ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Από τον προβληματισμό στην ανάκαμψη

από-τον-προβληματισμό-στην-ανάκαμψη-629849

Μετά τον προβληματισμό που έφεραν τα αποτελέσματα της Νίκης Βόλου σε πέντε συνεχόμενα ματς το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη που θα έρθει από την πίστη που υπάρχει στην ομάδα ότι υπάρχει και το καλό της πρόσωπο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η Νίκη είναι χωρίς νίκη και άμεσα θα πρέπει να δείξει την αγωνιστική της αξία με αποτέλεσμα αύριο στην Καλαμάτα σε ένα ματς τηλεοπτικό που είναι και η ευκαιρία για να αναστρέψει το κλίμα.

Ο προπονητής Στάικος Βεργέτης προχθές μετά την ισοπαλία (1-1)με τη Σαντορίνη είπε πως δεν θέλει να θεωρεί πως βλάπτει την ομάδα γιατί αν αυτό συμβαίνει θα πρέπει να αποχωρήσει μεταφέροντας προβληματισμό και στη διοίκηση που έχει δείξει όμως πως δεν είναι υπέρ των βιαστικών κινήσεων.

Ο τεχνικός της Νίκης ανέφερε ακόμη πως για τον ίδιο είναι μια πολύ δυσάρεστη στιγμή στην προπονητική του καριέρα το ότι πέντε παιχνίδια χωρίς η ομάδα να έχει καταφέρει να πάρει μία νίκη και αναρωτήθηκε και ο ίδιος γιατί προχθές η ομάδα στο δεύτερο μισό έχασε την ταυτότητά της μέσα στο γήπεδο.

Ο νεαρός μέσος της Νίκης Βόλου Αχιλλέας Σαλαμούρας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε πως η ομάδα του δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε μετά την κόκκινη κάρτα σε παίκτη της Σαντορίνης, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους να ισοφαρίσουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Σαλαμούρα:« Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, ήμασταν για 30 λεπτά η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, δημιουργούσαμε, πετύχαμε το γκολ που βάσει της εικόνας μας, δικαιούμασταν. Μετά την αποβολή του παίκτη της Σαντορίνης η απόδοσή μας έπεσε κατακόρυφα. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έγινε αυτό. Ίσως επαναπαυτήκαμε και διαχειριστήκαμε σωστά το αριθμητικό μας πλεονέκτημα. Δεν ηρεμήσαμε το παιχνίδι μας, δεν κρατήσαμε την μπάλα. Αντίθετα η ομάδα της Σαντορίνης δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες παραπάνω, πέτυχε την ισοφάριση ενώ εμείς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κι άλλο τέρμα. Το αποτέλεσμα πιστεύω πως είναι δίκαιο βάσει της γενικής εικόνας των δύο ομάδων».

Τέλος για το ματς της Τετάρτης ο προπονητής Σαντορίνης Νίκος Παντελής έκανε λόγο για «ένα σπουδαίο αποτέλεσμα αφενός γιατί είναι εκτός έδρας κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς σκοπούς και για το ότι επι 60 αγωνιστικά λεπτά η Σαντορίνη ήταν με παίκτη λιγότερο.

Η Σαντορίνη ευχαριστεί

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη φιλοξενία που επεφύλασσε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εξέδωσε η Σαντορίνη. H ανακοίνωση: Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΣ Σαντορίνης 2020, αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά την ομάδα της Νίκης Βόλου για την υποδειγματική φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή της ομάδας μας που βρέθηκε στον Βόλο, στο πλαίσιο της σημερινής αναμέτρησης. Ήταν μια φιλοξενία από αυτές που ανεβάζουν το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και με τη σειρά μας δεσμευόμαστε να ανταποδώσουμε στον αγώνα του δεύτερου γύρου.

5 ματς χωρίς νίκη

Ξεκίνημα με 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη για τη Νίκη Βόλου υπήρξε την περίοδο 14-15 που έπαιξε «μισή» Α΄ Εθνική που είχε μάλιστα και 5 ήττες (οι τρεις εκτός από ΟΣΦΠ (3-1), ΠΑΟΚ (3-0),ΠΑΟ (1-0) και δυο στο Βόλο από Ατρόμητο (0-1) και Εργοτέλη (1-4) για να κερδίσει 6η αγωνιστική 1-0 τον Πανθρακικό).

Ενώ και πέρσι η Νίκη είχε «πεντάδα» χωρίς νίκη, δεν ήταν από το ξεκίνημα που η ομάδα είχε κερδίσει τον Θεσπρωτό και ακολούθησαν 5 ματς χωρίς νίκη, το άλλο χειρότερο ξεκίνημα τα τελευταία 30 χρόνια ήταν την περίοδο 2006-2007 έχοντας 4 ήττες στο ξεκίνημα (στις Σέρρες 2-0,στον Θρασύβουλο 2-1,από Αγροτικό Αστέρα 1-2 και Μεσσηνιακό 4-0, για να κερδίσει στην 5η τον Εθνικό Αστέρα 2-1).

Τώρα η Νίκη είναι η μοναδική ομάδα στο Νότιο όμιλο της της Football League που δεν έχει νίκη και την θέλει αύριο στην Καλαμάτα που η τοπική δεν έχει δεχτεί γκολ.

20 παίκτες

Στα πέντε ώς τώρα παιχνίδια για τη Νίκη αγωνίστηκαν 20 παίκτες και σε κανένα δεν ξεκίνησε η ίδια 11άδα αφού από τους 20 μόνο 4 οι: Περιστερίδης, Μπαλάφας, Λούκας Γκαρσία και Κρούθ ήταν βασικοί και στα 5 ματς (5 συμμετοχές έχουν και οι Αλιατίδης, Πολίμος, Μέτσε, Σαλαμούρας, Γκονζάλες), ενώ σε 4 παιχνίδια ξεκίνησαν στην 11άδα οι Αργύρης, Ροχάνο, Ντομίνγκεζ.

Τα τρία ως τώρα γκολ της Νίκης έχουν πετύχει οι Λούκας Γκαρσία, Μέτσε και Κρούθ, δεν έχει σκοράρει ακόμη ο περσινός πρώτος σκόρερ Ροχάνο, ενώ δεν έχει ακόμη συμμετοχή ο Χουάν Ματέα.

Σήμερα θα υπάρξει αποστολή για Καλαμάτα όπου δεν αποκλείεται και επιστροφή Τζοβάρα.

Τάσης διαιτητής

Τους διαιτητές για την 6η αγωνιστική της Football League ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Την αναμέτρηση Καλαμάτα – Νίκη Βόλου, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο στις 12:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3, θα διευθύνει ο Γιώργος Τάσης από την ΕΠΣ Ηπείρου.

Ο Γιώργος Τάσης έχει διευθύνει συνολικά 71 παιχνίδια εθνικών κατηγοριών, από τα οποία τα 17 Α’ Εθνικής, τα 12 Β’, τα 42 Γ’ Εθνικής και φετος στην Football League διεύθυνε τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια (0-1) ενώ τη Νίκη Βόλου ειχε σφυρίξει σε ματς με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, το 2012. Βοηθοί του αύριο θα είναι οι Λάμπρος Διαμάντης (Ηπείρου) και Δημήτρης Κύριος (Αρκαδίας) και τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Χρήστος Βεργέτης από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Αναλυτικά οι αγώνες και οι διαιτητές στον Νότιο όμιλο

Σάββατο (17/4)

12.00 Καλαμάτα – Νίκη Βόλου

Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Διαμάντης (Ηπείρου), Κύριος (Αρκαδίας)

4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κυριακή (18/4)

14.00 Σαντορίνη – Ασπρόπυργος

Διαιτητής: Κόκκορης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας), Τσολακίδης (Αθηνών)

4ος: Μαχαίρας (Αθηνών)

14.30 Ρόδος – Αιγάλεω

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Καραθανάσης (Αν. Αττικής)

4ος διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης)

15.00 Ιάλυσος – Επισκοπή

Διαιτητής: Στάμος (Αθηνών)

Βοηθοί: Παγουρτζής (Πειραιά), Χρηστάκος (Πειραιά)

4ος: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

15.00 Αστέρας Βλαχιώτη – Καλλιθέα

Διαιτητής: Λάμπρου (Ευβοίας)

Βοηθοί: Δελής (Βοιωτίας), Ψύλλος (Λέσβου)

4ος: Βλάχος (Αν. Αττικής)

Πέρσι είχε διπλό

Στην Καλαμάτα η Νίκη έχει το πιο πρόσφατο «διπλό», 0-2 με δυο γκολ του Ροχάνο, ενώ το επίσης περσινό πρώτο ματς είχε γίνει στη Φιλιππούπολη Λάρισας (1-1) (53’Ροχάνο-70’ πεν. Οσμανάγκιτς). Πέρα από το περσινό η Νίκη είχε και ισοπαλίες χωρίς γκολ με τους κυανόλευκους πιο πριν να έχουν χάσει με 2-1 στις 27/5/2007 . Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1998 μέχρι σήμερα οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες μόνο σε αγώνες της Β’ Εθνικής, ενώ το 1991 η Νίκη είχε αναδειχθεί ισόπαλη με την Καλαμάτα σε παιχνίδι Κυπέλλου με σκορ 1-1.

Στη Νέα Ιωνία οι αγώνες είχαν ξεκινήσει με ήττα όταν προπονητές ήταν οι Πρόκοπ και Γκμοχ: 15/11/98 Νίκη – Καλαμάτα 1-2 (16’ Κασιούρας – 12’ Δρούγας, 79’ Θ.Τρούπκος) και ητα στη Μεσσηνία: 4/4/99 Καλαμάτα – Νίκη 3-0 (3’ Σάντρο , 18’ Μπούλεν Λ., 44’ Ρ. Φαμπρίτσιο).

Τα άλλα ματς ήταν:

14/12/03 Νίκη – Καλαμάτα 1-0 (72’ Λέτσιος)

16/05/04 Καλαμάτα – Νίκη 1-0 (83’ Πήλιουρας )

17/10/04 Καλαμάτα – Νίκη 0-0

20/02/05 Νίκη – Καλαμάτα 2-1 (16’ Μπαλάφας , 67’ Μήτρου – 62’ Καλαντζής )

02/10/05 Νίκη – Καλαμάτα 0-0

29/01/06 Καλαμάτα – Νίκη 0-0

22/01/07 Νίκη – Καλαμάτα 0-0

27/05/07 Καλαμάτα – Νίκη 2-1 (42’ Καούνος, 71’ Μιχελής- 37’ Ρουμελιώτης)

Κινήσεις του ΟΦ Νίκης

Η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο σε κάθε ευκαιρία εδώ και αρκετά χρόνια. Τις άγιες ημέρες Χριστουγέννων και Πάσχα τα μέλη της συλλέγουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και τα μοιράζουν σε οικογένειες με οικονομική δυσχέρεια. Το ίδιο θα συμβεί και για το φετινό Πάσχα, με τα γραφεία της Λέσχης να είναι κάθε μέρα ανοιχτά για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Πάσχα των Ελλήνων-Πάσχα της αγάπης. Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει, μαζί της το μήνυμα της Ανάστασης. Η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη (εξάλλου η προσφυγική καταγωγή μας το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές). Η φιλανθρωπία, η γενναιοδωρία και αλληλεγγύη γνώρισμα από όλους.

Καλούμε όλους εσάς να βοηθήσουμε εκείνους που κινδυνεύουν με κοινωνικό αφανισμό, συλλέγοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας για να δοθούν σε συνανθρώπους και οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά από τις 09.00 έως 18.00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 6976206981 Κοτρώτσιο Δημήτριο. Υ.Γ. Η συγκέντρωση τροφίμων θα διαρκέσει μέχρι την Μεγάλη Τρίτη 27/4/».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου