ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Οχι σε μεγάλες προσδοκίες»

οχι-σε-μεγάλες-προσδοκίες-517796

Το θέμα που καίει τους φιλάθλους όλων των ομάδων κάθε καλοκαίρι, άρα κι αυτούς της Νίκης Βόλου είναι οι μεταγραφές. Ωστόσο, παρά τα σενάρια που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις, μιλώντας χθες στο Blue Heart 105.1, θέλοντας να μη δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, όπως είπε.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βενέτη:

(απομαγνητοφώνηση: taxydromos.gr)

Για την παράταση που δόθηκε για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου:

«Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ πήρε παράταση μέχρι τις 31/8, άρα βλέπω ότι όλες οι ομάδες θα είναι παρούσες. Η ΠΑΕ Νίκη ήταν έτοιμη, κατέθεσε το παράβολο εγκαίρως. Μέχρι τις 15 του μήνα ήταν η προθεσμία για την κατάθεση ενός παραβόλου ύψους 7.500 ευρώ στην Ενωση για τη συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ 2, πράγμα που κάναμε. Επειτα ήταν η κατάθεση φακέλου για αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που περιέχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, εγγυητική, μετοχολόγιο, προϋπολογισμό, γηπεδικά κ.α. Απ’ όσο ξέρω, πάντως, έχει κι αυτό παράταση μίας εβδομάδας, για να συμπληρώσεις κάποια έγγραφα, αν λείπουν. Μέχρι τις 15/7 ήταν η κατάθεση του φακέλου.

Αν εφαρμοστούν όλα, το θεωρώ δύσκολο για όλες τις ομάδες. Ωστόσο τώρα βλέπω ότι άρχισαν οι παρατάσεις, θα δούμε πού θα οδηγηθούμε. Βέβαια ήταν εύλογο αυτό, γιατί ήταν πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα, αλλά φοβάμαι με την παράταση μέχρι τις 31/8 να μην επαναληφθούν τα περσινά, δηλαδή κάποιες ομάδες να μην παίρνουν άδεια, να αρχίσουν οι πιέσεις και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει όλο αυτό.

Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε από τώρα ποιες ομάδες θα παίξουν, δηλαδή να έλεγχε η ΕΕΑ τους φακέλους και από νωρίς οι ομάδες να έκαναν πιο σωστό προγραμματισμό και να ξέρουν πόσες αγωνιστικές θα διαρκέσει το πρωτάθλημα, έτσι ώστε να γίνει ένα πρωτάθλημα πιο σοβαρό. Σίγουρα είναι μία μεταβατική περίοδος, καλή είναι η νομοθεσία με όλους αυτούς τους όρους και ελπίζουμε να τηρηθεί. Τουλάχιστον από τη μεθεπόμενη χρονιά να ξέρουμε από πολύ νωρίς όλες οι ομάδες».

Για το ενδεχόμενο να διακοπεί από την πλευρά Αυγενάκη η χρηματοδότηση , αν δεν εφαρμοστεί η Ολιστική Μελέτη:

«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν κανόνες και να σταματήσουν τα παράθυρα. Πιθανόν αυτή τη σεζόν είναι εύλογη η παράταση, αλλά εμείς ως ΠΑΕ ήμασταν έτοιμοι ως μετοχολόγιο από νωρίτερα. Από τις 31/8 και μετά θα πρέπει να εφαρμοστούν όσα έχουν νομοθετηθεί. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε καταθέσει πλήρη φάκελο. Ο φάκελος περιέχει και την εγγυητική των 150.000 ευρώ. Κάθε ομάδα έχει μία βδομάδα περιθώριο, εφόσον έχει καταθέσει φάκελο και να συμπληρώσει ό,τι της λείπει».

Για τις μεταγραφές:

«Γι’ αυτά είπαμε ότι θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Σίγουρα υπάρχει κινητικότητα από την πρώτη στιγμή που σταμάτησε η ομάδα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση. Θεωρώ ότι κάποιες ανακοινώσεις θα υπάρχουν το επόμενο δεκαήμερο. Εχει γίνει προεργασία, αλλά μη δημιουργούμε μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο».

Για την προετοιμασία:

«Η προετοιμασία θα γίνει στο Πήλιο για 14 μέρες, πιθανόν στις 7 Αυγούστου. Η «πρώτη» θα είναι στις 2 Αυγούστου και θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 26 κι όχι στις 12 Σεπτεμβρίου».

Για την οργάνωση και το θέμα των μετοχών:

«Ξεκούραση δεν υπάρχει. Κάθε μέρα επιφυλάσσει καινούργια δεδομένα, αλλά είναι μία περίοδος που απαιτεί πολλή εργασία απ’ όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα. «Τρέχουν»

πολλά πράγματα για την οργάνωση της ομάδας. Η ομάδα οργανώνεται σε πολλά επίπεδα. Είναι το επικοινωνιακό, τα διαρκείας, οι μετοχές. Αμεσα θα αρχίσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μάλλον θα πάμε στις 900.000 ευρώ, γιατί από ένα όριο και πάνω η απόφαση λαμβάνεται από τη Γενική Συνέλευση κι όχι από το Δ.Σ. της ΠΑΕ. Η λήψη απόφασης από τη Γ.Σ. των μετόχων έχει μεγάλη καθυστέρηση και μάλλον θα πάμε προσωρινά στις 900.000 ευρώ. Θα έχουμε συμμετοχή από τον κόσμο και μάλλον τις επόμενες δυο-τρεις μέρες θα ανακοινωθεί αυτό. Να περιμένουμε λίγο την επίσημη ανακοίνωση».

Για τα διαρκείας:

«Υπάρχει μία καθυστέρηση, γιατί δε γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ομάδων, πόσες αγωνιστικές θα έχουμε ή πότε θα ξεκινήσουμε. Αυτά έπρεπε να τα γνωρίζουμε πολύ πριν. Εχει θεωρηθεί μία μεταβατική περίοδος αυτή κι ας ελπίσουμε ότι από την επόμενη όλα θα είναι εντάξει. Θα ξέρουμε αργά τον αριθμό των ομάδων, καθώς πήγε για τις 31/8 η διορία για το μετοχικό κεφάλαιο. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε πολλούς αγώνες. Ολα είναι ρευστά».

Δημοσίευμα για Μπάγιτς

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sportime, μία μεταγραφή ενδεικτική των στόχων της και των προθέσεών της ετοιμάζεται να κάνει η Νίκη Βόλου. Το όνομα αυτού Βλάντιμιρ Μπάγιτς, ένας γκολκήπερ επιπέδου Super League 1, καθώς πέρυσι ο 33χρονος Σέρβος φορούσε τη φανέλα της ΑΕΛ, ενώ για μία χρονιά είχε παίξει στην πρώτη κατηγορία και με τον Λεβαδειακό.

Ο Μπάγιτς ήρθε προ τριετίας στη χώρα μας και αγωνίστηκε συνολικά σε 24 ματς με τους Βοιωτούς. Την επόμενη χρονιά έπαιξε σε 19 παιχνίδια και με την ΑΕΛ κατέγραψε επτά συμμετοχές. Από εκεί έμεινε ελεύθερος και πλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απομένουν λεπτομέρειες ανάμεσα στις δύο πλευρές, κάτι που η ΠΑΕ Νίκη ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε. Αντίθετα, κύκλοι της ΠΑΕ διαβεβαιώνουν ότι το θέμα δεν είναι τελειωμένο, αν και επαφή και μάλιστα προχωρημένη με τον παίκτη είναι δεδομένο ότι υπάρχει.

Ο Μπάγιτς ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σλόγκα Τέμεριν και ακολούθησαν οι Μλάντοστ Μπάτσκι Γιάρακ, Σρεμ, Νόβι Πάραζ, Μπανάτ Ζρενιάνιν, Μπόρατς Τσάτσακ και Ραντνίτσκι Νις. Τέλος, τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του τις είχε με την Μπόρατς (85 ματς).

Η ευχή του τμήματος

στίβου στη Βελέντζα

Στην Εθνική ομάδα στίβου για τη διεθνή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου κλήθηκε η τριπλουνίστρια της Νίκης Βόλου, Ανδρομάχη Βελέντζα, όπως δημοσίευσε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Για τη νέα πρόκληση της νεαρής αθλήτριας εξέδωσε δελτίο Τύπου το τμήμα στίβου του συλλόγου, που αναφέρει:

«Η αθλήτρια του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ”, Ανδρομάχη Βελέντζα, επιλέχθηκε και θα συμμετέχει στην Εθνική ομάδα στίβου Κ18 για τη διεθνή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου που θα διεξαχθεί 21 – 22 Ιουλίου στην Κύπρο.

Η επιλογή της αθλήτριάς μας να συμμετέχει στην ελληνική αποστολή έγινε έπειτα από τη διάκρισή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη στο Βόλο.

Η αθλήτρια θα ντυθεί με τα γαλανόλευκα κι αποτελεί τη δεύτερη συμμετοχή του τμήματος στίβου της Νίκης Βόλου στις εθνικές ομάδες φέτος, μετά από αυτή του αθλητή μας Χρήστου Γκαρά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο έφορος του τμήματος στίβου, Γιώργος Τάκης, οι προπονητές και το τμήμα εύχονται καλή επιτυχία στην αθλήτρια της Νίκης Βόλου και σε όλη την ελληνική αποστολή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου