ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Λούκας Γκαρσία… η επιστροφή

νίκη-βόλου-λούκας-γκαρσία-η-επιστροφ-850287

Στα κυανόλευκα ξανά μετά από δύο μήνες ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Κάτι παραπάνω από δύο μήνες πέρασαν από τη μέρα που ο Λούκας Γκαρσία ανακοινώθηκε από την ομάδα της Ρόδου και από χθες ο 32χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός φορά και πάλι τα κυανόλευκα της Νίκης Βόλου.

Η μεταγραφή του δεν… στέριωσε στους Ροδίτες, με τον ίδιο να έρχεται στα χέρια με τον γενικό αρχηγό της ομάδας και να γρονθοκοπείται, δίχως ωστόσο να ζητήσει κάτι παραπάνω από την ελευθέρας του, κι έτσι επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια.

Σαν τίτλος ταινίας «Λούκας Γκαρσία η επιστροφή» ο ποιοτικός μέσος με το φαρμακερό αριστερό πόδι, επιστρέφει υπό τις οδηγίες του Στάικου Βεργέτη, θέλοντας να δώσει στην ομάδα αυτό πους της έλειψε τουλάχιστον στα φιλικά. Μπορεί η Νίκη να παραμένει σε επίπεδο Football League, όπως όλα δείχνουν, αλλά τη φετινή χρονιά μπορεί να ελπίζει σε άνοδο, μιας και όπως αποφασίστηκε χθες τέσσερις ομάδες της FL θα μπορούν να αγωνίζονται στη SL2 της περιόδου 2021-22 και ο Λούκας Γκαρσία, σίγουρα αναμένεται να αποτελέσει μια πολύτιμη μονάδα.

Η κυανόλευκη ΠΑΕ άνοιξε την αγκαλιά της και σε ένα χρόνο μέσα ανακοίνωσε την απόκτηση του για δεύτερη φορά αναφέροντας: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει πως ο Lucas Garcia εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας, για την αγωνιστική σεζόν 2020-2021.

Ο Lucas Gabriel López García, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι 32 ετών, κατάγεται από το Σαν Μαρτίν της Αργεντινής κι αγωνίζεται, με την ίδια ευχέρεια, τόσο ως επιτελικός χαφ, όσο και σαν εξτρέμ.

O Λούκας διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, έχοντας καταγράψει, κατά το παρελθόν, δεκάδες συμμετοχές στην πρώτη εθνική κατηγορία της Ρουμανίας και της Φινλανδίας. Κορυφαίες ποδοσφαιρικές στιγμές του είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Φινλανδίας, με τη φανέλα της Ίντερ Τούρκου, το 2018 και το πρωτάθλημα στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία της χώρας μας, με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος, το 2019.

Στην πρώτη του χρονιά με την φανέλα της Νίκης Βόλου, την περσινή αγωνιστική σεζόν, κατέγραψε συνολικά 19 συμμετοχές και πέτυχε τέσσερα τέρματα, έχοντας, κατά γενική ομολογία, θετικότατη παρουσία στην αγωνιστική πορεία μας, στο πρωτάθλημα της Football League. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως, σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο flnews.gr, ιστότοπο πανελλήνιας εμβέλειας, αναδείχθηκε, από το φίλαθλο κοινό, κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής της κατηγορίας.

Ευχόμαστε στον Λούκας καλή αγωνιστική χρονιά, με υγεία κι επιτυχίες».

Blue Angels: «Εμπιστοσύνη στη διοίκηση και μπράβο στους παίκτες»

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέδωσε ο σύνδεσμος οπαδών της Νίκης Βόλου, Blue Angels 1994 – «Β. Κωστής». Οι κυανόλευκοι οπαδοί δηλώνουν πως στέκονται δίπλα στη διοίκηση και της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε όποια κίνηση κι αν κάνει. Η ανακοίνωση: «Μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως σύνδεσμος έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ομάδας μας και στηρίζουμε όποια κίνηση και να κάνει. Θα στηρίξουμε μέχρι τέλους και σε όποια κατηγορία και να παίξει η ομάδα. Ένα μεγάλο μπράβο επίσης στους παίκτες, που παρ’ όλο που ήταν αβέβαιη η κατηγορία, έμειναν στην ομάδα μας γνωρίζοντας το βάρος της ιστορίας της και το τίμημα να φοράς τη φανέλα της Νίκης Βόλου. Ευχόμαστε σε όλα τα τμήματα της Νίκης Βόλου και σε όλους τους αθλητές, υγεία, καλή αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες και θα είμαστε δίπλα τους.

Υ.Γ. Οσον αφορά στη μια από τις φιλοξενούμενες ομάδες της πόλης, εκ Κασσανδρίας Χαλκιδικής, καλύτερα να μη μιλάνε γιατί ο τζάμπας πέθανε. Είμαστε διατεθειμένοι να υιοθετήσουμε το σκυλί που έχετε στο βοηθητικό του Αη Γιώργη σε περίπτωση που φύγει και αυτό.

Υ.Γ.2 Μετά από τόσο πόλεμο που έχουμε δεχτεί φέτος από παντού, εμείς είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί και σύντομα στεγασμένοι, κόντρα σε όλους και σε όλα!!!».

Οκτώβριο η απόφαση για ΟΣΕ

Σε νέα γενική συνέλευση που προσδιορίστηκε για τον Οκτώβριο, θα ληφθεί η τελική απόφαση επί της προτάσεως που παρουσιάστηκε στην προχθεσινή γενική συνέλευση του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», για την αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του συλλόγου Στέργιος Φάτσης, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την μικρή συμμετοχή του κόσμου, τονίζοντας ότι: «Όταν υπάρχουν γεγονότα που «μυρίζουν αίμα», συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Τώρα που πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα για την αξιοποίηση ενός χώρου μεγάλης ιστορικής αξίας τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την Ν. Ιωνία, φαίνεται ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται και λυπάμαι πραγματικά, γιατί έχει γίνει μεγάλος αγώνας και έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός από τον Σύλλογο».

Πριν την έναρξη της συνέλευσης, ο κ. Φάτσης, καλωσόρισε στην οικογένεια του συλλόγου τον Δημήτρη Παπασταύρου, ο οποίος διετέλεσε για 15 χρόνια γενικός αρχηγός στα τμήματα της ΑΕΚ κι έχει μεγάλη αγάπη για τη Νίκη Βόλου και μάλιστα ομόφωνα προήδρευσε της Γενικής Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, στις ενέργειες του Συλλόγου από το 2016 μέχρι και σήμερα, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την προηγούμενη και την τωρινή διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ και πολιτική ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων, στη σύμβαση που έχει υπογραφεί και στα όσα περιλαμβάνει, αλλά και στην κωλυσιεργία από πλευράς του ΟΣΕ για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων και του αρχειακού υλικού που υπάρχει στο χώρο που έχει περιέλθει μετά την υπογραφή της σύμβασης προς εκμετάλλευση κι αξιοποίηση στον σύλλογο.

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλέξης Παπακωνσταντίνου κι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Βενέτης παρουσίασαν την πρότασή τους, για την επένδυση ύψους 400.000ευρώ που βάσει σύμβασης είναι προγραμματισμένη να υλοποιηθεί μέσα σε πέντε χρόνια.

Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με προσοχή και εκφράστηκαν θετικά, καταθέτοντας προτάσεις επί της παρουσίασης και σχετικά με τα οφέλη του συλλόγου από μία τέτοια επένδυση.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φάτσης, κάλεσε τα μέλη του Ερασιτέχνη να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για να αξιολογηθούν, εκτιμώντας ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα είναι έτοιμη μια ολοκληρωμένη πρόταση με οικονομοτεχνικά στοιχεία, που θα κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και θα έρθει προς ψήφιση σε νέα Γενική Συνέλευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου