ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Προετοιμάζεται με νέο πρόσωπο τον Νίκο Πετράκη

νίκη-βόλου-προετοιμάζεται-με-νέο-πρόσ-681177

Οι προπονήσεις της Νίκης Βόλου συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα μετά την επιστροφή στο γήπεδο και τη βολιώτικη ομάδα να θέλει να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που όπως έχει ειπωθεί το πρωτάθλημα της Football League ξεκινήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ΠΑΕ Νίκη έχει τις δικές της θέσεις για όλα τα θέματα… παρακολουθεί κάθε εξέλιξη βλέποντας ως τώρα να έχει γίνει δεκτό από την ΕΠΟ το αίτημα της Football League για παράταση του πρωταθλήματος έως τις 27 Ιουνίου 2021 και από την διοργανώτρια και τις ομάδες να έχει αποφασιστεί ότι δεν θα υπάρχουν τελικά πλέι οφ και πλέι άουτ αλλά είναι κι άλλα ζητήματα που είναι σε «εκκρεμότητα» ως την σέντρα του πρωταθλήματος.

Ενώ η ομάδα προετοιμάζεται κι έχει και σκέψεις ενίσχυσης η ΠΑΕ ήταν από τις πρώτες που πήραν επίσημη θέση υπέρ του αθλητικού νομοσχεδίου που προβλέπει δυο επαγγελματικές κατηγορίες κάνοντας στο πλαίσιο της διαβούλευσης και πρόταση τροποποίησης του Άρθρου 13 για την Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδόσφαιρο. Η Βολιώτικη ΠΑΕ υποστηρίζει πως ο νομοθέτης θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του την ιδιαιτερότητα του συνεταιρισμού της SL2 και FL και της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείται στη συντριπτική του πλειοψηφία από ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να “περάσει” μία τροποποίηση της προκήρυξης προς όφελος των πολλών ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ. Για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ Νίκη Βόλου προτείνει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο μίας αγωνιστικής περιόδου, όπου όλες οι υφιστάμενες ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη νέα ενοποιημένη Β’ Εθνική εφόσον πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που έχει θέσει ο νομοθέτης στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Στο γήπεδο πλέον ο προπονητής της Νίκης Στάικος Βεργέτης προετοιμάζει την ομάδα με τον στόχο να είναι πάντα η ετοιμότητα που θα φέρει την άνοδο σε μια πιο δυνατή επαγγελματική κατηγορία.

Μάλιστα ο τεχνικός της Νίκης έχει αναφέρει ότι η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών παρά την ομαδική «αδράνεια» 100 και πλέον ημερών είναι σε καλά επίπεδα, αφού προπονήθηκαν πολύ καλά έστω ατομικά και σε τριάδες την περίοδο της καραντίνας και πλέον μπορεί να γίνει πιο εύκολη η ολοκλήρωση του παζλ για αγώνες.

Στο αγωνιστικό πάζλ θεωρείται πως θα υπάρξουν και νέοι παίκτες για να καλυφτούν κάποια κενά καθώς στα φιλικά προετοιμασίας που είχαν γίνει φάνηκε μια δυσκολία στο γκολ, ο προπονητής Στάικος Βεργέτης μοίρασε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και μόνο σε ένα στο τέλος έκανε μόνο πέντε αλλαγές. Λίγο πολύ πάντως «δείχνει» να υπολογίζει σε ένα βασικό κορμό και θέλει να έχει σε ετοιμότητα τουλάχιστον μια εικοσάδα παικτών, παρά το γεγονός ότι στα φιλικά έπαιξαν 38 παίκτες και τώρα δεν αποκλείεται και περαιτέρω ενίσχυση…

Ο χρόνος άλλωστε που μεσολάβησε από το πρώτο φιλικό (27/8) με την Παναχαϊκή στην Πορταριά μέχρι το τελευταίο (1/11) με τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν 65 ημέρες ενώ σε κάποια φιλικά με ερασιτεχνικές ομάδες χρησιμοποιήθηκαν παίκτες υπό δοκιμή που ποτέ δεν υπέγραψαν συμβόλαιο, παίκτες που στη συνέχεια έφυγαν από την ομάδα, αλλά και νεαροί από την ομάδα Νέων οι οποίοι ήταν και θα είναι υπό «παρακολούθηση»…

Πάντως ο Στάικος Βεργέτης φαίνεται να δείχνει πως ποντάρει και σε νεαρούς παίκτες και τρανό παράδειγμα είναι ο Αντώνης Θεοδωρόπουλος ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει συμμετοχή και στα 10 φιλικά προετοιμασίας.

Εδώ και μέρες στις προπονήσεις της Νίκης ήταν ο γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς το 2002 Αμπιμπόλα Ομπασότο που είναι από την Ιρλανδία και αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, αλλά και ο 19χρονος επιθετικός που αγωνιζόταν στην Ομόνοια Σίνδου Θεσσαλονίκης Νικόλας Πετράκης. Ο νεαρός που έχει πείσει μάλιστα και θα παραμείνει στις τάξεις της ομάδας είναι γιός του Γιάννη Πετράκη που έχει περάσει από τις τάξεις της Νίκης.

Πάντως η Νίκη Βόλου, όπως και άλλες ομάδες της Football League, έχουν επιστρέψει κανονικά σε προπονήσεις (χθες υπήρξε ρεπό) ωστόσο ομάδες του Νοτίου Ομίλου, βλέπουν να έχουν πάλι πρόβλημα και έχουν συμφωνήσει σε μη… σέντρα εφόσον δεν γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με την άνοδο, τον υποβιβασμό και όχι μόνο.

Ως γνωστόν το φετινό πρόγραμμα της Νίκης στο Νότιο Όμιλο της Football League έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική, Νίκη Βόλου – Αιγάλεω

2η Ρόδος – Νίκη Βόλου

3η Νίκη Βόλου – Ιάλυσος

4η Αστέρας Βλαχιώτη – Νίκη Βόλου

5η Νίκη Βόλου – Σαντορίνη

6η Καλαμάτα – Νίκη Βόλου

7η Ασπρόπυργος – Νίκη Βόλου

8η Νίκη Βόλου – Καλλιθέα

9η Νίκη Βόλου – Επισκοπή

10η Αιγάλεω-Νίκη Βόλου

11η Νίκη Βόλου-Ρόδος

12η Ιάλυσος-Νίκη Βόλου

13η Νίκη -Αστέρας Βλαχιώτη

14η Σαντορίνη-Νίκη Βόλου

15η Νίκη Βόλου-Καλαμάτα

16η Νίκη Βόλου-Ασπρόπυργος

17η Καλλιθέα-Νίκη Βόλου

18η Επισκοπή-Νίκη Βόλου

«Εξαιρέστε τις ομάδες της FL»

Eπτά συνολικά ομάδες της Football League υπόκεινται στους νέους περιορισμούς που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με τη διοργανώτρια Αρχή να εκδίδει ανακοίνωση και να ζητά από τους αρμόδιους φορείς να τις εξαιρέσουν από τα μέτρα και να επιτρέψουν τις προπονήσεις και γι’ αυτές.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής αναφέρει τα εξής: «Δεν αμφισβητεί ουδείς την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα και η υφήλιος γενικότερα, εδώ και έναν χρόνο. Δεν αμφισβητεί κανείς τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων και την δυσκολία διαχείρισης της κατάστασης στις ΜΕΘ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το λουκέτο που μπαίνει για ακόμη μια φορά στον αθλητισμό.

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας από την πρώτη στιγμή της άδειας που μας δόθηκε από την Πολιτεία για έναρξη των προπονήσεων, έχει τηρήσει το πρωτόκολλο στην ουσία του, απαρέγκλιτα και κατά γράμμα.

Μέχρι στιγμής στις δυο κατηγορίες έχουν διενεργηθεί 5.535 μοριακά, με τα θετικά κρούσματα να περιορίζονται μόλις σε πέντε. Μόλις πέντε, δείγμα της μεγάλης προσοχής και της οργάνωσης των ομάδων. Απορούμε πως δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν από τους ειδικούς αυτό το δεδομένο.

Το νέο ΦΕΚ 843Β / 03-03-2021 που δημοσιεύθηκε χωρίζει την Football League στα δυο, δημιουργώντας τεράστια ανισότητα εν όψει του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου.

Επτά από τις 20 ομάδες που μετέχουν στους δυο ομίλους είναι αναγκασμένες να διακόψουν την προετοιμασία τους, τη στιγμή που οι υπόλοιπες δεκατρείς συνεχίζουν κανονικά.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο ότι οι ομάδες μας έχουν δηλώσει πως είναι διατεθειμένες να διενεργούν εβδομαδιαία μοριακά τεστ, αιτούμεθα από την Γ.Γ.Α, την εξαίρεση των ομάδων ΠΑΕ Αιγάλεω, ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, ΠΑΕ Ένωση Πανασπροπυργιακού, ΠΑΕ Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, ΠΑΕ Ιάλυσος, ΠΑΕ Καλλιθέα και ΠΑΕ Ρόδος από την διακοπή των προπονήσεων.

Είναι θέμα ουσίας και ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς απειλείται ουσιαστικά η διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε αλλαγή προκήρυξης με ακύρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την κανονική διάρκεια έως το τέλος του Ιουνίου. Μια περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη, η οποία προφανώς και θα ζητηθεί από τις επτά ομάδες που θα μείνουν ανενεργές, θα μας βγάλει εντελώς εκτός προγραμματισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου