ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ανανεώνει και ο Ροχάνο

ανανεώνει-και-ο-ροχάνο-750354

Παίκτης της Νίκης Βόλου αναμένεται να είναι και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Αντόνιο Ροχάνο, με τον Αργεντινό φορ να έχει συμφωνήσει με τους κυανόλευκους και να αναμένεται στα τέλη Αυγούστου στον Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο 29χρονος φορ αποτέλεσε έναν από τους πολυτιμότερους επιθετικούς όχι μόνο στη Νίκη Βόλου, αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα της Football League, κάνοντας «πολλές δουλειές» πέραν από το σκοράρισμα μέσα στο γήπεδο.

Ο Ροχάνο κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου και σίγουρα θα τον ήθελε στα κυανόλευκα και τη νέα περίοδο, όπως φυσικά και οι ιθύνοντες της Νίκης Βόλου, τόσο ο προπονητής Στάικος Βεργέτης, όσο φυσικά και οι άνθρωποι της ΠΑΕ και η νέα συμφωνία δεν άργησε να έρθει.

Για τον Αργεντινό ενδιαφέρον είχε δείξει και ο Πλατανιάς, αλλά οι Βολιώτες δεν άφησαν τις «Σειρήνες» να ξεγελάσουν τον επιθετικό, ο οποίος έκανε τη διαφορά στο περσινό πρωτάθλημα.

Ο Αντόνιο Ραούλ Ροχάνο, που γεννήθηκε 27/4/1991 στο Σελικέλο ήρθε πέρσι το καλοκαίρι στον Βόλο προερχόμενος από τη Δυναμό Τιφλίδας, που στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Γεωργίας έπαιξε 9 παιχνίδια. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα της πατρίδας του, τη Χιμνάσια Λα Πλάτα και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Βίγια Σαν Κάρλος και από κει στην Σπορτίβο Ιταλιάνο. Το 2015 μετακόμισε στην Βολιβία για λογαριασμό της Ρεάλ Ποτόσι, που παρέμεινε για δύο χρόνια, πετυχαίνοντας συνολικά 24 γκολ σε 51 συμμετοχές.

Η Χάμιλτον της Σκωτίας αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με τη σκωτσέζικη ομάδα σημείωσε τρία τέρματα σε 26 ματς, από τα οποία στα 14 ήταν βασικός. Η Μπούργος που μετείχε στην 3η κατηγορία της Ισπανίας ήταν η επόμενη ομάδα του Ροχάνο, πριν μεταπηδήσει στην Γεωργία και την Δυναμό Τιφλίδας.

Στη Νίκη σκόραρε φέτος 8 φορές παίζοντας σε 17 ματς, αφού έχει δυο αποβολές και 8 κίτρινες κάρτες. Ο Ροχάνο βρήκε δίχτυα δυο φορές στο πρώτο του ματς με τον Θεσπρωτό και σκόραρε και με την Καλαμάτα και στη Λάρισα και 2 φορές τη μία με πέναλτι στη Μεσσηνία, ενώ από ένα γκολ πέτυχε στα ματς με Διαγόρα στη Ρόδο (πέναλτι), με Ασπρόπυργο και με Ολυμπιακό (πέναλτι) στον Βόλο.

Ο Ροχάνο αποχαιρέτησε τους κυανόλευκους στις 15 Ιουνίου, πετώντας μαζί με τη σύζυγό του από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ωστόσο η επιστροφή του δεν θα είναι άμεση, χάνοντας μέρος της προετοιμασίας, αφού η σύζυγός του είναι σε εγκυμονούσα κατάσταση.

Με την παραμονή του Ροχάνο να θεωρείται βέβαιη, στο ρόστερ των κυανόλευκων έχουν ήδη παραμείνει οι: Τσιώλης, Κρουθ, Αλιατίδης, Κοπιτσής, Μαυροζούμης, Οικονομίκος, Μπαλάφας, Τσιμπούκας και Ντομίνγκεθ. Επιπρόσθετα το «νέο αίμα» αποτελούν για την ώρα οι: Μπόσιο, Ιμπάνιεθ, Γκονζάλες και Σαλαμούρας.

Αλλαγή στην… «πρώτη»

Η πρώτη προπόνηση της νέας αγωνιστικής περιόδου είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιούταν χθες Τετάρτη, ωστόσο οι κυανόλευκοι τη μετέθεσαν κατά πέντε ημέρες, προγραμματίζοντάς τη για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Αν και η χθεσινή «πρώτη» είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο «Παντελής Μαγουλάς», οι κυανόλευκοι δεν αναφέρουν τον τόπο τέλεσης της νέας «πρώτης», η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη στο Πανθεσσαλικό.

Εξάλλου τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν θα πρέπει να είναι τέτοια, προς αποφυγή του συνωστισμού και σίγουρα το Πανθεσσαλικό αποτελεί την ιδανικότερη λύση, προς τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του Covid-19. Η ενημέρωση της ΠΑΕ σχετικά με την «πρώτη» έχει ως εξής: «H ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει πως η πρώτη προπόνηση της ομάδας μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Οι συνθήκες, κατά τις οποίες θα διεξαχθεί, θα γνωστοποιηθούν στο κοινό, με νεότερη ανακοίνωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου