ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στη τελική ευθεία για το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων

στη-τελική-ευθεία-για-το-ξεκίνημα-των-ε-865704

Από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα της Νίκης Βόλου τη φετινή σεζόν, μια και κληρώθηκε με τον Ηρακλή για τη γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, παίζοντας την επόμενη Τετάρτη 28 Σεπτέμβριου, σε νοκ άουτ αγώνα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι του Βόλου και της Θεσσαλονίκης είχαν κάνει πρεμιέρα και πάλι την περσινή σεζόν, αλλά για το πρωτάθλημα της Super League 2, σε ένα παιχνίδι που δεν ανέδειξε νικητή, όπως έγινε και στο ματς του β’ γύρου στο Πανθεσσαλικό.

Αναμφίβολα το ζευγάρι Ηρακλής-Νίκη είναι από τα πιο δυνατά για τη γ’ φάση του θεσμού, όπου πέρυσι η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη τα είχε πάει περίφημα για να φθάσει μέχρι τους διπλούς αγώνες με τον Παναιτωλικό, από τον οποίο και αποκλείστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο παιχνίδι της Νίκης Βόλου στο θεσμό είναι νοκ άουτ, ενώ ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια και για την επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού ΑΟ Αγίου Νικολάου – Επισκοπή.

Επέστρεψαν στις προπονήσεις

Στις προπονήσεις επέστρεψαν και πάλι από χθες οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, που πριν από το παιχνίδι Κυπέλλου έχουν φιλικό αγώνα απέναντι στη Λαμία, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Γήπεδο της Νεάπολης στις 17:30.

Απόντες θα είναι σίγουρα οι Οσκαρ Σιαφά και Χοσέτε Μιράντα, που έχουν ενσωματωθεί εκ νέου στην Εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας και θα συμμετάσχουν σε φιλικούς αγώνες με αντιπάλους Τόγκο και Ρουάντα αντίστοιχα στις 24 και στις 27 Σεπτεμβρίου. Τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στο Μαρόκο και στην πόλη της Καζαμπλάνκα.

Οι κυανόλευκοι θα υποδεχθούν την ομάδα από τη Φθιώτιδα, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή της Super League 1, λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων, και θέλουν να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα, βελτιωμένη προς το καλύτερο, αλλά και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς με τον Ηρακλή.

Υπέρ του Ηρακλή

η προϊστορία

στο Κύπελλο

Το 2005 αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά Νίκη Βόλου και Ηρακλής, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 5-2 στις 5 Ιανουαρίου, κι ενώ το πρώτο ημίχρονο είχε λήξει ισόπαλο με 2-2.

Ο Ηρακλής ήταν εκείνος που πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Παντελή Καπετάνο στο 1’, αλλά η Νίκη ισοφάρισε με πέναλτι του Δημήτρη Μπαλάφα σε 1-1, για να πάρει κεφάλι στο σκορ με 1-2, μετά από δύο λεπτά και γκολ του Ανδρουτσόπουλου στο 13’. Ο Π. Καπετάνος ισοφάρισε σε 2-2 στο 30’, για να αναλάβει δράση στη συνέχεια ο Κένεντι Μπακιρτζίογλου, σκοράροντας τόσο στο 54’ όσο και στο 67’ για το 4-2, με το τελικό 5-2 να διαμορφώνεται από αυτογκόλ του Βασίλη Αναστασιάδη στο 80’. Αυτό το παιχνίδι, αποτελούσε ρεβάνς του 0-2 στο Πανθεσσαλικό, όπου και πάλι ο Σουηδός, Κένεντι Μπακιρτζίογλου, είχε σκοράρει δύο φορές. Νωρίτερα η Νίκη Βόλου είχε αποκλείσει στην α’ φάση το Χαϊδάρι.

Ο Χρήστος Κοντοβάς προσπαθεί να αποσοβήσει ένα από τα δύο γκολ του Παντελή Καπετάνου το 2005

Οι αναμετρήσεις Ηρακλή-Νίκης Βόλου στο Κύπελλο, ξεκινώντας από την τελευταία χρονικά, έχουν ως εξής:

05/01/05 Ηρακλής-Νίκη Βόλου 5-2

15/12/04 Νίκη Βόλου-Ηρακλής 0-2

12/09/90 Ηρακλής-Νίκη Βόλου 5-0

06/02/80 Νίκη Βόλου-Ηρακλής 0-5

18/04/58 Ηρακλής-Νίκη Βόλου α.α. 2-0

06/04/58 Νίκη Βόλου-Ηρακλής 0-0

06/03/55 Νίκη Βόλου-Ηρακλής 2-1

22/05/47 Ηρακλής-Νίκη Βόλου 3-0.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου