ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Παίκτης με πολλές παραστάσεις και ταχύτητα»

βοσνιάδης-παίκτης-με-πολλές-παραστά-885793

Φιλοξενούμενος στο στούντιο του ρ/σ Βόλος 986, ο προπονητής της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο παιχνίδι που πέρασε κόντρα στον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδος την περασμένη Τετάρτη, ενώ έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος από τον νεοαποκτηθέντα Σέρβο μεσοεπιθετικό Λούκα Μιλούνοβιτς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τον αγώνα με τον Ηρακλή: «Ο αγώνας Κυπέλλου ήταν εκτός προγράμματος. Θα μπορούσαμε να είχαμε κληρωθεί με ομάδα που δεν θα ήταν τόσο ισχυρή. Ήρθε ένα ντέρμπι και γι’ αυτό αφήσαμε το φιλικό με τη Λαμία να παιχθεί, γιατί μέχρι τότε δεν είχαμε δώσει χρόνους. Ξαφνικά, παιδιά που έπαιζαν μέχρι τώρα 45-50 λεπτά, χρειάστηκε να αγωνιστούν 120’. Επρεπε να παρθούν ταχύτατα αποφάσεις. Από τη μία το Κύπελλο έχει ημερομηνία λήξης για τις ομάδες της Super League 2 και από την άλλη είναι μια ευκαιρία να τονώσεις το πρεστίζ και να έχεις κάποια παιχνίδια, για να φέρεις την ομάδα σε μια επιθυμητή κατάσταση.

Επιδιώξαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η κόπωση. Εγιναν επιλογές με βάση τον αντίπαλο και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Αλλιώς το σχεδιάζεις και κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι άλλο, πράγμα που έκανε και ο Ηρακλής. Στο α’ μέρος πατούσαμε καλύτερα στο γήπεδο και ο αντίπαλος δεν έκανε φάση. Μετά όμως ήρθε η κόπωση και ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από εμάς. Ήρθε τελικά η πρόκριση στα πέναλτι, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σ’ αυτό το ζευγάρι, αφού η Νίκη ποτέ δεν είχε αποκλείσει τον Ηρακλή».

Για τους παίκτες που επέλεξε στο Καυτανζόγλειο: «Κάποιες στιγμές πρέπει να γινόμαστε κυνικοί. Πέρσι όλοι έλεγαν «τι καλή ομάδα που είναι η Νίκη» και η Νίκη ήταν 7η τον Ιανουάριο. Όταν θέλεις να πετυχαίνεις τον στόχο, εννοείται ότι πρέπει να βελτιώνεις την απόδοσή σου, δεν μας αγχώνει αυτό. Όπως εξελίχθηκε το ματς, άφησε κάτι καλό και κάποια στοιχεία μάς προβλημάτισαν. Κανείς δεν κρύβεται πίσω από μια πρόκριση. Δεν θα αγχωθούμε σ’ αυτή την περίοδο από τις μεταπτώσεις στην απόδοση. Αν δεν τα δούμε τώρα, μετά θα έχουμε πρόβλημα».

Για το σύστημα που επέλεξε: «Ο Ηρακλής «χτίζει» το παιχνίδι του από πίσω. Είχα τις πληροφορίες μου για τον αγωνιστικό χώρο και γι’ αυτό «ψηλώσαμε» την ομάδα μας πολύ. Ξέραμε ότι θα πάρει πολλές μπάλες από τον αέρα ο Μελούνοβιτς, αλλά απ’ αυτές δεν κινδυνέψαμε ποτέ. Βέβαια έκανε και δυο-τρεις φάσεις ο Ηρακλής, που είναι φυσιολογικό. Κι εμείς όμως θα μπορούσαμε να σκοράρουμε στο α’ μέρος με το πέναλτι που δεν μας δόθηκε και το σουτ του Κάσσου που έκοψε με τάκλιν ο Βιτλής. Ωστόσο, ποτέ δεν έχουμε πει ότι θα κατατροπώνουμε τους αντιπάλους και ότι θα πηγαίνουμε στο Καυτανζόγλειο και ο Ηρακλής θα φωνάζει «βοήθεια». Ξέρω τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε».

Για το αν έλειψαν οι Σιαφά-Μιράντα: «Αρκετοί έλειψαν. Οι επιλογές έγιναν βασικά βάσει γηπέδου και όπως το συναντήσαμε. Θα μπορούσαμε να παίξουμε πιο ανοιχτά. Πήγαμε να διασφαλίσουμε μια κατάσταση. Αυτή τη στιγμή αλλιώς θα σχεδιάζαμε το παιχνίδι, έχοντας τον Μιράντα και τον Σιαφά. Ήρθαν δύο παιδιά, τόσο ο Μορέιρα, όσο και ο Ολαϊσόλα, για τα οποία πιστεύω πως θα μας δώσουν επιλογές, μόλις προσαρμοστούν. Είναι παιδιά τα οποία πρέπει να τα βάλουμε στο παιχνίδι, όταν θα είμαστε σίγουροι πως μπαίνοντας μέσα θα μας ωφελήσουν. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά αυτή τη στιγμή και με αυτό που θα γινόταν εκεί, δεν ήταν έτοιμοι. Ο Μορέιρα μπήκε στην παράταση και μας έδωσε φρεσκάδα. Το ίδιο θα πάρουμε και από τον Ολαϊσόλα. Μειώθηκαν οι επιλογές στους πλάγιους και κάναμε κάτι που θα ήταν καλό για την ομάδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κεφάλι από το πρώτο ημίχρονο και να μιλάμε για άλλο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά από κει και μετά υπήρχε μια παράταση, της οποίας το δεύτερο μέρος δεν παίχτηκε ποτέ. Από κάποιο σημείο και μετά διακρίναμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ακόμη μία – δύο αλλαγές, για να φρεσκαριστεί η ομάδα.

Όταν όμως ένα παιχνίδι Κυπέλλου πηγαίνει προς τα πίσω και φαίνεται πως θα πας στην παράταση και στα πέναλτι, κρατήσαμε μέσα παιδιά που παρά την κόπωσή τους, είχαμε στο μυαλό μας πώς θα εκτελέσουν πέναλτι».

Για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα (Μιλούνοβιτς): «Φέραμε παίκτη με πολλές παραστάσεις, που έχει ταχύτητα, που μπορεί να πάει στο «ένας εναντίον ενός» και έχει καλή επαφή με την εστία πετυχαίνοντας πολλά γκολ. Όταν παίρνεις έναν παίκτη κοιτάς στατιστικά, χαρακτηριστικά και το επίπεδο όπου βρισκόταν. Ήταν δύο χρονιές βασικός στον Ερυθρό Αστέρα, έχει αγωνιστεί στη Super League, στην Ουγγαρία και βρίσκεται σε ιδανική ηλικία, είναι 29 χρόνων. Γνωρίζει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλάει ελληνικά, έχει φίλους στην ομάδα και από τις πρώτες προπονήσεις είδαμε ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί. Βέβαια θα χρειαστεί περίπου ένα δεκαήμερο για να μάθει τα τακτικά μας κομμάτια, αλλά πιστεύω ότι έχει το «θράσος» για να μπει άμεσα και να δείξει πράγματα».

Επίσημα στη Νίκη Βόλου ο Μιλούνοβιτς

Στην ανακοίνωση της απόκτησης του Λούκα Μιλούνοβιτς προχώρησε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κάνοντας δικό της και επίσημα τον 29χρονο μεσοεπιθετικό, που έχει αγωνιστεί και πάλι στην Ελλάδα στο παρελθόν, παίζοντας σε Πλατανιά και Αρη, σε Super League και Football League αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, και οι πρώτες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Λούκα Μιλούνοβιτς. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου του 1992, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Εχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε 257 ματς, μετρώντας 51 γκολ και 24 ασίστ. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες των ΦΚ Ζβεζντάρα και ΟΦΚ Μπέογκραντ.

Το 2010 έγινε επαγγελματίας στην ΟΦΚ Μπέογκραντ και το 2011 μεταπήδησε στην Ζούλτε Βάρεγκεμ, ενώ το 2012 επέστρεψε στην πατρίδα του για τον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2013-2014, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας τη σεζόν 2011-2012. Με τον Ερυθρό Αστέρα, αγωνίστηκε επίσης στο Europa League και με δύο δικά του γκολ βοήθησε να έρθει η νίκη με 3-4 επί της Ναφτάν στις 19/7 του 2012.

Ο Πλατανιάς έγινε η ομάδα που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό το 2014 και το 2016 πήρε μεταγραφή στον Άρη.

Από το 2018 μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί επίσης για τις: Βόζντοβατς, Μελάκα Γιουνάιτεντ, Σαμπάχ, Ντεμπρετσένι, Ναπρεντάκ Κρούσεβατς και Κουκέσι. Η Νίκη αποτελεί, πλέον, τη νέα του ομάδα.

Η καριέρα του Λούκα Μιλούνοβιτς σε αριθμούς:

ΟΦΚ Μπέογκαρντ 2 ματς

Ζούλτε Βάρεγκεμ 13 ματς, 1 ασίστ

Ερυθρός Αστέρας 61 ματς, 14 γκολ, 6 ασίστ

Πλατανιάς 48 ματς, 10 γκολ, 6 ασίστ

Άρης 40 ματς, 8 γκολ, 2 ασίστ

Βόζντοβατς 12 ματς

Μελάκα Γιουνάιτεντ 10 ματς, 7 γκολ, 4 ασίστ

Σαμπάχ ΦΑ 10 ματς, 3 γκολ (δανεικός)

Ντεμπρετσένι 8 ματς

Ναπρεντάκ Κρούσεβατς 26 ματς, 5 γκολ, 2 ασιστ

Κουκέσι 37 ματς, 7 γκολ, 3 ασίστ

Η δήλωση του Μιλούνοβιτς στο nikifc.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα, την οποία αγαπάω πολύ. Η Νίκη Βόλου είναι μια μεγάλη ομάδα που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει τους στόχους της. Απ’ όσα έχω δει μέχρι τώρα, με κάνουν να είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε κάτι πολύ καλό. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την υποδοχή». Λούκα, καλώς ήρθες στην οικογένειά μας».

Χωρίς φιλικό αύριο

Παρά το γεγονός πως είχε προγραμματιστεί φιλικός αγώνας για αύριο Κυριακή, η Νίκη Βόλου δεν θα αγωνιστεί τελικά κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’. Τα 120 λεπτά από το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με τον Ηρακλή, όσο και το γεγονός πως ακόμη δεν έχει οριστεί ο αγώνας της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη, ώθησαν τους κυανόλευκους να αναβάλουν το προγραμματισμένο για αύριο φιλικό. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν τόσο σήμερα όσο και αύριο, ενώ έχει προγραμματιστεί ρεπό για μεθαύριο Δευτέρα, εφόσον δεν παίξουν Κύπελλο την Τετάρτη 5/10.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου