ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Για την πρόκριση στους 16 η Νίκη

για-την-πρόκριση-στους-16-η-νίκη-338949

Στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος έπειτα από οκτώ σχεδόν χρόνια θέλει να βρεθεί σήμερα η Νίκη Βόλου, που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της 5ης φάσης του θεσμού τον ΑΟ Τρικάλων στο στάδιο της γειτονικής πόλης στις 17.15 (Cosmote Sport 2) σε νοκ-άουτ αναμέτρηση, η οποία σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα πάει στην παράταση και τα πέναλτι.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη είναι το τρίτο επίσημο παιχνίδι φέτος, αφού προηγήθηκαν αυτά, επίσης για το Κύπελλο, με Φήκη (νίκη με 0-1 πάλι στο Στάδιο Τρικάλων στις 26/9) και Εργοτέλη (νίκη με 2-0 στη Νεάπολη στις 6/10).

Οι κυανόλευκοι επιδιώκουν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο και στον σημερινό αγώνα, αλλά κι αυτόν της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό με την Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, αλλά σήμερα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στη «μάχη» με τα Τρίκαλα, καθώς θέλουν να προχωρήσουν στο Κύπελλο.

Απ’ αυτή τη φάση θα προκριθούν δώδεκα ομάδες και στην επόμενη (6η) θα μπουν στον θεσμό οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρης.

Τελευταία φορά που η βολιώτικη ομάδα βρέθηκε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν το 2013-14, τη χρονιά της ανόδου της από τη Β’ στην Α’ Εθνική. Τότε είχε αποκλείσει τον Εθνικό Γαζώρου με 1-2 στις Σέρρες και αντιμετώπισε στη συνέχεια τον Πανθρακικό, που αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική. Οι κυανόλευκοι έχασαν με 2-1 στη ρεβάνς, όσο είχαν κερδίσει στο Πανθεσσαλικό, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Ανιέτε στο 79’, αλλά κέρδισαν με 1-4 στα πέναλτι.

Στους 16 η Νίκη είχε συναντήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης, που επίσης έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία. Εχασε με 3-1 στη Ριζούπολη στις 5/12/13 και στις 16/1/14 στο Πανθεσσαλικό δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, κερδίζοντας με 1-0.

Η Νίκη πέρσι δεν είχε αγωνιστεί στο Κύπελλο, καθώς δε συμμετείχαν σ’ αυτό οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, ενώ πρόπερσι αποκλείστηκε από τον Αιολικό με 1-0 στη Μυτιλήνη (16/10/2019), δεχόμενη γκολ στην αρχή και χάνοντας στη συνέχεια σωρεία ευκαιριών, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Τη σεζόν 2018-19 οι κυανόλευκοι ως ομάδα Γ’ Εθνικής απέκλεισαν αρχικά στα πέναλτι τον Μακεδονικό Φούφα στην Πτολεμαΐδα 2-4 στα πέναλτι μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα και της παράτασης και εν συνεχεία υπέταξαν τη Δόξα Δράμας, που έπαιζε στη Σούπερ Λιγκ 2, του μετέπειτα προπονητή τους, Στάικου Βεργέτη, με 1-0 στο Πανθεσσαλικό.

Ετσι, προκρίθηκαν στη φάση των ομίλων. Εκεί έχασαν με 0-1 από την Κέρκυρα και 3-0 από τον ΟΦΗ, αλλά επικράτησαν με 1-0 στις 19/12/18 της Ξάνθης στο Πανθεσσαλικό.

Σίγουρα την πιο μαύρη σελίδα της η ομάδα του Βόλου στο Κύπελλο Ελλάδος την έγραψε στις 30/10/14, όταν δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον αγώνα με τη Ζάκυνθο, γιατί δεν πληρώθηκαν οι διαιτητές και έχασε στα χαρτιά με 0-3.

Μία άλλη φορά που η Νίκη έφτασε στους 16, κάτι που θέλει να πετύχει και σήμερα, ήταν την περίοδο 2006-07, όταν απέκλεισε τη Θύελλα Πατρών με 1-2 στην παράταση και τον Αρη με 2-0 στην παράταση μετά τη λευκή ισοπαλία της κανονικής διάρκειας, αλλά έχασε στους 16 από τον Ηλυσιακό με 0-1.

Η πρόκριση στους οκτώ και

ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ

Την προηγούμενη χρονιά η Νίκη είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία της στο Κύπελλο Ελλάδος, φτάνοντας στους οκτώ, με την ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος, μετά το 0-0 του Πανθεσσαλικού, να αποκλείει τους Βολιώτες με 2-0 στο ΟΑΚΑ στις 22/6/06. Για να φτάσει τότε η Νίκη στα προημιτελικά, πέρασε τα εμπόδια του Αιολικού Μυτιλήνης με 1-2, του ΟΦΗ με 3-2 στα πέναλτι στο Πανθεσσαλικό (1-1 κ.α., 1-1 παρ.) και του Ιωνικού στο περίφημο 1-4 στη Νίκαια στις 22/12/05 σε μονούς αγώνες.

Με όλο το ρόστερ στα Τρίκαλα

Χωρίς προβλήματα και χωρίς να υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ Νίκη, ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της ομάδας, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, με αντίπαλο τον Α.Ο.Τ., για την πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Και οι 25 ποδοσφαιριστές του ρόστερ ταξίδεψαν στα Τρίκαλα, με στόχο τη νίκη-πρόκριση και σήμερα ο Αλέκος Βοσνιάδης θα αποφασίσει ποια θα είναι η αποστολή. Σίγουρα σ’ αυτήν θα βρίσκονται οι δύο παίκτες κάτω των 20 ετών, όπως ορίζει η ΕΠΟ για το Κύπελλο, οι Μπάλλας και Αλτιντζής.

Οι 25 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στα Τρίκαλα, είναι οι: Μπάγιτς, Περιστερίδης, Αποστολίδης, Πάνος, Γ. Κυρίτσης, Τζοβάρας, Παναγιωτίδης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Κυριακίδης, Μπόσιο, Θ. Κυρίτσης, Μέτσε, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Μπάλλας, Μιράντα, Αλτιντζής, Κάσσος, Βασιλείου, Βλαχομήτρος, Ροχάνο, Τζιώρας.

Η αποστολή του ΑΟΤ

Με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων ολοκληρώθηκε για τον ΑΟΤ προετοιμασία για το σημερινό ματς με τη Νίκη, με τον τεχνικό Τίμο Καβακά να επιλέγει για την αποστολή τους: Σεντουριόν, Αγριμάκη (τερματοφύλακες), Φουτσίνι, Σανδραβέλη, Ντιαλόσι, Παρέδες, Νιάρο, Κεχαγιά, Μανίσογλου (αμυντικοί), Αουντίνο, Ιωαννίδη, Χειρίτραντα, Ρεσκίν, Μυλόπουλο, Ελευθεριάδη, Πέλκα, Ριζογιάννη, Μπαξεβάνο (μέσοι), Κουσκουνά, Κουλούρη, Νίζιτς, Ευθυμίου (επιθετικοί).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου