ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παρόντος Βεργέτη η αιμοδοσία της Νίκης

παρόντος-βεργέτη-η-αιμοδοσία-της-νίκη-63927

Ο προπονητής των κυανόλευκων επέστρεψε στον Βόλο, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της Ερασιτεχνικής με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη»

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μια ευχάριστη έκπληξη περιελάμβανε το χθεσινό πρωινό για τους φίλους της Νίκης Βόλου, οι οποίοι βρέθηκαν μαζικά στο «Π. Μαγουλάς», προκειμένου να δώσουν λίγο από τον χρόνο τους και λίγο από το αίμα τους, για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.

Η Ερασιτεχνική Νίκη σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» πραγματοποίησαν χθες εθελοντική αιμοδοσία έξω από το γήπεδο «Π. Μαγουλάς», όπου το «παρών» έδωσε και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, Στάικος Βεργέτης.

Αρτι αφιχθείς από την Τρίπολη, ο 43χρονος τεχνικός δεν είπε «όχι» σε ακόμη μία αποστολή της Νίκης Βόλου και χάρισε αίμα μαζί με άλλους φίλους της ομάδας, παράγοντες, νυν και πρώην, όπως και τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Στέργιο Φάτση, με τον οποίο είχε ένθερμη συνομιλία, αφού ο τελευταίος είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της ομάδας.

Η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στη φυσική έδρα του Συλλόγου, στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» στην οδό Μαιάνδρου, ήταν μεγάλη κι εκτός από τους προαναφερθέντες αίμα έδωσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προπονητές, αθλητές και πολίτες, προσφέροντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους και αίμα για τις αυξημένες ανάγκες που παρατηρούνται την συγκεκριμένη περίοδο.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου ήταν φυσικά παρούσα, ενώ να σημειωθεί ότι σε όσους έδωσαν αίμα, ο σύλλογος πρόσφερε μια αναμνηστική πάνινη τσάντα με μπλούζα και προστατευτική μάσκα με το λογότυπο του συλλόγου της Νίκης Βόλου.

Με το μήνυμα να συνεχιστεί η προσπάθεια και οι αιμοδοσίες, ο πρόεδρος ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης εξήρε την ανταπόκριση του κόσμου και δήλωσε: «Την περίοδο που διανύουμε, οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες και γι’ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα μας, είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τους υγειονομικούς μας, στην προσπάθεια που δίνουν αυτή την περίοδο. Η αιμοδοσία αποτελεί υψηλό δείγμα αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν, αποδεικνύοντας με αυτή την πράξη, την κοινωνική τους ευαισθησία στον συνάνθρωπο και σε όποιον έχει ανάγκη».

Από τη μεριά του ο τεχνικός της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Στάικος Βεργέτης, σχολίασε: «Τυγχάνει να δίνω αίμα όταν κάποιος έχει ανάγκη και τίθεται υπόψη μου αλλά και σε κάποιες κινήσεις αιμοδοσίας όπως η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) δεν λέω όχι. Η αιμοδοσία είναι πάρα πολύ χρήσιμη, υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη και ζήτηση από αίμα σε νοσοκομεία. Νομίζω ότι μία κοινωνική ομάδα και ένας αθλητικός σύλλογος έχει μεγάλη επιρροή στο κοινωνικό σύνολο και πρέπει να γίνεται από τους αθλητές – προπονητές για να «παρασύρει» κι άλλους ανθρώπους. Η Νίκη Βόλου πρωτοπορεί και σε αυτό και προσπαθεί να καλέσει όλη τη Νέα Ιωνία και τον Βόλο γενικότερα να έρθει σε αυτή την εκδήλωση. Μακάρι να είμαστε καλά να είμαι εδώ και του… χρόνου να ξαναδώσουμε αίμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου