ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παπακωνσταντίνου: «Η Νίκη Βόλου δεν είναι ομάδα της γειτονιάς»

παπακωνσταντίνου-η-νίκη-βόλου-δεν-εί-537354

Από χίλια κύματα πέρασε η φετινή πορεία της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League, με τους κυανόλευκους να καταφέρνουν τελικά την παραμονή την ύστατη στιγμή με την ισοπαλία στην έδρα της Επισκοπής στο Ρέθυμνο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τελικό 0-0 σίγουρα δεν μπορεί να φέρει κύμα πανηγυρισμών, μιας και η ομάδα τερμάτισε στην 8η θέση, αλλά σίγουρα μπορεί να φέρει ανακούφιση, με τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου να έχει ξεκινήσει ήδη.

Για τα επόμενα βήματα της κυανόλευκης ΠΑΕ μίλησε ο μεγαλομέτοχος της Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φιλοξενούμενος στον Blue Heart Fm σχολίασε μεταξύ άλλων πως η Νίκη Βόλου δεν είναι ομάδα της γειτονιάς και της Νέας Ιωνίας, αλλά ένα κοινωνικό φαινόμενο που σε λίγο θα συμπληρώσει 100 χρόνια. Αναλυτικά ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε:

Για τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε άνοδο και υποβιβασμό και πόσο ψυχοφθόρα ήταν η διαδικασία: «Στην Ελλάδα είμαστε μπροστά στην… καινοτομία. Δεν ξέρω πού αλλού στον κόσμο συμβαίνει, να παίζεις για την άνοδο και την παραμονή σ’ ένα παιχνίδι. Σίγουρα ήταν ψυχοφθόρος ο τελευταίος χρόνος για όλους. Έχουμε πει πολλές φορές ότι το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της ζωής και της κοινωνίας. Τόσο ο κόσμος, όσο και το ποδόσφαιρο εγκλωβίστηκαν μέσα σ’ αυτή την πανδημία, της οποίας τις επιπτώσεις ακόμη τις ζούμε.

Αν το πάρουμε πιο συγκεκριμένα ήταν μεγάλο πλήγμα για τη Νίκη ως οργανισμό και ως ομάδα, γιατί πέρσι διακόπηκε το πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Θεωρώ ότι είχαμε το «μομέντουμ» και πολλές πιθανότητες να βρισκόμασταν στη Super League 2 από πέρσι. Μετά έγιναν διάφορες ανακατατάξεις, δηλαδή ανεβαίνετε στη Super League 2, δεν ανεβαίνετε, είχαμε ενστάσεις, διαμάχες.

Τα ξεπεράσαμε κι αυτά και πηγαίναμε να ξεκινήσουμε. Η ομάδα ήταν μονταρισμένη, αλλά το πρωτάθλημα «πάγωσε» ξανά λόγω κορονοιού. Πέρασαν άλλοι πέντε-έξι μήνες και ήταν δύσκολο να κρατήσεις τους ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση.

Αυτό που φοβόμασταν και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ήταν ότι θα πάμε να παίξουμε σ’ ένα τουρνουά ουσιαστικά σε τρεις μήνες, χωρίς δικαίωμα για παρεμβάσεις και μεταγραφές και δίχως χρονικό περιθώριο για να κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Έτσι έγινε αυτό που έγινε και δώσαμε αυτή τη «μάχη».

Για το ενδεχόμενο παραμονής Βοσνιάδη: «Είμαστε διοίκηση που έχουμε διαφάνεια και διαύγεια. Μόνο την Κυριακή δώσαμε ρεπό στον εαυτό μας για να ξεκουραστούμε. Σίγουρα τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά με θέματα αδειοδότησης, προγραμματισμού και ρόστερ.

Για όλα αυτά με το προπονητικό τιμ και τον τεχνικό διευθυντή θα παρθούν αποφάσεις μέσα στις επόμενες μία ή δύο μέρες. Βρισκόμαστε στις 28 Ιουνίου, το πρωτάθλημα θεωρητικά αρχίζει στις 12 Σεπτεμβρίου, κάτι που θεωρώ σχεδόν απίθανο. Όπως και να έχει, η προετοιμασία θα πρέπει να ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου μήνα, επομένως δεν έχεις χρόνο να πας διακοπές για μια-δυο εβδομάδες. Αυτά θα τα ξεδιαλύνουμε τις επόμενες ημέρες και θα τα γνωστοποιήσουμε στους φιλάθλους με επίσημες ανακοινώσεις. Έτσι θα προχωρήσουμε».

Για τις αδειοδοτήσεις της νέας περιόδου: «Είναι δύο ξεχωριστές αδειοδοτήσεις: Η μία είναι της ΕΠΟ και η άλλη είναι της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αν θέλουν κάποιες ομάδες μπορούν να ζήσουν με τις ποινές, εφόσον δεν πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές, θα πρέπει να είναι κάτω των 23 ετών και μπορεί να το αλλάξουν κι αυτό, αφού πέρσι δεν ίσχυσε.

Στην περίπτωση της ΕΕΑ ευελπιστούμε ότι εκεί θα εφαρμοστούν οι κανόνες. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι, αλλά δεν εφαρμόζονται. Ευελπιστούμε να μην είναι ελαστικοί ούτε η Επιτροπή, ούτε ο υφυπουργός. Ελπίζουμε να εφαρμόσουν αυτά που έχουν νομοθετήσει, γιατί εκεί θα ξεδιαλύνει το τοπίο και θα ξεκαθαρίσει για αρκετές ομάδες. Δεν είναι μόνο το μετοχικό κεφάλαιο, είναι το θέμα του πόθεν έσχες, το οποίο έχουν πάει στο 1%. Δηλαδή αν έχεις πάνω από το 1% του Μ.Κ., πρέπει να εμφανίσεις πόθεν έσχες. Για παράδειγμα αν το 2% αντιστοιχεί σε 10.000 ευρώ, οφείλεις να έχεις το πόθεν έσχες για να το υποστηρίξεις και να το καταθέσεις στην ΕΕΑ, που πρέπει να το ελέγξει. Στο παρελθόν είχαν βάλει μέχρι και… πεθαμένους. Εάν κάποιος δεν το ελέγξει, δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Για το μετοχικό κεφάλαιο των 350.000 ευρώ: «Βρισκόμαστε ήδη στις 300.000 ευρώ. Θα κάνουμε μια πιο εσπευσμένη αύξηση να πάμε στις 500.000 ευρώ και ίσως μετά την ανοίξουμε για τον κόσμο».

Για την απομάκρυνση όσων έκαναν ζημιά στην ομάδα: «Σε έναν ζωντανό οργανισμό θα υπάρχουν πάντα διάφορες απόψεις. Ένα πράγμα που πρέπει να φτιάξουμε είναι τα στεγανά της ομάδας. Το να γίνεται αυτή η συζήτηση δημόσια θεωρώ πως δεν είναι σωστό. Δεν βοηθάει στη λύση ενός θέματος. Είναι καλό ο φίλαθλος και οι οργανωμένοι να έχουν απόψεις και να τις εκφράζουν, αυτό είναι θεμιτό και βοηθάει γιατί είμαστε μια διοίκηση, που το δηλώνουμε πάντα: «είμαστε ανοιχτοί και ακούμε τους πάντες.

Στην τελική όμως πρέπει να είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι και ποιοι θα αποφασίζουν, αλλά είναι καλό να έχεις προσλαμβάνουσες απ’ οποιονδήποτε. Από κει και πέρα να μην φοβάται κανείς. Πάντα έχουμε μία σχετικά καλή εικόνα το τι γίνεται και εντός και εκτός ομάδας. Όλα αυτά που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες, δεν είναι πως δεν τα ξέραμε. Πήγαινα σε διάφορα γήπεδα εκτός έδρας, γνώρισα πολύ κόσμο… ανθρώπους ασφαλείας κτλ. Ως διοίκηση εμείς θα κάνουμε αυτό που είναι σωστό για να προστατέψουμε την ομάδα και να κάνουμε κινήσεις για να μην μικραίνουμε την ομάδα. Να την πάμε όσο μπορούμε ψηλότερα κι αυτό βασίζεται πάντα στην ενότητα του κόσμου. Η Νίκη δεν είναι ομάδα της γειτονιάς και της Νέας Ιωνίας. Δεν ανήκει σε εμένα ή τον Βασίλη. Σε λίγο καιρό κλείνουμε 100 χρόνια, όταν οι περισσότερες εταιρίες δεν μετρούν ούτε 50 χρόνια ζωής. Από κει και πέρα ξεφεύγει και είναι μια ιδέα, ένα κοινωνικό φαινόμενο. Μικραίνει την ομάδα να στεκόμαστε σε πρόσωπα. Έχουμε επίγνωση τι γίνεται εντός αποδυτηρίων και εκτός αγωνιστικών χώρων».

Για όσους αγόρασαν διαρκείας και δεν παρακολούθησαν την ομάδα κι αν τα χρήματα διατεθούν για αγορά μετοχών: «Μέσα στην εβδομάδα θα βγάλουμε κι επίσημη ανακοίνωση. Πιστεύω πως θα κινηθούμε όπως και πέρσι σε αυτό το κομμάτι. Δεν γίνεται να μετατρέπεις διαρκείας σε μετοχές. Θα κάνουμε ότι και πέρυσι, είτε επιστρέφοντας τα χρήματα σε όσους αγόρασαν εισιτήρια, είτε κρατώντας τα ως έναντι για τα διαρκείας της επόμενης χρονιάς. Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην Α.Μ.Κ. είναι πάντα ευπρόσδεκτος».

Για την έκδοση των νέων διαρκείας από σήμερα κι’ όλας: «Το εκτιμούμε αυτό, αλλά δεν μπορεί να γίνει από τώρα. Ας είναι κοντά ο κόσμος και ψυχικά και μετά οικονομικά όταν και θα ξέρουμε σε ποιον όμιλο θα παίζουμε, και ποιους θα έχουμε αντιπάλους. Θεωρητικά θα είμαστε παρόντες στην κλήρωση των ομίλων. Ας έχει λίγο υπομονή ο κόσμος και θα διευθετηθούν τα διαδικαστικά».

Για όσους συμβάλλουν στη λειτουργία της ΠΑΕ: «Για να μην είσαι μια ομάδα κομήτης, χρειάζεσαι ρουχισμό, οργάνωση, καθαριότητα, επαγγελματισμό. Αυτά ξεκινάνε από τη στιγμή που θα έρθει μια μεταγραφή. Ο άλλος πρέπει να νιώσει πως έρχεται σε έναν οργανισμό, που είναι άκρως επαγγελματίες. Αυτά ξεκινάνε από τις μικρές λεπτομέρειες. Οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που δεν βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας και τρέχουν με βανάκια, κουβαλάνε τις μπάλες, τους φυσικοθεραπευτές μας κτλ. Μία ΠΑΕ θέλει 24ωρη επίβλεψη και πάντα προκύπτουν προβλήματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου