ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αρχή με πρώτης γραμμής μεταγραφές η Νίκη

αρχή-με-πρώτης-γραμμής-μεταγραφές-η-νί-507740

Οι πρώτες ανακοινώσεις της Νίκης Βόλου για τη νέα σεζόν αφορούσαν αν μη τι άλλο μεταγραφές πρώτης γραμμής. Η κυανόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες την απόκτηση τόσο του Παύλου Κυριακίδη, 30χρονου δεξιού μπακ, αλλά και κεντρικού μέσου, όσο και του 34χρονου γκολκήπερ Βλάντιμιρ Μπάγιτς, δύο κινήσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως και εντυπωσιακές.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Για τον Ελληνα ποδοσφαιριστή είναι η αλήθεια δεν είχε διαρρεύσει κάτι, ενώ το σενάριο απόκτησης του Σέρβου τερματοφύλακα υπήρχε εδώ και αρκετές μέρες. Πάντως, αμφότεροι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, έχοντας αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο με επιτυχία.

Η Νίκη έκανε γνωστή αρχικά χθες το μεσημέρι τη σύναψη συνεργασίας με τον Παύλο Κυριακίδη: «H ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Παύλο Κυριακίδη. Ο Κυριακίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη κι αγωνίζεται, με την ίδια ευχέρεια, είτε ως κεντρικός μέσος, είτε ως δεξί μπακ-χαφ. Εχει αγωνιστεί, κατά σειρά σε Κοζάνη, Μέγα Αλέξανδρο, Ζάκυνθο, Πανηλειακό, Ηρακλή, Ατρόμητο, ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας συνολικά 77 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, 50 στη Β’, 57 στη Γ’ και 34 στο Κύπελλο Ελλάδας. Την περσινή αγωνιστική σεζόν, αγωνίστηκε στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία της Κύπρου, με τη φανέλα του Ερμή Αραδίππου, με τον οποίο κατέγραψε, συνολικά, 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο.

Καλωσορίζουμε τον Παύλο στην κυανόλευκη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία κι επιτυχίες!»

Χθες το απόγευμα ακολούθησε η ανακοίνωση για τον ύψους 1.91 Βλάντιμιρ Μπάγιτς, που τόνιζε: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Vladimir Bajic. Ο Bajic γεννήθηκε στο Νόβι Σαντ της Σερβίας κι αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Πρόκειται για έναν εμπειρότατο ποδοσφαιριστή, με περίπου 200 συμμετοχές στην πρώτη και στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία της πατρίδας του, έχοντας αγωνιστεί, συγκεκριμένα, σε Σλόγκα Τεμερίν, Μλάντοστ, Σρεμ, Νόβι Παζάρ, Μπανάτ Ζρενζαμίν, Μπόρατς Τσάτσακ και Ραντνίσκι. Το 2018 μετακόμισε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Λεβαδειακού, ενώ πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΛ. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στη χώρα μας, πραγματοποίησε 28 συμμετοχές στη Superleague 1, 19 στη Superleague 2 και τρεις στο Κύπελλο Ελλάδας.

Καλωσορίζουμε τον Vladimir στην κυανόλευκη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία κι επιτυχίες!»

Τέσσερις φορές

κόντρα στη Νίκη

Ο Παύλος Κυριακίδης, ένας φουλ μπακ που μπορεί και να σκοράρει, άσχετα αν εναλλακτικά τοποθετείται και στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ξεκίνησε από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου σε ερασιτεχνικό επίπεδο (Δ’ Εθνική), ενώ η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Κοζάνη στη Γ’ Εθνική το 2010-11, όπου μέτρησε 31 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και τρία γκολ.

Ακολούθησε ο Πανηλειακός για δύο σεζόν με 30 ματς και πέντε τέρματα και το 2013-14 πήγε στη Ζάκυνθο (20 ματς και 3 γκολ). Τα 2014-15 ήταν η τελευταία του σεζόν στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες, κερδίζοντας άνοδο με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (33/4). Με τον Γηραιό μέτρησε τις πρώτες συμμετοχές του στη μεγάλη κατηγορία, μένοντας άλλον ενάμιση χρόνο (49 ματς και 3 γκολ), για να ακολουθήσει η μεταγραφή στον Ατρόμητο, όπου παρέμεινε επίσης για ενάμισι έτος, παίζοντας 27 φορές, χωρίς να σκοράρει.

21 ήταν τα παιχνίδια του τη σεζόν 2018-19 με τη φανέλα του ΟΦΗ, ενώ την επόμενη δεν τα πήγε καλά με πέντε συμμετοχές στον Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο η χρονιά που τελείωσε, ήταν γεμάτη, καθώς μέτρησε 34 συμμετοχές με τον Ερμή Αραδίππου στην Α’ Εθνική Κύπρου. Συνολικά, ο ποδοσφαιριστής έχει 250 ματς και 17 γκολ την επαγγελματική του καριέρα.

Ο Παύλος Κυριακίδης, που με το βιογραφικό του δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στους φίλους της Νίκης σε μία θέση, αυτού του ακραίου δεξιού αμυντικού κυρίως που η ομάδα πονούσε, έχει βρεθεί αντίπαλος της Νίκης στην καριέρα του τέσσερις φορές. Αρχικά, ήταν βασικός στη νίκη της Κοζάνης (όπως και οι Βούρας και Μκρτσιαν, που έχουν περάσει από τη βολιώτικη ομάδα) με 1-0 εντός έδρας στις 17/10/2010, όπως και στην ήττα της ομάδας του με 2-1 στο Π. Μαγουλάς στις 19/2/2011 για τη Γ’ Εθνική.

Επίσης ήταν παρών μπαίνοντας ως αλλαγή της Ζακύνθου στο 44’ στο 5-0 της Νίκης στις 10/11/13 για τη Β’ Εθνική επί της νησιωτικής ομάδας στο Πανθεσσαλικό, όπως και στο 2-0 της Ζακύνθου στις 16/2/2014 ως παίκτης ενδεκάδας, παίρνοντας κόκκινη στο 88’.

Συνάντηση στον Βόλο με Τζιώρα

Μπορεί και οι δύο πλευρές να παρουσιάζουν τη συνάντηση ως φιλική και μόνο, αλλά ο Χρήστος Τζιώρας βρέθηκε χθες σε καφετέρια του Βόλου με τους Αλέκο Βοσνιάδη, Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη. Η προοπτική νέας συνεργασίας των δύο πλευρών υπάρχει, όπως λένε οι πληροφορίες, αλλά ο ποδοσφαιριστής πρέπει να αποδεσμευτεί από τον Λεβαδειακό, με τον οποίον έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου