ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Σπέκουλα» Ηρακλή με τη διαιτησία  

σπέκουλα-ηρακλή-με-τη-διαιτησία-887298

Την αρχή έκανε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Ηρακλή, Κώστας Γεωργιάδης, αμέσως μετά το ματς Κυπέλλου με τη Νίκη στο Καυτανζόγλειο, στο οποίο οι «κυανόλευκοι» του Βόλου πήραν την πρόκριση στα πέναλτι για την 4η φάση, και ακολούθησε ποστάρισμα της ΠΑΕ Ηρακλής.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις του νεαρού τεχνικού όσο και της διοίκησης του «Γηραιού», η οποία ένιωσε … αδικημένη που ο διαιτητής Χρήστος Κακουλίδης έδωσε επανάληψη σε απόκρουση του Βελλίδη στη διαδικασία των πέναλτι, ήταν η δυσφορία για τις αποφάσεις του Θρακιώτη ρέφερι, ο οποίος θεωρούν ότι ευνόησε τη Νίκη.

Βέβαια, τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και οι διοικούντες της θεσσαλονικιώτικης ομάδας δεν μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν το πέναλτι που ζητά η Νίκη στο πρώτο μέρος (19’), με τον Βιτλή να αρπάζει από τον ώμο τον Κάσσο και να τον πετά στο έδαφος, ούτε το πρώτο πέναλτι του Τζιώρα μετά τα 120 λεπτά, που είναι ξεκάθαρο ότι ο Βελλίδης αποκρούει αντικανονικά, εφόσον τη στιγμή της εκτέλεσης δεν πατά στη γραμμή της εστίας και είναι ένα μέτρο μακριά απ’ αυτή, αποκομίζοντας πλεονέκτημα.

Πάντως, όλοι στον Ηρακλή δεν πρέπει να έχουν παράπονο για την καθαρή αποβολή του Παπαστεριανού για το φάουλ στον Τζιώρα που θα έβγαινε στο τετ-α-τετ, αν δεν ανατρεπόταν, ενώ ο Γιουμπιτάνα στο 118’ παίρνει δεύτερη κίτρινη, γιατί εμποδίζει τον Κάσσο να εκτελέσει πλάγιο και δίνεται επανάληψη.

Ωστόσο, ακόμη κι αν η δεύτερη αποβολή είναι αυστηρή, δεν δικαιολογείται, ενώ το ματς βρίσκεται δύο λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης, να δηλώνει ο Κώστας Γεωργιάδης ότι ο διαιτητής γύρισε μόνος του το παιχνίδι.
Συγκεκριμένα ο 42χρονος κόουτς τόνισε: «Η δυναμική των δύο ομάδων είναι υψηλή για τη Σούπερ Λιγκ 2. Αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν ο Ηρακλής. Νομίζω ότι πέρα από ένα 15λεπτο, που δεν μας δημιούργησε προβλήματα η Νίκη, ήμασταν κυρίαρχοι. Ενώ η εικόνα του ματς ήταν υπέρ μας, πρώτη φορά βλέπω έναν διαιτητή να γυρίζει ένα παιχνίδι μόνος του. Κατανοητό, γιατί κι αυτοί προετοιμάζονται, όπως είπε και ο αντίπαλος κόουτς, και τα λάθη τους τα βλέπουμε κι εμείς ανθρώπινα. Αυτήν την περίοδο οι ομάδες δεν είναι έτοιμες να παίζουν 120 λεπτά».

Σε ό,τι αφορά την ΠΑΕ Ηρακλής, που ήταν … πολύ ευαίσθητη με την επανάληψη που δόθηκε σε πέναλτι που απέκρουσε ο Βελλίδης σε εκτέλεση του Τσουκαλά, δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στην απόκρουση στην εκτέλεση του Τζιώρα, στην οποία ο έμπειρος γκολκίπερ έχει πάει… βόλτα.

Πιο αναλυτικά το ποστάρισμα της ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρει, παραθέτοντας και σχετική φωτογραφία: «Ο αμυνόμενος τερματοφύλακας παραμένει πάνω στη δική του γραμμή τέρματος μεταξύ των κάθετων δοκαριών του τέρματός του, με «μέτωπο» προς τον παίκτη που θα το εκτελέσει, μέχρι να λακτισθεί η μπάλα (δεν απαγορεύεται να μετακινεί τα πόδια του ή να μετακινείται πάνω στη γραμμή τέρματος, αλλά απαγορεύεται να βγει έξω από τη γραμμή τέρματος, μέχρι να λακτισθεί η μπάλα). Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να καταλάβει στη φωτογραφία ποτέ γίνεται το λάκτισμα και που βρίσκεται ο τερματοφύλακας τη στιγμή εκείνη…. ή και όχι ! Μας κάνετε πιο δυνατούς».

«Ντροπή να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα»

Από τη μεριά του ο Αλέκος Βοσνιάδης στάθηκε περισσότερο στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, με τον προπονητή της Νίκης να τονίζει στο nikifc.gr: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες και των δύο ομάδων που κατάφεραν να βγουν υγιείς απ’ αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Είναι ντροπή επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να παίζουν σ’ αυτές τις συνθήκες.

Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς, που πήγε στη δύναμη. Παίξαμε κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Από την πλευρά μας θέλουμε πολλή δουλειά, αλλά είναι καλό που σε μια περίοδο προετοιμασίας, είχαμε ένα επίσημο ματς με έναν τέτοιον αντίπαλο. Εκεί που πήγε το ματς ο πιο ικανός και τυχερός θα περνούσε. Αυτοί ήμασταν εμείς.

Θέλω να πω μπράβο στους παίκτες μου, που τα κατάφεραν και πήραμε μια μεγάλη πρόκριση. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ταξίδεψε σήμερα και βρέθηκε στο πλευρό μας δίνοντάς μας δύναμη. Εύχομαι να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, όπως μόνο αυτοί ξέρουν».

Πάντως, ο κ. Βοσνιάδης εξέπληξε με το σχήμα που παρέταξε, το οποίο δεν βοηθούσε τη Νίκη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έχοντας τρία στόπερ στην ενδεκάδα και τέσσερις παίκτες που λογίζονται ως αμυντικοί χαφ, με τους Κυριακίδη, Τσουκαλά στην ίδια ευθεία με τους πλάγιους μπακ και μπροστά τους τους Γαβριηλίδη και Πααγιωτίδη ως εσωτερικούς μέσους πίσω από τον Ροχάνο.

Στο προχθεσινό παιχνίδι να σημειωθεί ότι έδωσε το παρών και ο Μιλούνοβιτς, ο Σέρβος επιθετικός, που αποκτήθηκε από τη Νίκη και το μόνο που απομένει, είναι να ανακοινωθεί και επίσημα.

Η Νίκη περιμένει την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση και χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιο, στην ΠΑΕ έχουν την πληροφόρηση ότι το ματς με τον Αγιο Νικόλαο εκτός έδρας για την 4η φάση του Κυπέλλου, που θα είναι εκτός έδρας, πάει για τις 12/10.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Blue Club με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τους οργανωμένους του Ηρακλή για τη φιλοξενία: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της Αυτόνομης Θύρας 10 για την εξαιρετική φιλοξενία για ακόμη μια φορά. Την επόμενη, είναι η σειρά μας! Ραντεβού στη Νέα Ιωνία.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την πρόκριση, προσδοκούμε ανάλογη συνέχεια.

BLUE CLUB «Π. ΝΤΟΚΟΥΖΗΣ» 1985 – ΘΥΡΑ 3.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και η ΠΑΕ Νίκη για τη διοίκηση του Ηρακλή: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί τη διοίκηση του Ηρακλή για την άριστη φιλοξενία, την οποία δεσμευόμαστε να ανταποδώσουμε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου