ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παραμένει χωρίς γιατρειά και… Νίκη

παραμένει-χωρίς-γιατρειά-και-νίκη-631738

Ούτε τώρα. Η Νίκη Βόλου αν και είχε «χρυσή» ευκαιρία να πανηγυρίσει χθες για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την ομάδα της Σαντορίνης, η οποία αν και με παίκτη λιγότερο πήρε παλικαρίσιο βαθμό στη Νεάπολη και θα μπορούσε ακόμη περισσότερα, την ώρα που οι κυανόλευκοι είχαν πάθει τρικυμία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για την 5η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Football League οι κυανόλευκοι μπορεί να… «πανηγυρίζουν» πως δεν έχασαν και πάλι εντός έδρας, όπως συνέβη τις προηγούμενες δύο φορές στο Πανθεσσαλικό από Αιγάλεω και Ιάλυσο, αλλά σίγουρα η νέα απώλεια βαθμών μπορεί να τους προβληματίσει ιδιαίτερα, από τη στιγμή που πλέον βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκάτοικο τον Ασπρόπυργο, που χθες έκανε την έκπληξη κερδίζοντας με 3-0 τον Ιάλυσο!

Με τρεις βαθμούς σε 5 αγωνιστικές οι κυανόλευκοι παραμένουν χωρίς… εμβόλιο στον ιό και ο Στάικος Βεργέτης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του από τον κυανόλευκο πάγκο, μετά το τέλος του αγώνα.

Η Νίκη στο πρώτο ημίχρονο θύμισε κάτι από την περσινή ομάδα, προηγήθηκε με τον Κρουθ στο 22’ και από το 44’ κι έπειτα είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα για κάτι περισσότερο, αλλά οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι περισσότερο από το τελικό 1-1, που διαμορφώθηκε από το πέναλτι που ευστόχησε ο Ερρίκος, μετά από χέρι του Μπόσιο στο 63’.

Πώς παρατάχθηκε

Με σχήμα 4-5-1 ξεκίνησε η ομάδα της Νίκης Βόλου, έχοντας πέραν από τον Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Καλουτσικίδη ως δεξί μπακ, κάνοντας ντεμπούτο, και τον Πολίμο ως αριστερό, την ώρα που Μπαλάφας και Αλιατίδης ήταν τα δύο στόπερ.

Στη μεσαία γραμμή Μπιτσάκος και Μπόσιο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Γκαρσία, και από τα δεξιά κινούνταν ο Κρουθ, με τον Τσιώλη στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ροχάνο.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι καλύτερο όταν μπήκε φουριόζα στα πρώτα λεπτά, με τον Ροχάνο να πατά στην αντίπαλη περιοχή και παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος προσπάθησε να απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Σαντορίνη στη μία και μοναδική της επίσκεψη στα καρέ του Περιστερίδη στο πρώτο μέρος και στο 10ο λεπτό θα μπορούσε να έχει κάνει τη ζημιά, με τον Κανούλα να βρίσκεται στα όρια της μεγάλης περιοχής, όπου ο εξερχόμενος Περιστερίδης του έκλεισε το οπτικό πεδίο. Η μπάλα έφτασε στον Πολύζο, ο οποίος επιχείρησε να κρεμάσει τον πορτιέρο των γηπεδούχων, αλλά εκείνος παραχώρησε κόρνερ απλώνοντας τα χέρια.

Η πρώτη τελική των γηπεδούχων ήρθε μετά από εννέα λεπτά, έχοντας μέχρις εκείνο το σημείο την κατοχή, αλλά όχι τις ευκαιρίες. Ο Γκαρσία κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εκτέλεση από τα δεξιά του ημικυκλίου, αλλά το σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Δερμιτζάκη.

Με τη Νίκη να έχει την υπεροχή, αλλά όχι την μεγάλη τελική προσπάθεια, αυτή ήρθε στο 22’, όταν ο Τσιώλης πάτησε περιοχή από τα αριστερά και έκανε το γέμισμα για την αντίπαλη περιοχή, όπου σε πρώτο χρόνο ο Ροχάνο δεν μπόρεσε να σκοράρει, κάτι που έκανε ο Κρουθ με περιπετειώδη τρόπο, δίνοντας ύψος στην μπάλα, που αναπαύθηκε στα δίχτυα της Σαντορίνης για το 1-0.

Η Νίκη συνέχιζε να μην απειλείται και να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα, κερδίζοντας κόρνερ στο 42’ με τον Λούκας, ο οποίος αφού έπαιξε το 1-2 με τον Κρουθ, βγήκε στα πλάγια της δεξιάς πλευράς για να κάνει το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δερμητζάκη.

Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45’ αντιαθλητική ενέργεια και σπρώξιμο του πρώην κυανόλευκου Ντινιωτάκη στον Κρουθ, ήρθε να προκαλέσει «έκρηξη» ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον διαιτητή Μελτζανίδη να αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Η Νίκη έχοντας πλέον τόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα όσο και το σκορ υπέρ της, είχε ακόμη ένα σουτ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, όταν στο 45+2’ προσπάθεια εκτός περιοχής του Μπιτσάκου έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Το β’ μέρος

Με το πόδι στο… γκάζι θα περίμενε κανείς τη Νίκη Βόλου να μπει στο δεύτερο μέρος, αλλά αν εξαιρέσει κανείς φάουλ του Γκαρσία στο 47’ που πέρασε άουτ, η Νίκη τράβηξε χειρόφρενο.

Ο Περιστερίδης έσωσε την ομάδα του στο 48’ όταν βγήκε εκτός περιοχής για να απομακρύνει την μπάλα από τα πόδια του επελαύνοντα και νεοεισελθόντα Γιουκούδη, ο οποίος έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ξεχύθηκε στην αντεπίθεση στο 48’, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Ανάλογη φάση καταγράφηκε και μετά από τέσσερα λεπτά με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά ο Γιουκούδης πρόλαβε να πλασάρει, με τον Περιστερίδη να κρατά εκ νέου το μηδέν, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 63’. Συγκεκριμένα από παράλληλη σέντρα από τον άξονα και εκτός περιοχής προς τα αριστερά, βρήκε το χέρι του Μπόσιο που βρίσκονταν μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Μελτζανίδη να καταλογίζει την παράβαση και το σημείο του πέναλτι, απ’ όπου ο Ερρίκος πέτυχε το 1-1.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Σαντορίνη αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο κατάφερε όχι μόνο να πετύχει την ισοφάριση, αλλά και να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω, με την Νίκη να στέκεται τυχερή, αφού ο Περιστερίδης απέκρουσε ενστικτωδώς ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γιουκούδη σε κόρνερ στο 82’, ενώ στο 88’ ατομική ενέργεια και σουτ του Ιβανίδη με το αριστερό μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της Νίκης, η οποία… έδειχνε να τα έχει χαμένα, έχοντας να διαμαρτυρηθεί για ένα πέναλτι – ανατροπή του Σαλαμούρα, πριν τη λήξη, που δύσκολα θα συγκινούσε τον διαιτητή.

ΝΙΚΗ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1-1

Football League – 5η αγωνιστική

Σκόρερ: 22’ Κρουθ, 63’ πεν. Ερρίκος

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Δέλλιος (Πέλλας), Στάικος (Λάρισας)

: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Κίτρινες: Μπιτσάκος, Γκαρσία, Περιστερίδης, Ντομίνγκεθ (στον πάγκο)- Κουρέλλας, Ερρίκος

Κόκκινη: Ντινιωτάκης (43′)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στάικος Βεργέτης): Περιστερίδης, Καλουτσικίδης (76’ Τσιμπούκας), Πολίμος, Μπαλάφας, Αλιατίδης, Μπιτσάκος, (64’ Γκονζάλες) Μπόσιο (76’ Σαλαμούρας), Κρουθ, Τσιώλης (61’ Μέτσε), Γκαρσία, Ροχάνο.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (Νίκος Παντέλης): Δερμιτζάκης, Ερρίκος (71’ Μπιρμπίλι), Κουρέλας, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ιβανίδης, Πολύζος (46’ Σιμιτσής), Μαλάι, Σκαθαρούδης (25’ λ.τρ. Μηνάς, 91’ Λάμπρου), Ντινιωτάκης, Κανούλας (46’ Γιουκούδης).

Βεργέτης: «Αν εγώ είμαι το πρόβλημα, τότε πρέπει να φύγω»

Ο τεχνικός των κυανόλευκων Στάικος Βεργέτης σχολίασε μετά το παιχνίδι: «Είμαι σε μια πολύ δυσάρεστη στιγμή στην προπονητική μου καριέρα, καθώς η ομάδα που προπονώ δεν έχει καταφέρει να πάρει μία νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ για τον λαό της Νίκης και γνωρίζω πόσο αγαπά αυτή την ομάδα.

Προετοίμασα την ομάδα όσο καλύτερα μπορούσα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και νομίζω κάπου στο πνευματικό μέρος χάσαμε τον αγώνα αναίτια. Ενώ μπαίνουμε στο δεύτερο ημίχρονο με τον αντίπαλο να αγωνίζεται με 10 παίκτες, μας έπιασε ένας αδικαιολόγητος φόβος και η ομάδα έχασε την «ταυτότητα» της μέσα στο γήπεδο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιο λόγο έγινε αυτό. Μετά τη λήξη του αγώνα έκανα μια ξεκάθαρη συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές και ακολούθως με τη διοίκηση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λεχθεί κάτι και βρισκόμαστε σε φάση συντονισμού για τη συνέχεια. Πρέπει όλοι να αποφασίσουμε από κοινού τι είναι καλύτερο, ώστε η ομάδα να φύγει από το αδιέξοδο. Προσωπικά ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος δεν θέλω να θεωρώ ότι βλάπτω την ομάδα, στην οποία δουλεύω. Αν εγώ είμαι το πρόβλημα, τότε πρέπει να φύγω. Αυτό θα το αποσαφηνίσω με τους παίκτες, στους οποίους απευθύνεται η δουλειά μου και με τους διοικούντες, που με πληρώνουν».

Συνέχεια στην Καλαμάτα

Το Σάββατο στις 12:00 θα αντιμετωπίσει η ομάδα της Νίκης Βόλου την Καλαμάτα, όπως είχε γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα και το παιχνίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3. Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Αναλυτικά:

Νότιος Ομιλος

Σάββατο 17/4 – 12:00 ΕΡΤ3

Καλαμάτα-Νίκη Βόλου

Κυριακή 18/4 – 15:00

Ρόδος-Αιγάλεω

Ιάλυσος-Επισκοπή

Αστέρας Βλαχιώτη-Καλλιθέα

(14:00) Σαντορίνη-Ασπρόπυργος

Στην κορυφή η Καλαμάτα μετά την γκέλα Ιάλυσου

Στον Νότιο Ομιλο κορυφή έπιασε η Καλαμάτα. Η Μαύρη Θύελλα με νίκη 2-0 επί του Αστέρα Βλαχιώτη έφτασε τους 11 πόντους. Εναν λιγότερο έχει ο Ιάλυσος, ο οποίος ηττήθηκε 3-0 από τον Ασπρόπυργο, που μέχρι χθες δεν είχε βαθμό.

Στα υπόλοιπα, καταπληκτικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στην Καλλιθέα και τη Ρόδο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρώτη φετινή νίκη με 2-3, ενώ η Επισκοπή πήρε το διπλό με 3-1 στο Αιγάλεω.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον Νότιο Ομιλο της Football League:

Νίκη-Σαντορίνη 1-1

(22’ Κρουθ-63’ πεν. Ερρίκος)

Καλαμάτα-Αστέρας Βλ. 2-0

(34’ Αναστασόπουλος, 85’ Κέρι)

Ασπρόπυργος-Ιάλυσος 3-0

(55’, 71’ Ζαχαράκης, 69’ πεν. Γεωργακόπουλος)

Καλλιθέα-Ρόδος 2-3

(50’ Καββαδίας, 54’ Μαρουκάκης-17’ Αρναρέλλης, 67’ Δελαπόρτας, 71’ Βουγουρντζής)

Αιγάλεω-Επισκοπή 1-3

(27’ πεν. Μπαρμπαρούσης-32’, 45’ Τσιριγώτης, 54’ Ανδρέου)

Η βαθμολογία στον Νότο

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

Θ. Ομάδα Bαθ. Ν-Ι-Η Γκολ Ν-Ι-Η Γκολ Ν-Ι-Η Γκολ

  1. Καλαμάτα 11 3-2-0 5-0 2-0-0 3-0 1-2-0 2-0
  2. Ιάλυσος 10 3-1-1 5-4 1-1-0 2-1 2-0-1 3-3
  3. Επισκοπή 8 2-2-1 4-2 1-1-0 1-0 1-1-1 3-2
  4. Ρόδος 7 1-4-0 4-3 0-3-0 1-1 1-1-0 3-2
  5. Σαντορίνη 6 1-3-1 3-3 1-1-0 1-0 0-2-1 2-3
  6. Καλλιθέα 6 1-3-1 7-5 0-1-1 3-4 1-2-0 4-1
  7. Αιγάλεω 6 2-0-3 4-7 1-0-2 2-5 1-0-1 2-2
  8. Αστέρας Βλαχιώτη 5 1-2-2 1-3 1-2-0 1-0 0-0-2 0-3
  9. Νίκη Βόλου 3 0-3-2 3-5 0-1-2 2-4 0-2-0 1-1
  10. Ασπρόπυργος 3 1-0-4 3-7 1-0-2 3-5 0-0-2 0-2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου