ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φάτσης: «Ανανέωση κατά 50% στο νέο Δ.Σ.»

φάτσης-ανανέωση-κατά-50-στο-νέο-δ-σ-523788

Εκλογές στην Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου διενεργήθηκαν χθες Σάββατο (10/7) στο Παντελής Μαγουλάς, όπου δικαίωμα ψήφου είχαν πάνω από 450 μέλη. Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος ήταν ο Στέργιος Φάτσης, που ανανέωσε τη θητεία του για άλλα δύο χρόνια. Πριν τις εκλογές έγινε Γενική Συνέλευση με θέματα την Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης και την Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, στην οποία εκλέχθηκαν ως μέλη της οι Απόστολος Βατσαρέας και Ντίνος Χατζηκώστας διά ανάτασης της χειρός. Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου ορίστηκε ως δικαστικός αντιπρόσωπος ο Γιάννης Τσάτσος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι υποψηφίοι για το Δ.Σ. να είναι συνολικά 16, ενώ τα μέλη είχαν δικαίωμα να βάλουν δέκα σταυρούς.

Πρώτος ψήφισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος μίλησε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» για τις προσδοκίες που υπάρχουν από το νέο Δ.Σ.:

«Κατ’ αρχάς έχουμε μία ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου κατά 50%. Τα άτομα, που αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιοι, ήδη λειτουργούν σε τμήματα. Αρα δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι νέο, γιατί είναι ήδη μέλη σε διοικούσες επιτροπές από διάφορα τμήματα. Επομένως, θεσμικά γίνονται πιο επίσημες οι θέσεις τους ως μέλη του Δ.Σ. Από την άλλη πιστεύω ότι έχουμε μία μεγάλη αναβάθμιση και ποσοτική και ποιοτική στο νέο Δ.Σ. και θεωρώ ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά την επόμενη διετία.

Προσπάθησα να βρω άτομα, ώστε να εκπροσωπούνται όλα τα τμήματα μέσα στο Δ.Σ. Δεν μπορώ να πω ότι τα κατάφερα 100% από την άποψη ότι θα ήθελα έναν υποψήφιο μόνο και μόνο για το πόλο, όπου θα υπάρχει ο Λάμπρος Τσιώλης, που θα ασχοληθεί μ’ αυτό το κομμάτι, αλλά για προσωπικούς λόγους δε θα ήθελε να είναι υποψήφιος. Ο Ηρακλής Κοσκινάς, που ήταν στο πόλο πέρσι, θα ασχοληθεί με ένα μικρότερο τμήμα, τη ρυθμική γυμναστική κι έτσι θα υπάρχει η εκπροσώπησή της. Από τη ρυθμική γυμναστική έφυγε ο Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος για προσωπικούς λόγους δεν ήθελε να λάβει μέρος στις εκλογές. Επίσης, τώρα θα εκπροσωπήσει στο Δ.Σ. το μπάσκετ γυναικών ο Βάιος Σταυρόπουλος.

Υπάρχει μία τριπλή εκπροσώπηση της κολύμβησης από τους κ.κ. Θεοδοσόπουλο, Χατζηεφραιμίδη, αλλά και την Εφη Πασαλίδου, που είναι μητέρα του κολυμβητή μας, Αλέξανδρου Μιαρίτη. Στο μπάσκετ ανδρών παρέμεινε ο Δημήτρης Τσιόλκας και το βόλεϊ γυναικών εξακολουθούν να το εκπροσωπούν οι Αντώνης Καπουρνιώτης και Στέλιος Κολόζος, ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας, οπότε έχει διευρυμένες αρμοδιότητες. Δεν είχαμε καθόλου έφορο στην ποδηλασία, αλλά τώρα υπάρχει διπλή εκπροσώπηση από τον Σπύρο Μορφόπουλο και τον Κωνσταντίνο Σαβοργιαννάκη, ο οποίος ήταν πρωταθλητής σκοποβολής με πολλά πανελλήνια και βαλκανικά ρεκόρ.

Επίσης είναι στο ψηφοδέλτιο και ο Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος είναι αδελφικός φίλος του Αλέξη Παπακωνσταντίνου και γράφτηκε μέλος, όταν ήρθε την ποδοσφαιρική ομάδα ο Αλέξης. Μπορεί να κατοικοεδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αλλά το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί είναι το σάιτ, το instagram, το e-shop της Ερασιτεχνικής και γενικότερα η ψηφιοποίηση του συλλόγου βάσει ενός προγράμματος που θα κυνηγήσουμε από το ΕΣΠΑ. Η εργασία του θα είναι ηλεκτρονική, οπότε δε χρειάζεται να βρίσκεται στον Βόλο. Από κει και πέρα νομίζω ότι είμαστε πλήρεις σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση των τμημάτων και θα έχουμε μία καλή διετία μπροστά μας».

Για το γεγονός ότι ήταν ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος τόνισε:

«Εγώ θα ήθελα να υπάρχει και άλλος υποψήφιος πρόεδρος. Κανείς όμως δεν κάνει μπροστά, γιατί με τον νέο αθλητικό νόμο δεν αρκεί να είσαι υποψήφιος, αλλά να έχεις και μία ομάδα συμβούλων δική σου. Επρεπε για μένα να υπάρχει ακόμη ένας υποψήφιος πρόεδρος και να έχει μία 14αδα δική του, γιατί δεν πρέπει να περιμένει από τους δικούς μου υποψήφιους να τον στηρίξουν. Αρα ανά τμήμα έπρεπε να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα τον ακολουθεί στις εκλογές. Θεωρώ ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν έβαλε κάποιος υποψηφιότητα, αν και για μένα έπρεπε να βάλει».

Για το αν η λογική του παραμένει να μη χρεώνεται ο σύλλογος από τις διοικούσες επιτροπές:

«Μ’ αυτό το σκεπτικό θα πορευτώ και υπάρχει μία λέξη για μένα που έχει παγκόσμια βαρύτητα και είναι η λέξη εμπιστοσύνη. Εγώ προσπαθώ να βρω ανθρώπους που θα αναλάβουν τις διοικούσες επιτροπές και που θα είναι κοντά στον σύλλογο, θα σκέφτονται συλλογικά και όχι ατομικά και θα τους έχω εμπιστοσύνη, έτσι ώστε να μη με χρεώσουν. Αυτή τη στιγμή έχω τρία δικαστήρια με προπονητές κολύμβησης και πόλο από συμφωνίες που δεν τις έχω κάνει εγώ. Και σας πληροφορώ και το ανακοινώνω για πρώτη φορά ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνω από την Τρίτη κιόλας είναι να βάλω να υπογράψει ο κάθε έφορος του τμήματος υπεύθυνη δήλωση ότι από 1η Ιουλίου μέχρι όσο είναι έφορος, αν γίνει οτιδήποτε, θα το αναλάβει εκείνος.

Αν υπάρχει για παράδειγμα τιμολόγιο από ένα τουριστικό γραφείο και έρθει τον Σεπτέμβριο του 2021 για το πόλο, θα πω στον έφορο του πόλο να το πληρώσει. Και θα υπάρχει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι χρέος του τμήματος, γιατί εγώ φοβάμαι μήπως κάποιος έφορος κάνει κάποια δική του συμφωνία και μετά φύγει. Τι να κάνω μετά, να τρέχω στα δικαστήρια;

Το δεύτερο που θα ξεκινήσει από τη Τρίτη να λειτουργεί είναι πως όλη η μισθοδοσία των προπονητών θα γίνεται διατραπεζικά αυστηρώς. Δηλαδή οι έφοροι θα βάζουν χρήματα στον λογαριασμό της Ερασιτεχνικής και από εκεί θα πληρώνονται ένσημα και μισθοδοσία. Ετσι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια, αλλά και δική μου εξασφάλιση ότι, αν κάποιος έχει κάνει μία συμφωνία, δε θα μπορεί να με κυνηγήσει κανείς».

Για τη σκέψη που υπάρχει για ίδρυση τμήματος ΑΜΕΑ:

«Επειδή υπάρχουν δύο άτομα στο Δ.Σ. που έχουν παιδιά ΑΜΕΑ, μου το ‘χουν ζητήσει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ηδη μιλάω με τον Παναγιώτη Καδά, που είναι και φίλος μου, και με τη Μαρία Σουρβίνου. Είναι δύο απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού που ασχολούνται με τους Καστελλάνους (σ.σ. η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα ακρωτηριασμένων στην Ελλάδα). Τους έχω φέρει σε επαφή να δουν με ποιον τρόπο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ένα τέτοιο τμήμα μέσα στον σύλλογο και σε ποια αθλήματα. Επίσης ο υποψήφιος Χριστόφορος Θεοδοσόπουλος είναι και καθηγητής Ειδικής Αγωγής, οπότε αυτό θα γίνει σίγουρα».

Για το τι θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος της Νίκης, όταν κάποια στιγμή αποσυρθεί από τη διοίκηση:

«Λόγω του κορωνοϊού για ενάμιση χρόνο σταμάτησαν πάρα πολλά πράγματα και γι’ αυτό ήθελα άλλα δύο χρόνια θητείας. Αυτά που θέλω να γίνουν είναι να ολοκληρωθεί το Παντελής Μαγουλάς και οι εγκαταστάσεις στον χώρο της ΓΑΙΟΣΕ. Φεύγοντας θέλω να τρέχει στο youtube ένα βίντεο που θα δείχνει το Παντελής Μαγουλάς να είναι μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση. Και επιτέλους να ξεμπλοκάρουμε από τους καρεκλοκένταυρους του ΟΣΕ που πρέπει να ‘ρθουν να πάρουν τα φορτηγά και να μας δώσουν το κλειδί, γιατί έχουμε καταθέσει μία πρόταση 400.000 ευρώ, που θα επενδυθούν στον χώρο της ΓΑΙΟΣΕ. Αυτοί που φταίνε, είναι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ στον Βόλο. Το Υπουργείο και η ΓΑΙΟΣΕ είναι με το μέρος μας, αλλά όλη η καθυστέρηση γίνεται από τους τοπικούς παράγοντες του ΟΣΕ, γιατί τα κινητά στοιχεία είναι του ΟΣΕ, όχι της ΓΑΙΟΣΕ. Εγώ έχω υπογράψει από τον Νοέμβριο του 2017 και από τότε περιμένουμε να πάρουν το αρχείο τους και τα φορτηγά μέσα από τον χώρο, για να ξεκινήσουμε. Πάντως, μας έδωσαν τον χώρο να κάνουμε το γήπεδο πίσω, γιατί δεν επηρέαζε τον υπόλοιπο χώρο. Ο κ. Νικολάου, διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, μου είπε ότι θα διαμορφώσουμε το συμφωνητικό, έτσι ώστε να παρατείνουμε τη χρονική διάρκεια. Δεν μπορούμε να πάμε τα 30 χρόνια, γιατί μετά χρειάζεται απόφαση Βουλής, αλλά θα ξεκινήσουν να μετράνε τα 29 έτη της σύμβασης από το 2021, γιατί ήδη έχουμε χάσει κάποια χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου