανόλευκοι να μην έπιασαν την απόδοση που θα ήθελαν, με τον προπονητή του Λουτσιάνο ντε Σόουζα να τονίζει πως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, αλλά κατάφεραν να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο που τους διατηρεί ζωντανούς στο κυνήγι της πρωτοπόρου Κέρκυρας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Ζάττας

Η διαφορά, μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής του β’ γύρου, παραμένει στο -6 από τους Φαίακες, αλλά στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχει πίστη για ανατροπή μέχρι και την έναρξη των play-off, που θα κρίνουν τελικά και το ποια ομάδα θα πάρει την άνοδο στη Super League.

Το γκολ του Ανιέτε στο 72’ έπειτα από ασίστ του Σοϊλέδη, λύτρωσε τους Βολιώτες, που μέχρι εκείνο το σημείο καρδιοχτύπησαν αρκετές φορές στις ευκαιρίες που είχαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά χάρη στην κλάση του τερματοφύλακα Αποστολίδη, διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα.

Τα ίδια λάθη, φυσικά σε μία άλλη αναμέτρηση, μπορεί να στοιχήσουν στους κυανόλευκους, που θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής στη Λάρισα, όπου και φιλοξενούνται από τον Τύρναβο στο θεσσαλικό ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής, με ώρα έναρξης τις 6μ.μ.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό ντέρμπι για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης, αφού ο δεύτερος γύρος θα συνεχιστεί με την Κέρκυρα να επισκέπτεται το Πανθεσσαλικό στη 16η αγωνιστική, τη μεθεπόμενη Δευτέρα.

Η προετοιμασία των κυανόλευκων για το ματς με τους Τυρναβίτες θα ξεκινήσει σήμερα, με την τεχνική ηγεσία να περιμένει να δει την κατάσταση των Τζιώρα και Σεϊμάν, οι οποίοι λόγω τραυματισμών απουσίασαν από το τελευταίο παιχνίδι. Ο πρώτος μπορεί να μη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, να επιστρέψει την Κυριακή, ωστόσο θα παλέψει προκειμένου να βοηθήσει και πάλι την ομάδα του, η οποία έδειξε πρόβλημα στο εύκολο γκολ, σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Από εκεί και πέρα στις επιστροφές θα πρέπει να λογίζεται ο Πάρις Μπακάλης, με το σκληροτράχηλο μέσο να έχει εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής.

Αναμφίβολα, στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχει ικανοποίηση από την επιστροφή του Αρη Σοϊλέδη, με τον αριστεροπόδαρο να επιστρέφει μετά από δύο μήνες, έχοντας πλέον νέο ρόλο στην ομάδα, τοποθετούμενος στη μεσαία γραμμή, πότε αριστερά και πότε δεξιά όταν και «σέρβριρε» στο 72’ για τον Ανιέτε.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Γκότοβος, Γιώτας (87’ Αργύρης), Παπαδόπουλος, Αναστασόπουλος, Μανουσάκης, Σοϊλέδης, Γέσιτς (66’ Χαρτσιάς), Ισάακ (46’ Τσίτας), Ανιέτε

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Μένκα, Γελαδάρης, Κάσσος, Στόικος, Ρούτσης, Βλασόπουλος, Χιντασέλι (77’ Κυριακίδης), Μπέκα, Στεργιανός, Ετόφ, Θεοδωρέλης

Σήμερα η απολογία Γέσιτς

Ενα από τα θέματα που απασχόλησε τους κυανόλευκους, ίσως και περισσότερο από τη νίκη (κακώς) μετά το παιχνίδι, ήταν η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Ιβάν Γέσιτς. Ο Σέρβος μέσος τα έβαλε με μερίδα φιλάθλων που τον αποδοκίμασαν, αλλά πλέον η περίπτωση του ατίθασου Ιβάν θα εξεταστεί σήμερα από την διοίκηση της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε σε απολογία για σήμερα Τετάρτη 8/1, στις 19:00 στα γραφεία της ΠΑΕ, με την αιτιολογία της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς στο παιχνίδι της Κυριακής (5/1) με τη Δόξα Δράμας.

Ο Γέσιτς αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές στην ομάδα της Νίκης και θεωρείται απίθανο ο ποδοσφαιριστής να αποτελέσει παρελθόν. Ο ίδιος θόλωσε τα νερά μετά το τέλος του παιχνιδιού, λέγοντας πως η ομάδα χρειάζεται στήριξη ακόμη και αν ο ίδιος δεν είναι σε αυτή την επόμενη μέρα, αλλά το πιθανότερο είναι να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.

Με πρόστιμο τιμωρήθηκε εξάλλου και ο Ακασού, ο οποίος επέστρεψε αργοπορημένα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ η απολογία Ριβέρα που κλήθηκε για τον ίδιο λόγο από την ΠΑΕ θα γίνει εγγράφως τις επόμενες μέρες.

Οσον αφορά πάντως το κρούσμα απειθαρχίας του Γέσιτς, ο τεχνικός διευθυντής των κυανόλευκων Σέρτζιαν Τσέροβιτς, με τοποθέτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε: «Υπάρχουν παιχνίδια που δεν παίζεις καλά, αλλά το ζητούμενο είναι οι τρεις βαθμοί. Οι εμφανίσεις που πραγματοποιείς πάντα μετράνε, γιατί οι αντίπαλοι σε φοβούνται κάνοντας το έργο σου πιο εύκολο. Καταλαβαίνω τους φιλάθλους για την ανησυχία τους, όμως καταλαβαίνω και τους παίκτες, οι οποίοι πρέπει να αποβάλλουν το άγχος που έχουν. Δεν υπάρχει λόγος να τους πυροβολούμε, όμως είναι καλό να βλέπει ο καθένας τα λάθη του, κάνοντας την αυτοκριτική του, ώστε να βγάλει τον εγωισμό και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου