ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τα είχε όλα η Νίκη, εκτός από το αποτέλεσμα

τα-είχε-όλα-η-νίκη-εκτός-από-το-αποτέλε-284107

Σε τρία ματς Κυπέλλου και πέντε πρωταθλήματος κρατούσε η Νίκη Βόλου το αήττητο στη φετινή σεζόν, αλλά αυτό έσπασε στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο οποίος επικράτησε στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου με 0-1 στο Πανθεσσαλικό και απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Αγρίνιο.

Οι κυανόλευκοι του Αλέκου Βοσνιάδη απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ και στο δεύτερο πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού, έχοντας μείνει πίσω στο σκορ. Παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους Αργεντινούς Λούκας Γκαρσία και Ροχάνο να μένουν εκτός αποστολής, για να πάρουν ανάσες, και τον Κυριακίδη, παρότι ήταν στον πάγκο, να μη χρησιμοποιείται καθόλου, η Νίκη ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό.

Με σωστή ανάπτυξη, επιτυχημένους συνδυασμούς και κατοχή μπάλας έφερε σε δύσκολη θέση τον Παναιτωλικό, ο οποίος ήταν τυχερός που η εστία του δεν παραβιάστηκε πρώτη. Οι Αγρινιώτες, που κι αυτοί ξεκούρασαν κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως τους Καρέλη, Ντίας και Έλντερ Μπαρμπόσα, ήταν πιο αποτελεσματικοί, καθώς σκόραραν στο 42’ με τον Ντουάρτε και κράτησαν το υπέρ τους 0-1 έως το τέλος.

Για τη Νίκη, που παρατάχθηκε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας που έχει αρκετά μεγαλύτερο μπάτζετ, έλειπε μόνο το αποτέλεσμα, αλλά το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη ανάγκασε όλους όσοι είδαν τον αγώνα να κάνουν λόγο για αγωνιστική ανωτερότητα της βολιώτικης ομάδας, η οποία δεν ξεγράφει την υπόθεση «πρόκριση» παρά την ήττα, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο προπονητής της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βοσνιάδης τόνισε: «Νομίζω ότι είχαμε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, τις συνεργασίες και δεν κινδυνεύσαμε. Έγινε μία φάση στο 44’ και πήγε η μπάλα στα δίχτυα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν παίρνεις πάντα, όταν είσαι καλύτερος, το αποτέλεσμα.

Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε πως είμαστε μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και ότι έχουμε βάθος στο ρόστερ, γιατί είχαμε και διαφορετικά πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Πιθανότητες υπάρχουν, γιατί υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι. Θα διεκδικήσουμε κι εκεί το καλύτερο και συνεχίζουμε. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, είναι 90 λεπτά ακόμη. Όπως προηγήθηκε ο αντίπαλος, χωρίς να έχει κάνει φάση μέχρι εκείνη τη στιγμή, μπορεί να γίνει και για εμάς αυτό. Θα πάμε να παίξουμε και να διεκδικήσουμε κάτι καλό.

Ήταν μία ευκαιρία για μας, γιατί δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο, ενώ παίζοντας καλά αποκτούμε αυτοπεποίθηση. Είμαστε μία καινούργια ομάδα.

Οι καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα μας δημιουργούν καλή διάθεση. Θα δούμε τώρα το επόμενο παιχνίδι. Όταν έρθει η ώρα του δεύτερου παιχνιδιού, θα είμαστε όπως πρέπει, για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Από τη μεριά του, ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Αναστασίου, ανέφερε: «Όταν παίζεις δύο παιχνίδια μαζί, σημαντικό είναι και το αποτέλεσμα. Είχαμε αρκετά προβλήματα με παιδιά που επανήλθαν από τραυματισμούς και από μακρόχρονη απουσία. Θέλαμε να τους βάλουμε σε αγωνιστικό ρυθμό, για να τους έχουμε σ’ ένα βαθμό ετοιμότητας, γιατί υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια σε δέκα μέρες. Δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος από την απόδοση, αλλά είναι και φυσιολογικό αυτό, γιατί αρκετά παιδιά ψάχνονται ακόμη. Κρατάμε το αποτέλεσμα και τη νίκη, αλλά έχουμε τρεις βδομάδες μέχρι τον επαναληπτικό.

Από κάποιους σίγουρα είδα όσα περίμενα, από κάποιους άλλους όχι. Είναι μαραθώνιος και είναι δύσκολο για όσους έλειπαν για μεγάλο διάστημα να βρουν τα πατήματά τους και θέλουν στήριξη. Τα θετικά αποτελέσματα βοηθούν στην ψυχολογία της ομάδας. Η ρεβάνς θα γίνει μετά από τρία σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Θα δούμε την κατάσταση των παικτών μας τότε, γιατί είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν τα Χριστούγεννα και πάντα αυτό είναι το πιο δύσκολο. Αν θέλουμε όμως να προχωρήσουμε, πρέπει να έχουμε τη σωστή νοοτροπία και την απαραίτητη προσήλωση».

Επιστρέφει ο Πάνος,

πρόβλημα με Αλιατίδη

Ο Αλέκος Βοσνιάδης πολύ δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του για το κυριακάτικο ματς με τη Ξάνθη στη Νεάπολη τον Αλιατίδη, που έγινε αναγκαστική αλλαγή την Τετάρτη από τον Βασιλείου στο 65’ και η πρώτη διάγνωση είναι θλάση πρώτου βαθμού. Τουλάχιστον ο Πάνος, που έλειψε με τον Παναιτωλικό λόγω τραυματισμού, προπονείται κανονικά και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2.

Και δεύτερη φορά ο Τακίδης

Ο 31χρονος Κιλκισιώτης ρέφερι, Γιώργος Τακίδης, ορίζεται για δεύτερη φορά φέτος σε ματς Σούπερ Λιγκ 2 (και τρίτο συνολικά στην καριέρα του) και το άξιο αναφοράς είναι πως κι αυτό είναι για παιχνίδι της Νίκης. Αρχικά, η βολιώτικη ομάδα τον συνάντησε στις 7 Νοεμβρίου με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, όταν έδωσε σχεδόν όλα τα «μικροσφυρίγματα» στον Ηρακλή, δείχνοντας να επηρεάζεται από την έδρα και εκνευρίζοντας τους παίκτες και τον προπονητή των φιλοξενούμενων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου