ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Να τριτώσει το… καλό

να-τριτώσει-το-καλό-565787

Στο δημοτικό γήπεδο Νεάπολης χτυπά σήμερα στις 17:00 η «καρδιά» της Νίκης Βόλου, η οποία για τη 15η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Football League υποδέχεται την Καλαμάτα, που φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την πλατφόρμα Ertflix και το Εrtsports 5 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ertflix.gr/ert-sports-5-live

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι υποδέχονται τους Καλαματιανούς όχι σε ένα ντέρμπι κορυφής, όπως πίστευαν πολλοί στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά σε παιχνίδι μονόδρομο για την παραμονή τους στην κατηγορία, που θα τους δώσει και το εισιτήριο, εφόσον περάσει η αναδιάρθρωση, για συμμετοχή στη νέα Super League 2.

Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη μετά την ήττα – ντροπή από τον Ασπρόπυργο, «απάντησαν» στους επικριτές τους με δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Αστέρα Βλαχιώτη και Σαντορίνη και σήμερα επιστρέφουν στη βάση τους, όπου θέλουν να πάρουν το τρίτο σερί τρίποντο, αλλά και την τρίτη εντός έδρας νίκη.

Επιστρέφουν

Αλιατίδης-Πολίμος

Υπολογίζοντας εκ νέου στους Μάνο Αλιατίδη και Ηλία Πολίμο, η Νίκη Βόλου ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της στο γήπεδο με τον προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη να βλέπει με ικανοποίηση τους δύο ποδοσφαιριστές να βγάζουν χωρίς ενοχλήσεις το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Στην αποστολή της ομάδας συμμετέχουν 24 ποδοσφαιριστές από τους οποίους θα επιλεχθούν οι 20, λίγο πριν τον αγώνα. Αυτοί είναι οι εξής: Περιστερίδης, Καραγκιόζης, Πολίμος, Μπαλάφας, Αργύρης, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Καλουτσικίδης, Πέτσης, Ματέα, Μπόσιο, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Κωστίκος, Μέτσε, Σαλαμούρας, Γκαρσία, Κρουθ, Ζιάκας, Τσιώλης, Τζοβάρας, Ροχάνο, Πετράκης και Γκονζάλες.

Η αποστολή της Καλαμάτας

Με 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή η Καλαμάτα αναχώρησε χθες το πρωί για τον Βόλο. Οι μελανόλευκοι χθες το απόγευμα προπονήθηκαν στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου στον Αγιο Γεώργιο Βελεστίνου.

Στην αποστολή επιστρέφουν ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του και ο Εβάν Σαλίν, ο οποίος απουσίασε από την αναμέτρηση στη Σκάλα Λακωνίας. Αντίθετα εκτός έμεινε ο Καπούταγλης, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης και ο Τιμόθεος Τσελεπίδης, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Ο τρίτος που βρίσκεται εκτός αποστολής είναι ο νεαρός τερματοφύλακας Καραχάλιος.

Στην αποστολή μετέχουν οι Αραμπατζής, Ταϊρης (τερματοφύλακες), Παναγιώτου, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγέλου, Γκαλίτσιος, Σαλίν (αμυντικοί), Καρούτης, Τριανταφυλλάκης, Παπατόλιος, Παυλίδης, Σουμπίνιο, Αναστασόπουλος, Νατσιόπουλος (μέσοι), Ηλιόπουλος, Μπουσμπίμπα, Κέρι, Μαρκόφσκι, Φελίπε, Αλεξόπουλος (επιθετικοί).

Η Καλαμάτα που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τη Ρόδο και στο +4 από την Καλλιθέα προέρχεται από νίκη εκτός έδρας. Στην έδρα της η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είναι αήττητη (όπως και η Ρόδος και η Επισκοπή) με την Καλαμάτα να έχει χάσει μόνο ένα βαθμό που ήταν η ισοπαλία (0-0) της Νίκης ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχει δεχτεί και γκολ (9-0). Αντίθετα εκτός έδρας έχει απώλειες έχοντας μόνο δυο νίκες (0-2 στον Ασπρόπυργο και 0-1 στη Σκάλα Λακωνίας επί του Αστέρα Βλαχιώτη) τρεις ισοπαλίες 0-0 σε Σαντορίνη, Ιάλυσο και Ρόδο, ενώ οι 2 ήττες της είναι στην Καλλιθέα (2-1) και στην Επισκοπή (1-0).

Τα 13 γκολ της Καλαμάτας έχουν πετύχει 3 ο Σέρβος Μάρκο Μαρκόφσκι, 2 ο Ολλανδός Νταούντ Μπουσμπίμπα και από ένα οι: Κέρι Λόρι, Χέμπερτ, Μπακαγιόκο, Αλεξόπουλος, Ηλιόπουλος, Τριανταφυλλάκης και Αναστασόπουλος, ενώ ένα ήταν αυτογκόλ του Κορνέζου του Αστέρα Βλαχιώτη στο ματς της προηγούμενης Κυριακής.

Πρώτο και τελευταίο

Πριν από 23 χρόνια στο πρώτο της ματς στον Βόλο είχε κερδίσει τη Νίκη η Καλαμάτα που πέρσι έχασε στην έδρα της με δυο γκολ του Ροχάνο, ενώ το επίσης περσινό πρώτο ματς είχε γίνει στη Φιλιππούπολη Λάρισας (1-1). Αρκετά ματς Νίκης-Καλαμάτας είχαν όπως και το φετινό και ισοπαλίες χωρίς γκολ, ενώ οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες μόνο σε αγώνες της Β’ Εθνικής και πιο πριν.

Το 1991 η Νίκη είχε αναδειχθεί ισόπαλη με την Καλαμάτα σε παιχνίδι Κυπέλλου με σκορ 1-1. Στη Νέα Ιωνία οι αγώνες είχαν ξεκινήσει με ήττα όταν προπονητές ήταν οι Πρόκοπ και Γκμόχ: 15/11/98 Νίκη-Καλαμάτα 1-2 (16’ Κασιούρας – 12’ Δρούγας, 79’ Θ. Τρούπκος) και ήττα στη Μεσσηνία: 4/4/99 Καλαμάτα-Νίκη 3-0 (3’ Σάντρο, 18’ Μπούλεν Λ., 44’ Ρ. Φαμπρίτσιο).

Τα άλλα ματς ήταν:

14/12/03 Νίκη-Καλαμάτα 1-0

(72’ Λέτσιος)

16/05/04 Καλαμάτα-Νίκη 1-0

(83’ Πήλιουρας )

17/10/04 Καλαμάτα-Νίκη 0-0

20/02/05 Νίκη-Καλαμάτα 2-1

(16’ Μπαλάφας, 67’ Μήτρου-62’ Καλαντζής)

02/10/05 Νίκη-Καλαμάτα 0-0

29/01/06 Καλαμάτα-Νίκη 0-0

22/01/07 Νίκη-Καλαμάτα 0-0

27/05/07 Καλαμάτα-Νίκη 2-1

(42’ Καούνος, 71’ Μιχελής-37’ Ρουμελιώτης)

13/10/19 Νίκη-Καλαμάτα 1-1

(53’ Ροχάνο-70’ πεν. Οσμανάγκιτς).

19/1/20 Καλαμάτα-Νίκη 0-2

(58’,83’ πεν. Ροχάνο)

17/4/21 Καλαμάτα-Νίκη 0-0

Κατσικογιάννης στη Νεάπολη

Τη σημερινή αναμέτρηση Νίκη Βόλου – Καλαμάτα στις 17:00 στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης από την ΕΠΣ Ηπείρου, που τον Νοέμβρη του 2018 είχε σφυρίξει το ντέρμπι Νίκη-Ολυμπιακός 0-0.

Βοηθοί του θα είναι οι Αχιλλέας Νίκζας από την ΕΠΣ Λάρισας και Βασίλης Μάνος από την ίδια ΕΠΣ, τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ηπείρου) και παρατηρητής ο Γρηγόρης Λέφας (Πιερίας).

Ολα τα ματς και οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής της Football League στον Νότιο Ομιλο είναι:

Σήμερα

17:00 Νίκη-Καλαμάτα

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Νίκζας, Μάνος (Λάρισας)

4ος: Μπούμπας (Ηπείρου)

Αύριο (6/5)

17:00 Αιγάλεω – Ρόδος

Διαιτητής: Κατόπης (Σάμου)

Βοηθοί: Χρηστάκος (Πειραιά), Καραλής (Ηλείας)

4ος: Λεμπέσης (Πειραιά)

17:00 Επισκοπή – Ιάλυσος

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Δέλλιος (Πέλλας)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

17:00 Καλλιθέα – Αστέρας Βλαχιώτη

Διαιτητής: Κουκουράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Χροστοδούλου (Ημαθίας)

4ος: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

17:00 Ασπρόπυργος – Σαντορίνη

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Κακαφώνης (Αχαΐας), Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας)

4ος: Μαχαίρας (Αθηνών).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου