ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τέλη Μαΐου η επανεμφάνιση Βεργέτη

τέλη-μαΐου-η-επανεμφάνιση-βεργέτη-72410

Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται και πάλι στον Βόλο ο Στάικος Βεργέτης, με τον προπονητή της Νίκης να επιστρέφει στη Μαγνησία από την Αρκαδία, όπου πέρασε τις ημέρες της καραντίνας.

Ο τεχνικός των κυανόλευκων, που για περίπου δύο μήνες βρίσκεται σε τηλεφωνικές επαφές με τους ανθρώπους της ΠΑΕ, τους ποδοσφαιριστές και τους άμεσους συνεργάτες του θα συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παραμένει στο Λονδίνο.

Η επιστροφή του δεύτερου θα σημάνει και την επιστροφή του 43χρονου τεχνικού στον Βόλο, προκειμένου οι δύο άνδρες να ρίξουν τα χαρτιά τους στο τραπέζι, θέλοντας εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να δώσουν συνέχεια στη συνεργασία τους.

Ο Αρκάς τεχνικός έδωσε εξάλλου εξετάσεις και πέρασε με άριστα, αν αναλογιστεί κανείς πως ήρθε στον Βόλο και αναγέννησε τους κυανόλευκους, κάνοντας τους ομάδα ικανή να διεκδικεί την άνοδο, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, η Νίκη πάλευε… για παραμονή.

Μέχρι στιγμής, τόσο οι διοικούντες της ΠΑΕ όσο και ο ίδιος ο προπονητής, έχουν αφήσει να εννοηθεί πως η ανανέωση της συνεργασίας είναι πολύ πιθανή και κάτι που αποτελεί κοινή επιθυμία.

Ο ίδιος που έχει τύχει της αποδοχής του κυανόλευκου κόσμου είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πως: «Ενας προπονητής είναι υποχρεωμένος με το που τελειώσει η χρονιά να παραδώσει μία έκθεση στη διοίκηση, στην οποία έκθεση θα υπάρχει η αποτίμηση των πεπραγμένων και οι προτάσεις για τη νέα σεζόν είτε είμαι είτε δεν είμαι στην ομάδα. Αυτό είναι μέσα στο επαγγελματικό καθήκον ενός προπονητή που τελειώνει τη χρονιά να το πράξει. Από κει και πέρα δεν είναι υποχρεωμένη η διοίκηση ούτε να κρατήσει τον προπονητή ούτε να αποδεχθεί τις προτάσεις σου και φυσικά μπορεί η διοίκηση την αναφορά αυτή να την πετάξει στα σκουπίδια.

Μπορεί να τη δείξει στον επόμενο προπονητή και να του πει «Κοίτα να δεις, φίλε, εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε πάνω σ’ αυτό το πλάνο, γιατί μας αρέσουν οι απόψεις του». Μπορεί η διοίκηση να πει «κόουτς, συμφωνούμε μ’ όλα αυτά, σε θέλουμε μαζί και συνεχίζουμε τη συνεργασία». Δεν έχει σχέση η παραμονή ή όχι με την έγγραφη αναφορά. Εγώ έχω μία νοοτροπία περισσότερο του εξωτερικού και όχι της Ελλάδας και οφείλω στη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε να το αφήσω αυτό ως προίκα για την επόμενη χρονιά. Μπορεί η διοίκηση να διαφωνεί για έναν παίκτη που έχω πει εγώ να αποχωρήσει ή να μείνει. Μπορεί να μην τα βρούμε στο οικονομικό. Όλα μπορούν να γίνουν. Σε μία συνεργασία υπάρχει και η διαφωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου