ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρόταση της Ερασιτεχνικής στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου

πρόταση-της-ερασιτεχνικής-στην-παε-νί-69327

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου προς την κυανόλευκη ΠΑΕ είδε το φως της δημοσιότητας, μετά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη», Στέργιος Φάτσης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Blue Heart Fm, κάνοντας γνωστή την επιθυμία του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής να παραχωρήσει εξολοκλήρου τόσο το γήπεδο «Π. Μαγουλάς» όσο και τη λειτουργία των ακαδημιών ποδοσφαίρου των κυανόλευκων στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου, με… μπροστάρη και αρχιπροπονητή τον Στάικο Βεργέτη. Επίσης σχολίασε πως η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ για την ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου και πιθανότατα στο «Π. Μαγουλάς». Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φάτσης:

Για την ενασχόλησή του με την Ερασιτεχνική Νίκη και πότε ξεκίνησε: «Από το 2009 ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Νίκη Βόλου μετά από κάλεσμα του Κώστα Μανιατάκη. Τότε ήταν το restart της Ερασιτεχνικής. Όταν έγιναν οι εκλογές υπήρχαν 35-40 υποψήφιοι. Εγώ εκλέχθηκα τελευταίος αναπληρωματικός, 25ος μαζί με ακόμη έναν. Τυπικά έγινε κλήρωση και ήμουν εγώ αναπληρωματικός. Αν εκείνη η κλήρωση ήταν εις βάρος μου ενδεχομένως να μην ασχολιόμουν καθόλου με την Νίκη. Ήταν μοιραία εκείνη η κλήρωση» και πρόσθεσε: «Μετά από όλες αυτές τις παραγοντικές εξελίξεις είμαι πάρα πολύ τυχερός κατά τη γνώμη μου να βρίσκομαι στο υψηλότερο βαθμό αθλητικού σωματείου στη Μαγνησία. Για μένα είναι πολύ τιμητικό και το έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι φεύγοντας από την Νίκη δεν πρόκειται να υπηρετήσω άλλο σωματείο γιατί η τιμή που μου έχει γίνει από την Νίκη είναι τεράστια».

Για τα τμήματα της Ερασιτεχνικής: «Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ καλά σε όλα τα τμήματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους συνεργάτες μου, αλλά θα προτιμούσα να είμαστε περισσότεροι. Δυστυχώς δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές, όπου η άμιλλα φέρνει και περισσότερο κόσμο στην κάλπη και περισσότερα άτομα τα οποία μπορούν να ασχοληθούν με τα τμήματα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εξωδιοικητικοί οι οποίοι έχουν βρεθεί και βοηθάνε κάποια τμήματα. Προχωράμε στο μοτίβο εξυγίανσης της ερασιτεχνικής, η οποία πρέπει να έχει πρόσωπο στις δημόσιες υπηρεσίες, να μην χρωστάει στο δημόσιο, το οποίο το έχουμε πετύχει. Πρέπει να προχωρήσουν και κάποια έργα τα οποία είχαν ξεκινήσει με τις υπογραφές».

Για την επιλογή να πάει η ΠΑΕ στα χέρια των κ.κ. Παπακωνσταντίνου – Βενέτη: «Εγώ εκτιμώ όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι παράγοντες στη Νίκη, επειδή έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα. Σίγουρα όλοι θέλουν το καλό της Νίκης. Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι πέρυσι. Υπήρχε μια ομάδα που πιστεύαμε στο εγχείρημα Παπακωνσταντίνου. Η πληροφόρηση για τον Παπακωνσταντίνου αν την είχα σε ένα βαθμό 80% κάποιοι την είχαν στο 5%. Πόνταρα στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, παίζοντας ακόμη και την ίδια Ερασιτεχνική στο τραπέζι. Είδα πως αυτοί που πέτυχαν στην Νίκη Βόλου στο ποδόσφαιρο ήταν οι ταπεινοί. Οι αλαζόνες δεν πέτυχαν.

Ο Τζανέτος ήταν άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο Λάζος, ο Γιαλίδης έκαναν μεγάλες χρονιές. Είδα στο πρόσωπο του Αλέξη Παπακωνσταντίνου έναν τέτοιο άνθρωπο, ο οποίος είχε μια ταπεινότητα. Είχε μια μόρφωση και ήξερα πως είχε και μία σημαντική οικονομική επιφάνεια και ήταν και Νικιώτης. Ήταν μεγάλο ρίσκο να πάει η ομάδα σε μη Νικιώτες, παρόλο που κάποιοι θεωρούσαν ότι ήταν μεγάλο ατόπημα δικό μου, ο μη ερχομός των Αμερικάνων. Το θέμα των Αμερικάνων μας έκανε ένα πολύ μεγάλο καλό, αφού «ζεστάθηκε» περισσότερο ο Παπακωνσταντίνου. Σήμερα εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ευτυχώς που δεν ήρθαν στην Νίκη» και πρόσθεσε σχετικά με την τελευταία γενική συνέλευση πως: «Έγινε μια παρεξήγηση στην τελευταία Γ.Σ. Θεσμικά κάποιοι ή δεν ξέρουν από λειτουργία ερασιτεχνικών συλλόγων ή ήταν αφελής. Ήταν μία εκλογοαπολογιστική συνέλευση που έπρεπε να βγει η εφορευτική επιτροπή και σε 15 μέρες να πάμε σε εκλογές. Ορίστηκε τότε το 15μερο να πάμε σε εκλογές, γιατί ίσως η δική μας διοίκηση δεν ήθελε να αναλάβει το βάρος που θα ακολουθούσε. Η νέα διοίκηση που θα προέκυπτε θα έπρεπε να ορίσει το μέλλον της ΠΑΕ, μιας και τα 11 από τα 15 μέλη ήθελαν να παραιτηθούν. Υπήρχε η πίεση από τους Αμερικάνους για Γ.Σ. και χρίσμα. Το χρίσμα ήταν η απόφαση της Γ.Σ».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος με την επιλογή Παπακωνσταντίνου: «Ναι. Το λέω ευθαρσώς πως αισθάνομαι δικαιωμένος και περήφανος που αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ βρίσκεται στα χέρια του Βασίλη Βενέτη και του Αλέξη Παπακωνσταντίνου. Είναι πολυτέλεια για την ομάδα να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, γιατί δημιουργούν τελείως διαφορετικό καθεστώς σε αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο. Κάποιοι έλεγαν τον Αλέξη «σουβλατζή». Μακάρι να είχα κι εγώ έναν τέτοιο πατέρα «σουβλατζή». Το ευχαριστώ και το συγγνώμη κάποιων σε κάποιους είναι πολύ ανδρική κουβέντα και πρέπει να φοράς πολλά παντελόνια για να πεις τις δύο αυτές λέξεις».

Για την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ: «Η εκκαθάριση αν και έχει κατατεθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει δύο στάδια. Το ένα είναι πως πρέπει η παλιά ΠΑΕ να διαγραφεί από το ΓΕΜΗ και το τελικό στάδιο είναι να διαγραφεί από την εφορία. Βρισκόμαστε τώρα στο προτελευταίο στάδιο. Εχει διαγραφεί η εταιρεία από το ΓΕΜΗ και πρέπει να διαγραφεί και από την εφορία. Γιατί δεν έγινε όμως; Γιατί στα πάγια της παλιάς ΠΑΕ υπάρχουν δύο αυτοκίνητα. Αποφασίστηκε σε συνεργασία με την ΠΑΕ να φτιαχτεί το ένα αυτοκίνητο και να αποσυρθεί το άλλο. Το ένα είναι έτοιμο να περάσει ΚΤΕΟ χάρις στην εργασία του Σταύρου Ρούση. Δεν μπορείς να διαγράψεις την ΠΑΕ από τη στιγμή που έχεις πάγια σε εκκρεμότητα, άρα πρέπει τα αυτοκίνητα να πάρουν τον δρόμο τους, να μεταβιβαστεί το ένα και το άλλο να πάει για scrap. Υπάρχει μία συμφωνία με την ΠΑΕ για να πληρωθούν κάποια χρήματα για τη συντήρηση και το service. Αν τελειώσει το θέμα με τα αυτοκίνητα, διαγράφεται η ΠΑΕ και από την εφορία».

Για τον προπονητή Στάικο Βεργέτη: «Ήρθα σε κάποια στιγμή σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον coach και του εξέφρασα την επιθυμία να παραμείνει και να πάμε μαζί για τα 100 χρόνια της ομάδας. Του είπα ότι είναι μια επιθυμία όλου του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής, όλων των φίλων της Νίκης και πως αποτελεί επιθυμία όλου του Νικιώτικου κόσμου να παραμείνει όχι μόνο τη νέα χρονιά, αλλά όσο περισσότερο γίνεται «για να ζήσουμε το όνειρο του αιώνα μαζί σου» όπως του είπα χαρακτηριστικά. Από κει και πέρα είναι καθαρά θέμα διοικητικό αν θα παραμείνει. Ελπίζω και εύχομαι να είναι μαζί μας».

Για την πρόταση του Δ.Σ. στην ΠΑΕ: «Υπάρχει μία σκέψη με πολλά άτομα που ασχολούνται με τα άτομα της Νίκης. Σκεφτόμαστε να κάνουμε μία συνάντηση όταν οριστικοποιηθεί το θέμα του προπονητή. Ο κ. Βεργέτης επειδή ενδιαφέρεται για τις ακαδημίες, να κάνουμε μία πρόταση ως Δ.Σ. και να πάρουμε μία απόφαση να αναλάβει η ΠΑΕ ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο στην Νίκη Βόλου. Την έχω συζητήσει την πρόταση με τους κ.κ. Χαλκιά, Σουγγάρη, Ρούση. Τα παιδιά δεν είναι αρνητικά αλλά πρέπει αυτό να επισημοποιηθεί. Μέσα στην πρόταση είναι και η διαχείριση του «Π. Μαγουλάς» από την ΠΑΕ, πληρώνοντας τα έξοδα του γηπέδου, αλλά έχοντας και έσοδα από τις ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή δεν έχει έσοδα από τους «μικρούς». Με στρατηγό τον Βεργέτη, ο οποίος θα επιλέξει τους συνεργάτες του για όλες τις «Κ», ακόμη και τους παράγοντες. Εμείς ανταποδοτικά θα ζητήσουμε το γήπεδο για μια ώρα για να μπορέσουμε να το νοικιάζουν ιδιώτες και τελειώνοντας και τα έργα, να έχουμε και ένα σταθερό εισόδημα από τα καταστήματα που θα δημιουργηθούν.

Βέβαια αν δεν το επιθυμεί η ΠΑΕ μπορεί να αναλάβει η Ερασιτεχνική να «τρέξει» το ζήτημα, κάτι που όμως δεν θέλουμε, γιατί στο τέλος το βάρος θα είναι μεγάλο και θα μαλώνουμε μεταξύ μας. Αυτό θέλουμε να γίνει με έναν ορίζοντα χρόνου, τριετίας, τετραετίας. Μακάρι και ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο Βεργέτης να μείνουν για δέκα χρόνια».

Για το «Π. Μαγουλάς» και όσους κάνουν μεγάλα όνειρα: «Επειδή κυκλοφορούν πολλές φήμες… «Κάποιος ήρθε στο «Π. Μαγουλάς» που ήμουν εγώ και μέσα σε ένα τέταρτο είχε γκρεμίσει τη Θύρα 3, είχε βάλει φώτα κτλ». Στη Νίκη επειδή υπάρχει νοικοκυριό σκεπαζόμαστε όσο φτάνει το σεντόνι μας και όχι παραπάνω. Να είμαστε λίγο προσγειωμένοι. Μερικοί φαντάζονται εκατομμύρια που θα έρθουν. Θα βρεθεί τρόπος να λυθεί το θέμα με την Περιφέρεια. Πάμε βήμα βήμα. Υπάρχου αγκυλώσεις γραφειοκρατικές. Υπάρχει η διάθεση το έργο να γίνει όπως πρέπει. Να μην ανησυχεί ο κόσμος, που περίμενε δεκαετίες και δεν είχε μπει ένα καρφί».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Η ΑΜΚ έχει ολοκληρωθεί. Το κεφάλαιο της Νίκης Βόλου σήμερα είναι 300.000 ευρώ. Το τυπικό μέρος το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί, αφορά την ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ για την ΑΜΚ. Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο εδώ ότι κάθε τροποποίηση καταστατικού ΠΑΕ πρέπει να περάσει από την ΕΕΑ (σ.σ. Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου). Εκεί είναι η δική μας υπόθεση. Δεν έχουμε θέμα. Θα πάρουμε έγκριση και θα γίνει και η δημοσίευση. Με μεγάλη χαρά έχω να πω πως στην νέα ΠΑΕ πια, υπάρχουν 153 μέτοχοι. Καταθέσαν 153 άτομα χρήματα. Επειδή κάθισα και διάβασα όλα τα ονόματα θέλω να πω το εξής: Οι μέτοχοι είναι τριών κατηγοριών. Κάποιοι έβαλαν ένα πολύ μικρό ποσό και κάποιοι από αυτούς θα αντιδράσουν διαφορετικά, απλά υπάρχει μια διστακτικότητα. Μια άλλη κατηγορία μετόχων αποφάσισαν αντί να βάλλουν ένα ποσό σαν όνομα, να το μοιράσουν στις οικογένειες τους, επίσης ένα ευχάριστο γεγονός, γιατί μπαίνουν και νέα παιδιά. Και υπάρχει μια άλλη κατηγορία που έβαλε αξιόλογα ποσά, όπως και δύο οικογένειες ως γνωστόν, των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενέτη, οι οποίες έβαλαν το 80% των χρημάτων περίπου.

Μετά την ΑΜΚ πρέπει να ανακοινώσουμε σαν Δ.Σ. την πρώτη μας Γ.Σ. μετόχων. Σε συμφωνία με τον κ. Παπακωνσταντίνου της Γ.Σ. που θα προκύψει πιθανότατα στις αρχές Ιουνίου θα είναι:

1ον: Η παράδοση τίτλων στους μετόχους, 2ον: Απόφαση για νέα ΑΜΚ, όπως θέλει ο κ. Παπακωνσταντίνου γιατί υπάρχουν έξοδα που θα τρέξουν μέσα στο καλοκαίρι, όπως μεταγραφές, προετοιμασία κτλ. και 3ον: Η συγκρότηση νέου Δ.Σ. Αυτό άπτεται στο ότι πρέπει η Νίκη να γίνει οργανωτικά πιο δυνατή. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι. Μέσα από τους νέους μετόχους θα προκύψουν και νέες προτάσεις. Υπάρχει πρόταση τη Γ.Σ. να την κάνουμε στο «Π. Μαγουλάς» λόγω κορονοϊού».

Ακόμη ο κ. Φάτσης δήλωσε πως βρίσκεται σε αναμονή του Αλέξη Παπακωνσταντίνου από το Λονδίνο, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος, που θα πωλούνται αναμνηστικά των κυανόλευκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου