ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Δεν θέλει να χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο

νίκη-βόλου-δεν-θέλει-να-χάσει-άλλο-πολύ-782687

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση και τουλάχιστον στις προπονήσεις φαίνεται να μην αργεί για τις ομάδες της Football League και κατά συνέπεια και για τη Νίκη Βόλου, η οποία μέχρι τη Δευτέρα θα μπορεί να ξαναβρεθεί στο γήπεδο αρχικά για προπονήσεις.

Οι πιέσεις από τους αρμόδιους φορείς προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων και το ο.κ. του υφυπουργείο Αθλητισμού, έστω και καθυστερημένα απέδωσαν καρπούς και μετά τη Super League 2, η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία μπορεί να ελπίζει και να αισθάνεται «ζωντανή».

Τη ζωντάνια αυτή με επιστροφή στα γήπεδα θέλουν να νιώσουν και στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου, όπου οι παίκτες της παραμένουν παροπλισμένοι, παρά τις ατομικές προπονήσεις κατ’ οίκων.

Μπορεί η Super League 2 να είχε προτεραιότητα για όλους αλλά πλέον ο ΠΣΑΠ εκφράζει την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι και καλεί σε τηλεδιάσκεψη εκπροσώπους των ομάδων, παικτών και διοικήσεων, με το ΔΣ της διοργανώτριας Αρχής, προκειμένου ο συνεταιρισμός να αναλάβει δράση.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών αναφέρει:

«Ο ΠΣΑΠ με δεδομένη την ήδη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη του πρωταθλήματος της Football League και με διάχυτη ανησυχία για το πώς θα γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημά μας για άμεση επιστροφή των ομάδων στις ομαδικές προπονήσεις, κατέθεσε το Σάββατο (9/1) πρόταση στη διοργανώτρια αρχή για τη διενέργεια ευρείας τηλεδιάσκεψης, μεταξύ του ΔΣ του ΠΣΑΠ, τον αρχηγό από κάθε ομάδα, το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κάθε ΠΑΕ. Ο ΠΣΑΠ αναμένει άμεσα απάντηση, καθώς δεν πρέπει να χαθεί περαιτέρω χρόνος ώστε να υλοποιηθεί , όπως θέλουμε να πιστεύουμε, ο κοινός μας στόχος».

Εξάλλου σημειώνεται πως μετά την τηλεδιάσκεψη με τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, υπήρχε η διαβεβαίωση πως η Football League είναι η επόμενη στην σειρά κατηγορία που θα λάβει τη σχετική έγκριση, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων και όχι μαζικό και δίνει τμηματικά το «πράσινο φως».

Όπως διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Μαυρωτάς, το πρωτάθλημα της Football League θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί κανονικά καθώς στόχος για την τρέχουσα σεζόν είναι να μην υπάρχουν «παύλες».

Ικανοποίηση μέχρι στιγμής

Την ίδια ώρα από την πλευρά του ο προπονητής της Νίκης Στάικος Βεργέτης είναι ικανοποιημένος για την ως τώρα τήρηση των προγραμμάτων και περιμένει τους παίκτες στο γήπεδο για να τους φέρει σε πιο αγωνιστική ετοιμότητα και να αποκτήσουν και ρυθμό.

Η Νίκη παραμένει «θεατής» και σε αναμονή αποφάσεων για ξεκίνημα τονίζοντας πάντα πως αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας.

Ολοι πάντως κάνουν υπομονή, μέχρι να υποχωρήσει η πανδημία και να επιστρέψουν στο γήπεδο, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία παικτών προπονητή αφού η καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, που μεταφέρεται για Φεβρουάριο καθιστά δύσκολο το να επανέλθει η αγωνιστική ετοιμότητα όταν θα ανάψει το πράσινο φως για επισήμους αγώνες…

Στο μεταξύ εξελίξεις αναμένονται σύντομα στις επαφές της Νίκης με ομάδα της Αργεντινής για συνεργασία και ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου, Ρήγας Στύλας, που χειρίζεται το θέμα έχει τονίσει πως με αυτή την κίνηση: «Σκοπός μας είναι να φύγουμε από τις μικρές κατηγορίες, να ανέβουμε στην πρώτη ώστε να πάρουμε και ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης εμβέλειας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου