ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Θα είμαστε όπως πρέπει, όταν πρέπει»

βοσνιάδης-θα-είμαστε-όπως-πρέπει-ότα-866760

Μπορεί η Νίκη Βόλου να πραγματοποίησε τη χειρότερή της εμφάνιση στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας απέναντι στην ΑΕΛ και να έχασε με 2-0, όμως σύμφωνα με τον προπονητή της Αλέκο Βοσνιάδη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι έχασαν με 2-0 από τους βυσσινί στο γήπεδο της Νεάπολης το περασμένο Σάββατο στο 4ο κατά σειρά φιλικό κι αφού είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι κόντρα στη Βέροια με 1-1 και είχαν κερδίσει νωρίτερα Ηρακλή Λάρισας (2-0) και Απόλλωνα Λάρισας (1-0).

Ο Μακεδόνας τεχνικός της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Θεοχάρη, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου εμφανίστηκε ήρεμος αλλά και βέβαιος για τις δυνατότητες της ομάδας του, παρά το άσχημο πρόσωπο που έδειξε απέναντι σε μία ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο, όπως και η δική του.

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος κόουτς τόνισε πως η ΑΕΛ εμφανίστηκε στον αγώνα με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, σε αντίθεση με την πιο… χαλαρή ομάδα του.

Αρχικά επεσήμανε πως: «Ηταν ένα φιλικό παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Με τα προηγούμενα αποτελέσματά του συσπειρώθηκε, συγκεντρώθηκε και ήρθε αποφασισμένος. Τον βρήκαμε σε επίπεδο ομάδας, σαν να παίζει πρωτάθλημα και μπράβο του. Αντέδρασε σωστά. Εμείς έχουμε ακόμη τη χαλαρότητα των φιλικών παιχνιδιών. Οι αντίπαλοί μας ήταν πνευματικά πιο προετοιμασμένοι από εμάς. Ηταν πρώτοι στις μονομαχίες και όταν χρειάζονταν η μπάλα να φύγει, έφευγε με τον τρόπο που έπρεπε.

Επειδή από την ΑΕΛ μας είχαν δει σε προηγούμενα παιχνίδια, επιλέξανε να μην πρεσάρουν ψηλά, να παίξουν γρήγορα στην πλάτη της άμυνας και «φάγαμε» γρήγορα δύο τέτοια γκολ, το ένα πίσω απ’ το άλλο και με τον ίδιο τρόπο. Δεν αμυνθήκαμε καλά και δεν ήμασταν ψύχραιμοι. Οταν το παιχνίδι στράβωσε δεν αντιδράσαμε καλά.

Ολα αυτά είναι μαθήματα που πρέπει να πάρουμε κι ας έχει ένα μήνα ακόμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα τα βρούμε μπροστά μας. Εννοείται πως είναι άλλο τα φιλικά παιχνίδια κι άλλο τα επίσημα.

Είμαστε ακόμη σε φάση που αλλάζουμε τις εντεκάδες και δίνουμε τον ίδιο χρόνο, προσπαθώντας να «γεμίσουμε» όλα τα παιδιά από χρόνο συμμετοχής. Εννοείται ότι θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά κι όταν δεν τα κερδίζουμε πρέπει να αποκτήσουμε κάποιο κέρδος, βλέποντας τα λάθη μας και τι δεν πρέπει να κάνουμε, ώστε να μην είμαστε εύκολη λεία στον αντίπαλο.

Εννοείται ότι δεν θα είναι τίποτα εύκολο για εμάς. Τα αποτελέσματα πρέπει να δίνεις μάχη για να τα κερδίζεις. Και θα προετοιμαστούμε και θα προσαρμοστούμε και θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε».

Για τους Σιαφά και Τσουκαλά που πήραν χρόνο συμμετοχής μετά από καιρό: «Είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά είχαμε επιλέξει με τους γιατρούς να μπουν Σιαφά και Τσουκαλάς, ώστε να μην τους φορτώσουμε. Υπήρξαν κι άλλα παιδιά που έπρεπε να βγουν λίγο πιο νωρίς, λόγω μικροτραυματισμών. Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο στους παίκτες που έλειπαν. Σίγουρα φαίνονται ότι είναι πίσω. Κυρίως ο Σιαφά γιατί ταλαιπωρήθηκε. Νομίζω ο Σταύρος Τσουκαλάς έχει την εμπειρία να επανέλθει γρήγορα. Κάποια στιγμή είναι σημαντικό να γυρίσει το μυαλό μας στα παιχνίδια και να μην έχουμε αυτή τη χαλαρότητα των φιλικών. Παιχνίδι με παιχνίδι αυτό θα επιτευχθεί, ας το έχουμε στο μυαλό μας».

Για τον τραυματισμό του Γρομητσάρη: «Διάστρεμμα. Γύρισε το πόδι του, να δούμε. θα κάνουμε τα απαραίτητα και θα δούμε. Μακάρι να μην χρειαστεί χρόνος και να είναι το παιδί όπως πρέπει. Αλλά, αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αναγκαστικά τέτοια πράγματα θα υπάρχουν».

Για τις αδυναμίες της ομάδας του που εντόπισε στο φιλικό με την ΑΕΛ: «Πρέπει να δίνουμε μάχη κάθε μέρα για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται και το κυριότερο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ομάδα χωρίς διάθεση να αμυνθεί και να δει ίδια όλα τα παιχνίδια, θα το βρίσκει μπροστά της και θα έχει πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι παίζω μόνο επιθετικά. Ποδόσφαιρο είναι χάνω την μπάλα, δίνω μάχες, είμαι οργανωμένος, είμαι τακτικά όπως πρέπει. Σιγά σιγά πλησιάζοντας στο πρωτάθλημα θα αποκτήσουμε κι αυτό. Από το χαλαρό φιλικό σε επίσημα παιχνίδια και καλύτερες συμπεριφορές».

Για τα «εύκολα» γκολ που δέχθηκε η Νίκη: «Οταν δίνεις στον αντίπαλο τη δυνατότητα να μεταφέρει εύκολα το παιχνίδι στην πλάτη της άμυνάς σου, είναι φυσιολογικό να φας δυο τέρματα. Και όταν μάλιστα ο αντίπαλος είναι καλός και δεν είναι κανένας τυχαίος.

Στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Βέροια είχαμε την υπεροχή, τη διάθεση να αμυνθούμε σωστά και προσέχαμε, αλλά εκεί κάναμε άλλα πράγματα.

Εκεί έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι και να μη δεχθούμε το γκολ στο τέλος. Είναι ένα παιχνίδι που δεν μας πείραξε η ισοπαλία, αλλά αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε, γιατί αργότερα θα καίνε και θα πειράζουν πολύ.

Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να δίνουμε χρόνο, να παίζουν όλοι, ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές σε καλή κατάσταση. Αν επιδιώξεις να κερδίσεις τα παιχνίδια, πραγματικά τα αντιμετωπίζεις τελείως διαφορετικά. Αυτή την περίοδο έχουμε επιλέξει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Να μειώνουμε τα λάθη μας, να δίνουμε χρόνο και κάποια στιγμή να είμαστε όπως πρέπει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου