ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Η Νίκη είχε ένδικο δικαίωμα»

η-νίκη-είχε-ένδικο-δικαίωμα-803874

Με τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη μέχρι και σήμερα 12/12 αρκετοί είναι εκείνοι που επέρριψαν ευθύνες αρχικά στην ΠΑΕ Χανιά και για την προσφυγή της στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου και δικαιώθηκε, αλλά και στη Νίκη Βόλου στη συνέχεια, έστω κι αν οι κυανόλευκοι του Βόλου δεν «κέρδισαν» την άνιση νομική μάχη, μετά από τα τερτίπια των… αρμοδίων.

Οι Βολιώτες είχαν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με αποτέλεσμα η σέντρα τόσο της SL2 όσο και της FL να καθυστερεί, για να πάρει η μπάλα στη συνέχεια τα πρωταθλήματα, με το lockdown λόγω κορονοϊού.

Για την καθυστέρηση της έναρξης και όχι μόνο τοποθετήθηκε ο Βασίλης Αμανατίδης, που έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής σε Δόξα Δράμας και Πλατανιά, ενώ έχει υπάρξει και ειδικός σύμβουλος του προέδρου της ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη.

Ο κ. Αμανατίδης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Sportstonoto από τον Σωτήρη Γεωργούντζο, σχολιάζοντας την αναβλητικότητα που παρατηρήθηκε στα δύο παραπάνω πρωταθλήματα, ρίχνοντας επί της ουσίας ευθύνες στον πρόεδρο των SL2/FL Λεωνίδα Λεουτσάκο και όχι σε Νίκη Βόλου και Χανιά.

Μεταξύ άλλων σχολίασε: «Είναι πάγια τακτική του κ. Λεουτσάκου να επιρρίπτει ευθύνες. Στόχος της Νίκης Βόλου δεν ήταν να πέσει η Καλαμάτα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει μία σοβαρότητα στη λειτουργία του, να εφαρμόζει τις προκηρύξεις και τους κανόνες. Η Νίκη Βόλου προφανώς ήθελε να λειτουργήσει τη διαδικασία, για να βγει στη Σούπερ Λιγκ 2. Δε γνωρίζω τι μπορεί να επικαλέστηκαν στα δικόγραφά τους.

Όταν μία ομάδα έχει κάθε ένδικο δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, δε θα το κάνει; Επιβάλλεται να το κάνει. Κι εσείς θα το κάνατε αυτό σαν Καλαμάτα. Δε νομίζω ότι ο λόγος που τα έκανε αυτά η Νίκη ήταν να υποβιβαστούν ομάδες. Γιατί να υπάρχει από τη Νίκη αυτό το μένος απέναντι στις ομάδες; Δεν νομίζω να υπήρχε αυτός ο λόγος. Εξάλλου και η Καλαμάτα είναι ένα τεράστιο και ογκώδες όνομα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το καλύτερο θα ήταν να έχετε μία επικοινωνία με τους ανθρώπους της Νίκης Βόλου και να μιλήσετε μαζί τους. Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε».

Αναζητά… νικητή η Νίκη Βόλου

Με την αγωνιστική απραξία να συνεχίζεται η ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναζητά τρόπους να κρατά «ζεστούς» τους φιλάθλους της, κι έτσι από ξεκίνησε διαγωνισμό μέσω facebook, αναζητώντας νικητή για την πιο έντονη στιγμή που έχει ζήσει με την αγαπημένη του ομάδα.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ζητά από τους φιλάθλους της να θυμηθούν και να αφηγηθούν την πιο έντονη στιγμή που έζησαν παρακολουθώντας τους «κυανόλευκους», υποσχόμενη δώρο -έκπληξη για τον αφηγητή – συγγραφέα της καλύτερης ιστορίας, που θα συγκεντρώσει και τις περισσότερες αντιδράσεις των αναγνωστών – χρηστών του διαδικτύου.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα προς τα μέλη της ομάδας στο facebook τονίζεται: «Αφηγήσου στα σχόλια της παρούσας δημοσίευσης την πιο έντονη στιγμή που έζησες ως οπαδός της Νίκης Βόλου κι έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις ένα δώρο – έκπληξη! Ο κόσμος θα κρίνει τον νικητή, καθώς το σχόλιο με τις περισσότερες αντιδράσεις θα είναι και το «τυχερό»!

Σκεφτείτε, μοιραστείτε την ιστορία σας, διαβάστε όλα τα κυανόλευκα βιώματα και χαρίστε τη… «Νίκη» στον καλύτερο!

Ο διαγωνισμός λήγει το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης (15/12, 12:00). ΠΡΟΣΟΧΗ: Η καταγραφή της εκάστοτε ιστορίας θα γίνεται, μέσω σχολίου, μόνο κάτω από τη συγκεκριμένη δημοσίευση, στη σελίδα της Νίκης, κι όχι στις αναδημοσιεύσεις άλλων προφίλ! Ξεκινάμε».

Παραμένει η αβεβαιότητα

Η Πολιτεία να ανακοίνωσε επίσημα… την επανέναρξη των «φτωχών» πρωταθλημάτων στις 7 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι τότε απομένει ακόμη σχεδόν ένας μήνας και κανείς δεν βλέπει για την ώρα σέντρα στη Football League, όπου συμμετέχει και η Νίκη Βόλου.

Το πράσινο φως δεν έχει ανάψει ακόμη ούτε καν για την επιστροφή στις προπονήσεις, παρ’ ότι οι ομάδες στην πλειονότητά τους ξεκίνησαν έστω και με καθυστέρηση δύο περίπου μηνών την προετοιμασία τους στα μέσα Αυγούστου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε το «ξεπάγωμα» για τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά μέχρι τότε οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα μήνα υπομονή, «χάνοντας» κι άλλο έδαφος. Η κατάσταση παραμένει στον αέρα τουλάχιστον για το πρωτάθλημα της Football League και χαμηλότερα.

Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, είναι αποφασισμένοι με τον έναν ή άλλο τρόπο, να πετύχουν, ότι δεν κατάφεραν πέρυσι, έστω κι αν χρειαστεί να περιμένουν για σέντρα ως το… καλοκαίρι.

Κοινωνικό πρόσωπο της Λέσχης Ομίλου Φιλάθλων

Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για μια ακόμη φορά η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης προσφέροντας σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη ακόμη και βασικών ειδών. Έτσι, τα μέλη της Λέσχης θα συγκεντρώσουν τρόφιμα και παιχνίδια για παιδιά που θα μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Λέσχη Ο.Φ. Νίκης και την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Παναγιώτης Αθανασίου αναφέρονται τα εξής: «Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για ακόμη μία χρονιά η Λέσχη Ομίλου Φίλων Νίκης Βόλου σε μία εποχή που η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη. Ποδόσφαιρο για την ομάδα μας δεν υπάρχει αρκετό καιρό τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στη Λέσχη του Ο.Φ. Νίκης Βόλου δεν έχουμε άλλες δραστηριότητες. Και πράγματι, κάποιες από αυτές είναι πολύ όμορφες.

Άνθρωποι αυτής της κοινωνίας είμαστε και κουβαλάμε όλα αυτά τα χρόνια πολλά κουσούρια, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να κρατάμε και μερικές από τις αξίες που σιγά-σιγά χάνονται.

Μια τέτοια αξία είναι και η αλληλεγγύη, την περίοδο αυτή που ταλαιπωρείται όλος ο πλανήτης. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναδούμε τα γήπεδα γεμάτα -αν ο αθλητισμός έχει κάποιο νόημα χωρίς εμάς τους φιλάθλους- γνωρίζοντας ότι τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμη. Γνωρίζουμε όμως ότι η καψούρα μας, μας λείπει και όταν κάτι σου λείπει το κουβαλάς μαζί σου όπου και αν είσαι.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ας δείξουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας τις μέρες αυτές που για τους περισσότερους είναι γιορτινές, αλλά και σε άλλους πολύ δύσκολες. Εμείς είμαστε για να προσφέρουμε λίγα χαμόγελά σε παιδιά και σε οικογένειες, μη ξεχνώντας την καταγωγή των προσφύγων προγόνων μας.

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και παιχνίδια στα γραφεία της Λέσχης του Ο.Φ. Νίκης, Μαιάνδρου 24 από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα καθημερινώς. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή και να ευχηθούμε σε όλους υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Δημήτρη Κοτρώτσο στο τηλ. 6976206981».

Συλλυπητήρια της ΠΑΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Αντώνη Θεοδωρόπουλο, καθώς και στην οικογένειά του και στους οικείους του, για τον θάνατο του συνονόματου παππού του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει κι όλοι οι αγαπημένοι του άνθρωποι να τον θυμούνται με αγάπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου