ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ενισχύεται επιθετικά η Νίκη, πριν το Κύπελλο με Ηρακλή

ενισχύεται-επιθετικά-η-νίκη-πριν-το-κύ-860523

Μπορεί η Νίκη Βόλου να έχει να δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι μεθαύριο Τετάρτη 28/9 για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά δεν ακύρωσε το φιλικό παιχνίδι με τη Λαμία, την ώρα που ετοιμάζει ακόμη μία μεταγραφική κίνηση, για την ενίσχυση της επίθεσης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι έδωσαν το 5ο κατά σειρά φιλικό τους παιχνίδι, υποδεχόμενοι την ομάδα της Λαμίας στο γήπεδο της Νεάπολης το περασμένο Σάββατο, και μετά τη λήξη του (2-2), ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης αποκάλυψε πως η ομάδα του θα προχωρήσει στην απόκτηση ακόμη ενός επιθετικού.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Μακεδόνας τεχνικός ερωτήθηκε αρχικά γιατί επέλεξε να μην ακυρώσει το φιλικό με τη Λαμία τονίζοντας:

«Δεν ακυρώσαμε το φιλικό με τη Λαμία γιατί θέλαμε να «μεγαλώσουμε» λίγο τους χρόνους που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής στα πόδια του. Θα λέγαμε πως το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν σχεδόν εκτός προγράμματος. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι (σ.σ. την Τετάρτη) και σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) μας δόθηκε η δυνατότητα να «μεγαλώσουμε» τον χρόνο συμμετοχής κάποιων ποδοσφαιριστών.

Ηταν καλή η παρουσία μας. Δεν είχε καμία σχέση με την παρουσία μας στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι ως ομάδα, με περισσότερη όρεξη, με υπομονή στο παιχνίδι μας και καλή αμυντική συμπεριφορά για αρκετό διάστημα. Νομίζω πως ήταν μια πολύ καλή και σοβαρή παρουσία.

Βέβαια, είχε πολλά θετικά, υπήρξαν όμως και τα αρνητικά. Δεν μπορεί ένα παιχνίδι ενώ είσαι στο 2-0 να το… «πετάξεις». Ο αντίπαλος είναι έμπειρος, έγινε ένα πέναλτι από αυτά που γίνονται. Από εκεί και μετά η αντίδρασή μας θα έπρεπε να είναι πιο συγκεκριμένη.

Και μετά το 2-2 όμως η ομάδα αντέδρασε, δεν πήγε πίσω, προσπάθησε να επιτεθεί και αυτό είναι κάτι καλό και από τα στοιχεία που κρατάμε.

Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε, μπήκαν και πολλά παιδιά για να πάρουν κι αυτά κάποιο χρόνο. Γενικά θεωρώ ότι είχαμε καλή παρουσία. Ηταν ένα πολύ καλό φιλικό».

Στη συνέχεια σχολίασε πως η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε απέναντι στη Λαμία δεν θα έχει σχέση με την ενδεκάδα που θα παρατάξει μεθαύριο στο Καυτανζόγλειο:

«Σίγουρα θα υπάρχουν άλλα πρόσωπα. Νομίζω πως είναι αρχή και οι ομάδες δεν είναι έτοιμες ακόμη, σίγουρα θα πάνε να εκπλήξουν ο ένας τον άλλο. Λίγο πολύ όμως είμαστε και ομάδες που γνωριζόμαστε από την περσινή κοινή παρουσία. Λίγο-πολύ περιμένουμε τι θα βρούμε. Περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει επιστροφή παικτών που λείπουν και μιλάω για τις επιστροφές των ξένων (σ.σ. Μιράντα-Σιαφά).

Υγιείς να είμαστε και να πάμε να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι, ένα παιχνίδι Κυπέλλου επίσημο πλέον, απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση. Παλεύουμε να είναι παρών ο Μιράντα στο παιχνίδι. Αν δεν προλάβει, δεν πειράζει, υπάρχει βάθος, θα δώσουν τη μάχη τα υπόλοιπα παιδιά.

Πήρε χρόνο κι ο Τσουκαλάς σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Πιστεύω σιγά-σιγά να είμαστε όπως πρέπει και με όσα παιδιά είναι εδώ να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Προφυλάξαμε τον Γρομητσάρη, ο οποίος είχε ένα διάστρεμμα την προηγούμενη εβδομάδα, θα μπορούσαμε να τον βάλουμε στο παιχνίδι, αλλά προφυλάχτηκε και πιστεύω να είναι έτοιμος κι αυτός. Είναι μία λύση για εμάς. Είναι έτοιμος για να παίξει».

Αναφερόμενος στην παρουσία του Μπρούνο Μορέιρα και την εξέλιξή του στα φιλικά τόνισε: «Είναι ένας παίκτης που ήρθε από πολύ μακριά. Πρέπει να προσαρμοστεί στο ποδόσφαιρο της Ευρώπης και κυρίως στη Super League 2, που είναι ένα πρωτάθλημα με τις ιδιαιτερότητές του. Τόσο αυτός, όσο και ο Ολαϊσόλα είναι ποδοσφαιριστές που πιστεύω πως θα μας δώσουν λύσεις. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να κρίνουμε παιδιά που άλλαξαν ήπειρο και ήρθαν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Δεν θα ενθουσιαστούμε, αλλά και ούτε θα τους απορρίψουμε με τη μία. Είναι παιδιά τα οποία έχουν καλά στοιχεία και πιστεύω πως με την προσαρμογή τους θα έχουμε κι άλλες λύσεις. Αυτή τη στιγμή δείχνουν να ψάχνονται, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι που περνάει τους βλέπουμε να γίνονται καλύτεροι. Θα τους δώσουμε το χρόνο τους και θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα παιδιά. Υγεία να υπάρχει και η ομάδα μας θα είναι όπως πρέπει».

Σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Παναγιωτίδη σε ρόλο δεξιού μέσου, όπου δεν είχε παίξει στο παρελθόν πρόσθεσε: «Έχουμε επιλογές και υπάρχουν καλοί παίκτες οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις και σε άλλες θέσεις. Ο Παναγιωτίδης ήδη από πέρυσι έχει παίξει ως αριστερό μπακ, σε προηγούμενες ομάδες του έπαιξε στόπερ, πήγε στο κέντρο, πήγε πλάγια. Μας ενδιαφέρουν πολύ αυτοί οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να μας δώσουν λύσεις σε διάφορες θέσεις και να μας λύνουν προβλήματα».

Ακολούθως αποκάλυψε πως κάτι ετοιμάζεται μεταγραφικά στη Νίκη Βόλου: «Νομίζω πως με την επιστροφή των παιδιών που λείπουν και κάτι ακόμα που έχουμε στο κεφάλι μας, θα είμαστε όπως πρέπει. Κάτι ετοιμάζεται. Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα το δούμε και πιστεύω πως θα είναι λύση που αν πάει κατ’ ευχή, θα μας δώσει αρκετά πράγματα. Αφορά σε παίκτη που αγωνίζεται στην επίθεση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου