ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Μεγάλο μπράβο σε όλους»

μεγάλο-μπράβο-σε-όλους-494375

Η έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν μία ακόμη επιτυχία της διοίκησης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη διαδικασία έπαιξε ο διευθυντής της κυανόλευκης ΠΑΕ, Ανδρέας Κικίλιας, ο οποίος μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτήν τη θετική εξέλιξη και έκανε λόγο για προσπάθεια που άρχισε μόλις δύο μέρες μετά το τελευταίο ματς στη Football League με την Επισκοπή στο Ρέθυμνο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας τόνισε:

«Ενα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα ανθρώπων που δούλεψε γύρω απ’ αυτό, γιατί είναι το πιο σημαντικό και πιο ουσιαστικό έγγραφο πλέον, για να έχει πλέον μία ομάδα, και φάνηκε με κάποιες ΠΑΕ που δεν μπορούν να το εκδώσουν και δε θα αγωνιστούν στην κατηγορία.

Από τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου και τον Βασίλη Βενέτη έως τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ, όλοι δούλεψαν και συνετέλεσαν, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας μία δύσκολη γραφειοκρατικά διαδικασία και να την περάσουμε αναίμακτα. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε ουσιαστικά αμέσως μετά το ματς με την Επισκοπή, δηλαδή το Σάββατο παίζαμε στο Ρέθυμνο και τη Δευτέρα ξεκινήσαμε το θέμα της εγγυητικής, για να κλείσουμε τελικά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αρχικά, είχαμε πάρει άδεια από την ΕΠΟ, η οποία εξέτασε από 1.1.20 έως και τις 31.12.20 αν είμαστε τυπικοί απέναντι σε εργαζόμενους, σε εφορία και ασφαλιστικούς φορείς, ότι δηλαδή δε χρωστάμε κι αν χρωστάμε, έχει γίνει διακανονισμός και τηρείται. Εγινε έλεγχος ισολογισμών και αποτελέσματα χρήσης, ενώ απαιτούνταν να έχουμε γήπεδο, αλλά και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία ακαδημίας.

Σε ό,τι αφορά την ΕΕΑ, μέχρι και πέρσι εξέταζε τη σύσταση της εταιρείας, το μετοχικό κεφάλαιο, ποιοι είναι οι μέτοχοι, αν έχουν το πόθεν έσχες, για να καλύψουν το ποσοστό που δηλώνεται ότι κατέχουν, ενώ η εγγυητική ήταν συνυφασμένη με τον προϋπολογισμό που κατέθετε μία ΠΑΕ, αφού είχε καθοριστεί στο 5% του μπάτζετ. Φέτος η αλλαγή είναι ότι η εγγυητική είναι στις 150.000 ευρώ εφάπαξ, ασχέτως του προϋπολογισμού, και ότι πρέπει να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στα 350.000 ευρώ τουλάχιστον, η οποία, ως γνωστόν, πήρε παράταση ως τις 31 Αυγούστου.

Εμείς ως τις 15 Ιουλίου είχαμε καταθέσει και την εγγυητική και είχαμε μετοχικό κεφάλαιο στις 500.000 ευρώ. Μπορεί να μην άλλαξαν πολλά πράγματα σε ό,τι αφορά την ΕΕΑ επί της ουσίας εκτός από τα ποσά για την εγγυητική και το μετοχικό κεφάλαιο, αλλά έχει κι αυτή η Επιτροπή μία ατελείωτη γραφειοκρατία. Για παράδειγμα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να κατατεθούν οι καταβολές που έχουν γίνει στον λογαριασμό της εταιρείας, οι αναλυτικές μηνιαίες κινήσεις λογαριασμών, οι υπεύθυνες δηλώσεις από τα μέλη της διοίκησης ότι δεν έχουν κωλύματα, όπως με τα ποινικά τους μητρώα.

Οταν αναφερόμαστε στην ΠΑΕ Νίκη, μιλάμε για μία εταιρεία, που θα έχει μετοχικό κεφάλαιο στα τέλη Σεπτεμβρίου 900.000 ευρώ».

Επίσης, ο Ανδρέας Κικίλιας ενημέρωσε για τις σκέψεις που υπάρχουν για νέες σημαντικές δράσεις από την πλευρά της ΠΑΕ:

«Ευελπιστώ ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική από την περσινή και θέλουμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα με πολλές δράσεις. Ενα απ’ αυτά είναι να δημιουργήσουμε μία τράπεζα αίματος στην ΠΑΕ και να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε τέσσερις αιμοδοσίες πριν από κάποια παιχνίδια, ειδικά προς την άνοιξη, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας. Η αιμοδοσία είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν κι άλλες σκέψεις, τις οποίες συζητώ με τους συνεργάτες μου, όπως να δημιουργήσουμε μία family zone στη σκεπαστή του Πανθεσσαλικού και να γίνονται κάποια events με παίκτες που είναι εκτός αποστολής ή και με άλλα πρόσωπα από την ομάδα».

Η ακτινογραφία του ρόστερ μέχρι τώρα

Η Νίκη μέχρι στιγμής διαθέτει στο ρόστερ της νέας περιόδου 16 δεδομένους παίκτες βάσει επίσημων ανακοινώσεων, επτά που ανανέωσαν και εννιά που αποκτήθηκαν. Ωστόσο, μοιάζει σίγουρη, αν και χρειάζεται η επίσημη επιβεβαίωση, η προσθήκη άλλων τεσσάρων ποδοσφαιριστών, δηλαδή των Βλαχομήτρου, Μπάλλα και αδερφών Κυρίτση, ενώ θα παραμείνει και ο Αργύρης, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Αν αυτά επαληθευτούν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η Νίκη διαθέτει στη θέση του τερματοφύλακα τον Μπάγιτς και προσπαθεί να λύσει το συμβόλαιο με τον Περιστερίδη, κάτι που θα φέρει πιθανότητα και την παραμονή Καραγκιόζη.

Στην άμυνα οι κυανόλευκοι έχουν για το κέντρο αυτής τους Αλιατίδη, Τσιμπούκα, Γρομητσάρη και Αργύρη, ενώ εκεί μπορεί να παίξει και ο Μπόσιο, αλλά και ο Παναγιωτίδης, αν χρειαστεί.

Στα πλάγια δεξιά μπορούν να αγωνιστούν ο Πάνος, ο Κυριακίδης και ο Γιάννης Κυρίτσης, όπως και ο Κάσσος, ενώ στα αριστερά, αν και δεν είναι το κλασικό αριστερό μπακ, παίζει ο Τζοβάρας, αλλά και ο Παναγιωτίδης.

Στη θέση του αμυντικού μέσου χρησιμοποιούνται οι Κυριακίδης, Μπόσιο, Μέτσε, Θάνος Κυρίτσης, ενώ για τις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής αποκτήθηκαν οι Σιατραβάνης, Βασιλείου. Εκεί έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και οι Τζοβάρας, Κάσσος αλλά και οι Βλαχομήτρος, Μπάλλας, που έχουν συμφωνήσει με τους κυανόλευκους.

Κλασικό δεκάρι είναι ο Λούκας Γκαρσία, ενώ κλασικούς φορ αποτελούν οι Ροχάνο και Τζιώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου