ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη για ένα… δοξασμένο έτος

νίκη-για-ένα-δοξασμένο-έτος-514150

Τη νίκη που θα χαρίσει την καλύτερη αρχή -σε ένα έτος ορόσημο για τους κυανόλευκους- θα αναζητήσουν οι παίκτες του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στο παιχνίδι της Κυριακής (5/1, 3 μ.μ.) απέναντι στη Δόξα Δράμας. Ο 41χρονος τεχνικός καταστρώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα σχέδιά του για τον αγώνα απέναντι στην ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας, με στόχο την πρώτη του νίκη στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ματής

Το 2014 μπορεί να αποδειχθεί ιστορικό έτος για την ιστορία της Νίκης Βόλου. Βάζοντας από το καλοκαίρι τα θεμέλια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, οι κυανόλευκοι «χτυπούν» με ίσες πιθανότητες την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και το «τρίποντο» στο παιχνίδι της Κυριακής θα δώσει περισσότερη ώθηση ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Κρίνεται του Σεϊμάν

Δίχως απρόοπτα συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των παικτών της Νίκης Βόλου για το παιχνίδι με τη Δόξα. Για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής, με τον τεχνικό τους, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα να επιχειρεί την υιοθέτηση του δικού του τρόπου παιχνιδιού το συντομότερο δυνατό από τους παίκτες του, προκειμένου αυτό να φανεί στον αγωνιστικό χώρο των επόμενων παιχνιδιών.

Αντίθετα, ο Χρήστος Τζιώρας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω της κύστης στο γόνατο που τον ταλαιπωρεί και τον έχει αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ ο Μίκαελ Σεϊμάν υποφέρει από διάστρεμμα και είναι αμφίβολος για το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα και αύριο και θα αποφασιστεί αν τελικά θα στελεχώσει την αποστολή του ματς στο Πανθεσσαλικό. Τέλος, ατομικό πρόγραμμα έκαναν και οι Ακασού και Ριβέρα, ενώ ο Θανάσης Ρεπετσάς γυμνάστηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, παρά τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες μέρες.

Καλές εντυπώσεις από τους Νέους

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα Κ19 της Νίκης είχε ο Λουτσιάνο. Ο 41χρονος προπονητής, ο οποίος μέρα με τη μέρα εμβαθύνει όλο και πιο πολύ στη νέα… κυανόλευκη καθημερινότητά του, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έκανε τις δοκιμές του ενόψει του παιχνιδιού με τη Δόξα Δράμας, ενώ παρακολούθησε από κοντά την Κ19, στην οποία ποντάρει πολλά, αφού δίνει ιδιαίτερο βάρος στους νεαρούς παίκτες σε κάθε ομάδα που εργάζεται.

Μάλιστα, δυο – τρεις ποδοσφαιριστές του άφησαν καλές εντυπώσεις, ενώ στη χθεσινή προπόνηση της πρώτης ομάδας συμμετείχε ο Μέτσε, μετά από αίτημα του Λουτσιάνο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παρακολουθήσει την εξέλιξη και τον τρόπο παιχνιδιού του νεαρού αμυντικού χαφ, με στόχο τη βελτίωση και την ενσωμάτωσή του στην πρώτη ομάδα, αν αυτή είναι δυνατή. Ο Ελληνοβραζιλιάνος τεχνικός θα παρακολουθήσει εκ νέου παιχνίδι των Νέων, καθώς θέλει να εντοπίσει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και να τους δουλέψει, προκειμένου να γίνουν βασικά μέλη της Νίκης του μέλλοντος. Βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του «Λούτσι» είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που… γυαλίζει το μάτι τους και αγωνίζονται με συγκεκριμένο τρόπο, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του 41χρονου τεχνικού. Παράλληλα, οι παίκτες της Κ19 έχουν ακόμα ένα κίνητρο για δουλειά, υπομονή και επιμονή υπό τις οδηγίες του προπονητή τους, Παντελή Βαρβέκη, αφού ξέρουν ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και στον προπονητή της πρώτης ομάδας, ενώ η καθημερινή επαφή του κ. Βαρβέκη με τον Λουτσιάνο προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία και τη συνεργασία της πρώτης ομάδας με την Κ19.

Στα αγωνιστικά του φιλικού, οι Νέοι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ από την άλλη, ο Λουτσιάνο έκανε δοκιμές ενόψει του παιχνιδιού με τη Δόξα Δράμας για να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του, μετά το παιχνίδι στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση. Σκόρερ του τελικού 4-0 ήταν οι Χαρτσιάς (δύο γκολ), Πιτταράς και Αργύρης.

Αντωνίου στο Πανθεσσαλικό

Ο Κωνσταντίνος Αντωνίου από την Ένωση Αθηνών θα διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Δόξα Δράμας για τη 14η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Football League. Πρώτη φορά σφυρίζει ο εν λόγω διαιτητής παιχνίδι των κυανόλευκων. Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Κουντουρέλης και Μιχάλης Δόσης, επίσης από την Ένωση Αθηνών. Η Νίκη για πρώτη φορά βρίσκει στο δρόμο της τον Αντωνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου