ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ισόπαλη πρόβα τζενεράλε για Νίκη

ισόπαλη-πρόβα-τζενεράλε-για-νίκη-862192

Ισόπαλη με σκορ 2-2 αναδείχθηκε η Νίκη στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στη Νεάπολη με αντίπαλο τη Λαμία και αποτέλεσε το τελευταίο τεστ των κυανόλευκων του Βόλου πριν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο για το Κύπελλο Ελλάδας την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν θετικά και αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι τους και σίγουρα το γεγονός ότι έκαναν το 2-0 στο 54’ και μέχρι το 60’ είχαν ισοφαριστεί, πρέπει να προβληματίσει, με το σκορ να διαμορφώνεται μετά από τέρματα του Τσουκαλά στο 44’, του Κάσσου με πέναλτι στο 54’, του Μποάκιε με πέναλτι στο 55’ και του Γιακουμάκη με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε μία έκπληξη στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής της Νίκης με τη χρησιμοποίηση σ’ αυτή τη θέση του αριστεροπόδαρου κεντρικού χαφ Παναγιωτίδη. Απέναντι έπαιζε ο Μπρούνο Μορέιρα, φορ ο Ροχάνο, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Γαβριηλίδης. Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, οι Κάσσος και Δημητρίου έπαιζαν στα άκρα και στο κέντρο αυτής οι Δεληζήσης, Ανδρέου.

Η Λαμία να σημειωθεί ότι ήρθε στον Βόλο χωρίς τους διεθνείς Ασκόφσκι, Σλίβκα, τον ανέτοιμο Καραμάνο, που προερχόταν από τραυματισμό, αλλά και τους Αντέτζο, Τσιλούλη, Τζανδάρη, Ντε Βινσέντι, Τσιλούλη και Μανούσο. Ο Φέστα επέλεξε τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην τετράδα των μετόπισθεν Προβυδάκης (δεξιά) και Σαραμαντάς (αριστερά) ήταν οι πλάγιοι μπακ και οι Τζανετόπουλος, Μπενίτες οι στόπερ. Γκέντσογλου και Μπάμπης ήταν οι αμυντικοί χαφ, μπροστά τους και πίσω από τον φορ Μποάκιε έπαιζε ο Βασιλακάκης, ενώ ο Μαρμεντίνι τοποθετήθηκε δεξιά και ο Τσούκαλος αριστερά.

Οι φάσεις του αγώνα

Η πρώτη άξια λόγου φάση σε ένα ματς με μηδενικό θέαμα έως τότε έγινε στο 30’, με τον Τσουκαλά, έχοντας πλάτη στην εστία και ευρισκόμενος στο ημικύκλιο της περιοχής, να στρώνει στον Παναγιωτίδη, που ερχόταν από πίσω. Ο τελευταίος έκανε ένα πλασαριστό αριστερό σουτ, που βρήκε μεν εστία, ωστόσο η μπάλα πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Στο επόμενο λεπτό η Λαμία πήγε να κάνει κάτι καλό, με τον Τσούκαλο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ανδρέου να διώχνει σε κόρνερ σε μία υποψία ευκαιρίας για τους φιλοξενούμενους.

Η Νίκη ήθελε να πιέζει ψηλά και να μεταφέρει το παιχνίδι προς την αντίπαλη περιοχή και στο 44’ κατάφερε να σκοράρει, εκμεταλλευόμενη ένα ολέθριο λάθος του Γκαραβέλη.

Συγκεκριμένα σ’ αυτό το λεπτό ο Κυριακίδης σε φάουλ που κέρδισε η Νίκη στον άξονα γέμισε στην περιοχή, όπου ο τερματοφύλακας της Λαμίας βγήκε στο ύψος του πέναλτι να μπλοκάρει, αλλά μπερδεύτηκε με τον Τζανετόπουλο και έχασε την μπάλα από τα χέρια του. Το δώρο δέχτηκε με … μεγάλη ευχαρίστηση ο Τσουκαλάς, που με αριστερό πλασέ σε κενή από τερματοφύλακα εστία και περνώντας την μπάλα ανάμεσα από πολλά πόδια αμυνομένων έκανε το 1-0.

Η Νίκη κατάφερε με πέναλτι που κέρδισε ο Μορέιρα σε ανατροπή του από τον Τζανετόπουλο και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κάσσος να κάνει το 2-0 στο 54’, ωστόσο στο 55’ δόθηκε πέναλτι εις βάρος της βολιώτικης ομάδας για χέρι αμυνομένου μετά από γέμισμα με φάουλ. Ο Μποάκιε ήταν αυτός που ευστόχησε από την άσπρη βούλα και μείωσε στο 54’ σε 2-1, που δεν έμεινε για πολύ, καθώς στο 60’ έγινε το 2-2. Ο Μποάκιε δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Γιακουμάκη, που κινήθηκε ωραία εντός περιοχής και με υπέροχο πλασέ στο αριστερό πλαϊνό δίχτυ ισοφάρισε.

Η Νίκη Βόλου είχε την ευκαιρία στο 67’, για να ξαναπάρει το προβάδισμα, με σουτ του Γαβριηλίδη στο οριζόντιο δοκάρι σε μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Στο 80ο λεπτό ο Προβυδάκης εκτέλεσε απευθείας και πλασαριστά ένα μακρινό φάουλ, που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, με το 2-2 να μένει έως τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης, καθώς στις καθυστερήσεις ο Λογαράς έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια σε κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τοπαλίδη.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Δημητρίου, Δεληζήσης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Γαβριηλίδης, Παναγιωτίδης, Μορέιρα, Ροχάνο.

Επαιξαν στο δεύτερο μέρος και οι: Μπουργάνης, Κριμιτζάς, Τοπαλίδης, Λογαράς, Μέτσε, Ολαϊσόλα, Αναστασίου, Τζιώρας.

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Μπενίτες, Γκέντσογλου, Μπαμπής, Μαρμεντίνι, Μποάκιε, Βασιλακάκης, Τσούκαλος.

Επαιξαν στο δεύτερο μέρος και οι: Γιακουμάκης, Ρόμανιτς, Νούνιες, Μαργαρίτης.

Τίμησαν τον Τζανετόπουλο

Τον Άνταμ Τζανετόπουλο, που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Νίκης Βόλου, τίμησαν δύο μέλη του Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» πριν την έναρξη του φιλικού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου