ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Προχωρά… η συνεργασία με την ομάδα της Αργεντινής

νίκη-βόλου-προχωρά-η-συνεργασία-με-τ-789368

Με τη Νίκη Βόλου να περιμένει την έναρξη των προπονήσεων όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Football League, στην κυανόλευκη ΠΑΕ δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια και προχωρούν τον σχεδιασμό κοιτάζοντας το μέλλον.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οπως έγινε ήδη γνωστό η κυανόλευκη ΠΑΕ θα προχωρήσει σε συμφωνία – συνεργασία με ομάδα της Αργεντινής, φέρνοντας ταλέντα από την Λατινική Αμερική, με στόχο να… παντρέψει το ελληνικό στοιχείο με το λάτιν… και το ποδοσφαιρικό ταπεραμέντο από την χώρα του τάνγκο.

Καλεσμένος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκης Βόλου, Ρήγας Στύλας, αναφέρθηκε στους λόγους συνεργασίας με την ομάδα της Αργεντινής σε μόνιμη βάση, αλλά τόνισε και την σπουδαιότητα της δημιουργίας του αθλητικού κέντρου, δίπλα από το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς, στην περιοχή του ΟΣΕ. Ακόμη ο παράγοντας των κυανόλευκων αναφέρθηκε και στην πιθανή επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το θέμα της συνεργασίας με ομάδα της Αργεντινής: «Υπάρχουν επαφές πολλών ετών και κοιτάμε να έχουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα μάτια μας ανοιχτά. Δεν επαναπαυτήκαμε στην περίοδο της καραντίνας και εργαζόμαστε καθημερινά. Βρισκόμαστε σε συχνές συζητήσεις με πρόεδρο από ένα κλαμπ της Αργεντινής και τον ενδιαφέρει πάρα πολύ να συνεργαστούμε. Μάλιστα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Αξιοσημείωτο είναι και το Plan B αφού περιμένουμε να ανοίξει το ποδοσφαιρικό project, το οποίο έχουν αναλάβει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο αντιπρόεδρος της ομάδας κ. Βασίλης Βενέτης. Αυτό δεν είναι άλλο από το αθλητικό κέντρο έκτασης 15 στρεμμάτων, στον κεντρικό ιστό της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΟΣΕ που εφάπτεται με το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς. Αυτό το στολίδι θα λειτουργήσει ως ένα εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών σε μια πανέμορφη πόλη».

Για το ενδεχόμενο αυτή η συνεργασία να λειτουργήσει εις βάρος των τμημάτων υποδομής της Νίκης Βόλου: «Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλάνο και να παντρέψουμε αυτές τις δύο ποδοσφαιρικές φουρνιές, ώστε να διαθέτουμε την πληθώρα Ελλήνων ποδοσφαιριστών που θα προπονούμε και με το «πάντρεμα» με τους Λατίνους ποδοσφαιριστές που θα φέρουμε από την Αργεντινή, να διαμορφώσουμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Οπως γνωρίζετε, αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Ελληνα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, το πρώτο πράγμα που θα σας πει είναι να φύγει από τη χώρα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, εκτός από τα μεγάλα κλαμπ, δεν έχει δημιουργήσει συνθήκες στο ποδοσφαιρικό πιάτο, αλλά και το όνειρο σε ένα παιδί να δημιουργήσει. Με λίγα λόγια ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής θα προτιμήσει να παίξει στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα. Αποτελεί συχνό φαινόμενο. Η Νίκη Βόλου δημιουργώντας το project που είναι το αθλητικό κέντρο, σκοπεύει σε μια βάση ποδοσφαιριστών και ένα πάντρεμα με Λατίνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο το ταλέντο τους. Αυτή η χημεία που δημιουργούμε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Για τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου: «Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Αλέξη Παπακωνσταντίνου. Είναι ένας άνθρωπος νέος, φιλόδοξος, αισιόδοξος και άριστος επαγγελματίας. Με έμπιστους και καθαρούς συνεργάτες, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα και κανέναν».

Για την φάση του διαλόγου με τους Αργεντινούς: «Υπάρχει διάλογος σε συχνά διαστήματα. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο και τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε τελικές ανακοινώσεις».

Για το μέλλον αυτής της συνεργασίας: «Η συνεργασία αυτή θα έχει μία βάση με την έλευση ποδοσφαιριστών από την Αργεντινή στην Ελλάδα, με στόχο την αξιοποίηση των ταλέντων τους. Βέβαια, βασικός παράγοντας είναι να ξεφύγουμε από αυτές τις κατηγορίες και να πάμε εκεί που μας αξίζει στην Α’ Εθνική, ώστε να διαθέτουμε μεγαλύτερη εμβέλεια ποδοσφαιριστών. Φυσικά υπάρχουν ο δανεισμός και η μεταπώληση, αυτά κατόπιν συμφωνιών με τον πρόεδρο του κλαμπ που βρισκόμαστε σε συχνή επαφή μαζί του».

Για το σήριαλ με την επανέναρξη της Football League: «Από συζητήσεις με άλλους συλλόγους, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αρχές Φεβρουαρίου. Η πανδημία ήρθε σαν βόμβα σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι απέμειναν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, διεκδικούσαμε μέχρι τέλους την άνοδο και θα βγαίναμε κατηγορία. Είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να πάμε βάσει των δεδομένων, τα οποία καθημερινά αλλάζουν, οπότε κανένας δεν γνωρίζει τι θα φέρει το μέλλον. Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός πρέπει να ξεκινήσουν, διότι προσφέρουν ψυχική ανάσα, υγεία και πνευματική ηρεμία στην κοινωνία μας. Επιτέλους να βγούμε από το καβούκι μας, στο οποίο είμαστε κλεισμένοι τόσους μήνες. Επαγγελματικές ομάδες δεν υφίσταται να μην κάνουν προπονήσεις, ενώ σε όλο τον κόσμο διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα ακόμα και των χαμηλότερων κατηγοριών. Υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθούν οι αποστολές των ομάδων με την πιστή τήρηση και εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τότε γιατί ανήκουμε σε επαγγελματική κατηγορία;».

Για την κατάσταση της πανδημίας στη Μαγνησία: «Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μια ισορροπία, ενώ σημειώθηκαν και θάνατοι ανθρώπων ηλικίας 60-70 χρόνων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας, καθώς ο ιός αυτός είναι επικίνδυνος».

Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής επισήμανε: «Χρόνια πολλά με υγεία και εύχομαι το 2021 να σημειώσει μηδενικούς θανάτους. Ο κορονοϊός είναι σημαντικό θέμα που απασχολεί έντονα την χώρα μας και απαιτείται καθημερινή και πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου